Centrum Parkoló/per

websas # 2009.10.07. 06:09

Kedves jeromos a jóságos!

A google-ba írdbe:"rokkant igazolvány" és az első helyen kapottat olvasd el.Én úgy értelmezem jogosan lehet a nevezett helyen parkolni.

websas

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.10.06. 23:22

Semmi sem lehet kilátástalan - csak akarni kell !

jeromos a jóságos # 2009.10.06. 19:18

Köszönöm websas, kezd bennem érlelődni egy dacos ellenállás, de gyengének érzem magam. Nagyon nehéz egy kilátástalannak tűnő csatába indulni. köszi

websas # 2009.10.06. 19:02

Kedves jeromos a jóságos!

Úgy gondolom az alapkérdés: jogosít e? a rokkant igazolvány a "mozgáskorlátozottaknak"kijelölt hely használatára (szerintem igen) a rokkant igazolványból nem derül ki a rokkantság fajtája.Így a büntetés megtámadható.
Talán jön még tanács hozzáértőtől is.

websas

jeromos a jóságos # 2009.10.06. 18:19

Meglehet akkor jobb lenne nem beleszólni, már ha érdemileg nem tudsz, a többire meg van betelefonálósbolgárúrmegastb.

escargot # 2009.10.06. 15:34

a zsidózás kár volt....

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.10.06. 15:22

Jeromos ! Az ilyen történetek miatt feláll a hátamon a szőr . Ha befizeted ezt - akkor nem "jóságos" vagy hanem balek ! Pereld szét a zsidó maffia centrumot és húzd az időt amig csak lehet ! Én nem vagyok se jogász se diplomás de azt tudom hogy ha nem álltok ellen minden eszközzel ennek a gátlástalan parkolósbűnszövetkezetnek - akkor hamarosan kiforgatnak mindenünkből és könnyűszerrel "kivéreztetnek" mindahányunkat !!! Hol az igazi MAGYAR virtus ??!!

jeromos a jóságos # 2009.10.05. 23:22

Kedves Fórumozók!
Igen nehéz helyzetbe kerültem. A mai napon kaptam egy levelet a CP-től, hogy fizessek be 69.710 Ft-ot. Fényképet nem küldtek a kocsiról.A kocsin soha semmilyen felszólítást nem találtam. Állítólag „mozgáskorlátoz­zottak számára kijelölt hely jogtalan elfoglalása“ címén, amit 90 nap után a várakozási díj 20 x megemelik. Egyébként ez egy egyszeri eset volt, soha nem volt dolgom a CP-vel. Megdöbbentem, mert édesanyámnak és nekem is van „rokkant“ parkolási igazolványa, amit mindig gondosan kihelyezünk. A kocsit csak orvosi kezelések alkalmából vesszük igénybe, egyébként mindig ugyanott áll. A járművet a nyugdíjból éveken át félretett pénzből vettük egyébként 150 EFt-ért. Ahhoz, hogy kitudjam fizetni ezt a társaságot elkell adnom a kocsit, így minket gyakorlatilag halálra ítél a CP.
Ha létezik vmi megoldás erre a helyzetre, kérem írjanak nekem, köszönöm.

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.10.05. 12:22

"Jogtalanul követeli a Centrum a parkolási díjakat!"
"Feje tetejére állíthatja a Centrum Parkoló Rendszer Parkolás Szolgáltató Kft. által indított díjtartozási pereket az a tárgyalás, amely október 28-án kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Nyuzó Péter felperes ugyanis azt állítja, hogy ez a cég nem követelhetné a parkolási díjakat, mivel az önkormányzatok nem vele, hanem egy másik, igaz, szintén Centrum névre keresztelt kft.-vel szerződtek."
A forrás : http://szentkoronaradio.com/…lasi-dijakat

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.10.05. 12:17

A parkolójegy-kiadó automaták habbal való befújására biztat a Nemzeti Elszámoltató és Büntető Bizottság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
Ellenállók!
A győzelem kivívásához szükséges az országunkat szipolyozó csőcselék gazdasági ellehetetlenítése is. El kell venni bevételeiket, és meg kell növelni kiadásaikat. Az utóbbihoz részben jók az állandó utcai akciók. Az előbbihez egy átfogó adómegtagadási mozgalom és általános sztrájk lenne az ideális, de ehhez még túl nagy a gyávaság népünkben, és a parlamenti műellenzékre sem lehet számítani. Ezért egyelőre kisebb akciókkal kell elkezdenünk a munkát. A budapesti „parkolási-díj beszedő maffia” egy kiváló célpont. A parkoló-automatákkal beszedett díj tipikus példája a sarcnak. Fizetni kell, de semmilyen szolgáltatást nem nyújtanak cserébe, ráadásul a pénz mindenféle magánzsebekbe vándorol. Ezen segít a PUR hab! Megakadályozza a sarc beszedését, és kiadást is okoz (javítási költség) a tolvajoknak. Mindez 1-2 óra ráfordítással egy egész körzetben megoldható, és talán még nyuszi-muszi polgártársaink sem fognak felháborodni azon, hogy nem tudnak busás díjat fizetni a nagy semmiért az őket lehúzó maffiának.

Figyelem, mindenki vigyen magával egy hosszúkás, lapos fémdarabot, mert a pénzbedobó rést egy kis ajtó zárja el a habocska elől, ami fém érzékelésére kinyit!

Nemzeti Elszámoltató és Büntető Bizottság

a teljes cikk itt : http://szentkoronaradio.com/…inks_related

Egyjogász # 2009.10.03. 01:42

Megint elszállt egy része...

Persze tudom a választ, nem kötelező ott megállni, nem kötelező a kisbuszra szállni (emlékeim szerint Etyeken a megállásért nem kértek pénzt), lehet kutyagolni is kilométereket.

Az általam leírt esetekben egyébként nekem úgy tűnt, jogszerűen szedték a parkolási díjat (azaz a díjszedőknek volt engedélye az önkormányzattól, stb.), így az általam leírt esetekben alapvetően nem ez a problémám (ennyiben azok nem analógok KEA példájával), hanem az, hogy mi az erkölcsi alapja annak, hogy - akár az önkormányzat is - megengedjék,
hogy erdőszélen, szántőföldön, évtizedek óta ott lévő, egyébként igen elhanyagoltnak tűnő parkolókban pénzt szedjenek. (Ez egyébként az elmúlt néhány évben kezdett divattá válni, azelőtt nem tapasztaltam annyira.)

Egyjogász # 2009.10.03. 01:20

Lemaradt:

Mindegyik helyen nagyon határozott "parkolóőr kinézetű" személyek dolgoznak (némelyiken még csicsás kis kitűző is van), de azt ténylegesen honnan lehet tudni, hogy aki ott áll a szántóföld, réges régen kialakított és korábban ingyenes parkolóterület, erdő, út, stb. szélén, hogy akkor most te fizess több száz forintot, ha ott akarsz megállni, az jogszerűen kér tőled ezért pénzt?

Budapesten azért ez rendesen ki van táblázva (persze az is érdekes, hogy ott miért kell fizetni, ellenszolgáltatás - őrzés, stb. - ugyanis ott sincs), na de ott ahol pl. kartonpapírra, meg házilag is legyártatható táblákra van kiírva, hogy "Fizető parkoló"?

Egyjogász # 2009.10.03. 01:11

És azt honnan lehet tudni, hogy a parkolóőr kamu-e?

Mi pl. Siklóson voltunk, a vár alatti parkolóban álltunk meg (ami szerintem évtizedek óta ott van), pillanatok alatt felbukkant egy koma a semmiből, hogy fizessünk ennyit meg ennyit, ha itt akarunk megállni. De ugyanígy jártunk Jákon a műemléktemplomnál is...

Ugyanezt csinálják a Szentendrei Skanzennél is, ahol az igen húzós árú belépő mellett fizettetnek több száz forintot azért, hogy a szántóföld közepén megállhass...

Dobogókőn meg azért is fizetni kell (nem is keveset), ha az út mellett, meg az út melletti gidres-gödrös (lényegében már az erdőben lévő) földes területen áll meg az ember...Azt hittem az eszem megáll.....

Az etyeki rendezvényekre ("Kezes-Lábos", stb.) meg azóta nem járunk, amióta bevezették, hogy nem engednek be a faluba, hanem ott is meg kell állni több kilométerre, szó szoros értelmében a szántóföldön, aztán onnan jó pénzért bevisznek kisbusszal...

Szóval úgy látom, a lehúzásnak nincs határa...

A következő már az lesz, hogy a saját garázsomban fog letámadni valaki, hogy fizessek parkolási díjat....

kea4 # 2009.10.02. 21:10

Kamionosoktól kért parkolódíjat egy férfi az egykori tornyosnémeti határátkelő parkolójában, ami egyébként nem fizetős parkoló. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint a férfi hosszabb ideje üzemeltette az álparkolót, amíg a napokban elfogták.

A 36 éves miskolci férfi a külföldi kamionosoktól kért alkalmanként 10-15 eurót a parkolásért, ezzel naponta 50 eurót is keresett. A sofőrök nem is gondolták, hogy becsapták őket, így feljelentést sem tettek, de az ál-parkolóőr tevékenysége azonban feltűnt a környéken, így az encsi rendőrökhöz eljuttatott információk alapján a hét közepén lecsaptak rá. Üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult ellene eljárás.

http://index.hu/…_el_autokat/

Ehhez képest a Centrum maga a megtestesült tisztesség és előzékenység, nem?

Üdvrivalgással:
KEA.

Zandalee # 2009.10.01. 13:05

Valaki megfogadta a tanácsot????

Már délelőtt óta próbálok belépni a honlapukra, de nem sikerül. Remélem nem csak azt érinti a problémájuk.

Higgins # 2009.09.29. 17:24

Hackert az adatbázisuknak!!!!

Zolej # 2009.09.28. 21:36

Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulnék Hozzátok,h mit tegyek v. hová forduljak?

Az eset:XII. ker.-ben parkoltam.Nagymamámat szállítottam és ő révén így kitettem a rokkant kártyát jól látható helyre.Mégis megbüntettek,mire oda mentünk és a kártya is ott volt.

Előre is köszönöm a válaszokat.

kowee # 2009.09.20. 11:39

Tisztelt jogban járatosabb hozzáértők.
Egy kérdésem lenne.
KEdves Fővárosi közterületi parkolási társulás küldött bírságot 10 perce lejárt jegy okán. Vitattam a birságot de mindegy. Mint tudjuk ez süket fülekre talál minden esetben. A bünti durván 8000 forint. Egyszer csak kapok egy levelet hogy a mittomén melyik bíróság határozata alapján fizetnem kell plusz ügyvédi plusz bírósági illetéke. Összesen 22.000 forint. Mi a véleményetek? Jogosan próbálja a parkolási társaság bevasalni rajtam az ügyvédi és bírósági díjakat? A büntit időközben befizettem, de csak azt. Hogy kötelezhetnek a bírósági eljárás díjának befizetésére amennyiben sem idézést sem értesítést nem küldtek a tárgyalásról? Céges a kocsi tehát a cégre a cégbe érkezik minden levél de idézés semmi. A bírósági eljárásnak nem az lenne a lényege hogy felvázoljuk a mi álláspontunkat is, és amennyiben ez nem állja meg a helyét a bíróság előtt, a vesztes fizet? Mégis hogy kötelezhetnek egy olyan eljárás díjának befizetésére amire be sem idéztek?

Előre is köszönettel:
Kowee

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.09.18. 10:12

circulus vitiosus ! A válasz ott lapul 5 (öt) hsz.-al lejjebb csupa nagy betűvel ! Ennél bővebben már nem tudom kifejteni - a többi s a döntés rajtatok/rajtad áll !

circulus vitiosus # 2009.09.18. 06:40

Mailbe is megfelel!Köszönöm

circulus vitiosus # 2009.09.18. 06:33

Dubisubi,kérlek válaszolj,tényleg sűrgős!

akiak # 2009.09.16. 19:53

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem..
09.09.15-én a Nagymező utcában parkoltam, 18.55. kor, ugyanis színházba voltunk.
A parkolóórán semmiféle jelzés a parkolási idő intervallumáról, ezért úgy gondoltam, hogy a munkaidő rég lejárt, nem veszek jegyet..
Mire kijöttünk a színházból a köcsög centrumos mikuláscsomag ott virított a szélvédőn, hogy 19.05.-kor leelenőriztek, nem volt jegy->bünti..
Esetleg tudja valaki, hogy mettől meddig kell ott fizetni?

kösszii

circulus vitiosus # 2009.09.16. 11:28

Nagyon kíváncsian várom az egyszerű és tömör választ -indoklást.SOS!

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.09.14. 20:30

A sok-sok kétségbeesett kérdésre egyszerű és tömör választ tudok adni : NE FIZESSETEK TÖBBET A PARKOLÁSÉRT !!!!!!!!!!!!!!!! A GENGSZTER centrumot MEG BOJKOTTÁLJÁTOK AHOGY CSAK TUDJÁTOK !!!!!!!!!!!!!!!!!! LEGYEN MÁR ESZETEK MAGYAROK !

Nagy Tímea # 2009.09.14. 17:15

ixy73,

A gond az, hogy így nem tudod bizonyítani, hogy befizetted a parkolási díjat.
Sajnos, 60 napon belül bepróbálkozhatnak ezzel a szöveggel, hogy nem volt kinn a jegy és küldhetik a büntetést.
SOHA semmilyen parkoló jegyet nem dobok ki, őrzöm őket.
Pár éve még több évre visszamenőleg is bekérhették a parkolójegyeket, ami a többségnek persze nem volt meg.
Volt is csodálkozás, amikor én az enyémeket bemutattam. Utána viszont kb. fél évente bepróbálkoztak a szemetek újra és újra, hosszas procedúra volt végképp megszabadulni tőlük.
Nagyon elegem van belőlük!