Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni a Centrum parkolóval kapcsolatosan 2008.06.24-én a Mikó utcában megbűntettek 10:31-kor és 14:10-kor amikor is terhességem 7.hónapjában a munkahelyemre mentem be, átadni a feladataimat az utódomnak. Ez nem két perc, így 14:30-kor amikor kijöttem az autómhoz megdöbbenve vettem észre, hogy 2 mikuláscsomag van az autómon!!! Nem fizettem be a bűntetést, mert azt gondolom jogtalan.
Aztán 2008.08.13-án és 08.25-én a Bölcső utca 3 alatt megbűntettek, (ahol is terhesrendelésen voltam) úgy, hogy nincsen kitéve a parkoló övezeti tábla. Az itt hatályos rendeletben nincsen feltűntetve a Bölcső utca 3. parkolási övezetként, és a Centrum Parkoló honlapján természetesen a kalkulátornál a besorolási övezet nem működik!!!Így ott ellenőrizni nem lehet.
Kaptam a centrumtól egy peres dokumentumot, melyre én reagálva írtam egy méltányossági kérelmet, hivatkozással a nem túl biztos bűntetéseire. Erre érkezett egy bírósági idézés 09.29-re!!! Reagálás nélkül bíróságra vitték az ügyet, mi ez?
Mit tudok tenni ebben az esetben?
Kérlek segítsetek, üdv: Angee
Centrum Parkoló/per
Tisztelt Fórumozók!
Jogi segítséget, tanácsot szeretnék kérni.
2009. júl. 23-án a Nagymező u-ban parkoltam. Elmentem parkoló jegyet venni a túlodlara az autómatához, a barátnőm az autóban ült és várt rám addig. Nyugodt szívvel mentünk színházba (jelzem a jegyet 20.00 óráig váltottam, mert tudtam, hogy már él az új parkolási rend). Szept. 1-ig nem is történt semmi, mikor is (mivel vállalati gk-ról van szó) az asztalomon landolt a felszólító levél és a büntetési tétel: 13.125 Ft. Indoklás: nincs parkolójegy.
?????????????????????
VOLT JEGYEM!!!! s a szélvédőmön sem találtam felszólítást,( hiszen akkor a még melévő jegyemmel (amit persze sajnos a következő autó takarításkor kidobtam) tudtam volna bizonyítani) így színház után nyugodtan tértem haza. Mindig mindent befizetek, de ezt most nem szeretném!!!! Jogtalan! Bementme ma az I. ker. Ügyfélszolgálatra, ahol fotókat mutattak az autómról, persze a szélvédő sötét és nem látszik semmi (pedig a barátnőm is tanúsítja, hogy ott ült az autóban s senki nem fotózta közelről, mert akkor azt azért mégiscsak észrevette volna) és közölték, hogy az, hogy nem kaptam a szélvédőre felszólítást nem jelent semmit, ők ezért nem tudnak felelősséget vállalni. Kérdeztem, hogy mit tehetek és jöttek a sablon levél szöveggel.
Ezúton szeretnék jogilag is alátámasztható tanácsot, segítséget kérni. Mit lehet tenni?
Akár peres út is érdekel azért, hogy megvédjem az igazamat.
Köszönettel, ixy73
Nem rád értettem Virandi, csak úgy általában, vissza olvasva a sok-sok problémás esetet .
Virandi, ha engem kérdezel szerintem buktad a lét . Legközelebb ne essél ebbe a hibába, pl. úgy hogy egyáltalán ne fizess a parkolásért !
Nincs tovább, össznépi bojkotott kell hírdetni a zsidó centrum ellen !
Aki fizet a centrum-nak az egyszerűen egy pancser, és a legnagyobb balek !
Komolyan mondom meg is érdemlitek maximálisan ha teljesen hülyének néznek titeket !
És belőlletek naív balekokból élnek meg, és virulnak az ilyen inkorrekt, csalásokkal fenntartott cégek !
Szépen vagyunk !
Ez tök jó ötlet, csak az én esetem (egyedi) ha visszaolvasod.Én nem nekik tartozom, ők csak nem adják vissza azt, amit illetéktelenül bekebeleztek. Szerinted én mit tudok tenni?
Érdekes,hogy ezen a fórumon minden agyament ember, még egy-két hibbant jogász is azt tanácsolja,hogy fizessétek be az illegitim tetű centrum-nak a követeléseit, sőt mi több még a jogtalanakat is !
Mi a szentszar megy itt ?! Cinkosok a cinkosok közt ?!
Már korábban leszögeztem és nyomatékosítottam : fogjatok össze, és indítsatok totális "háborút" a centrum ellen !
Csak így van esélyetek . És senki ne fizessen egy fillért sem a parkolósbünszervezetnek !!!
Miért fizetné be? Szerintem teljesen igaza van! Össze kellene fognunk, és többen egyszerre beperelnünk a céget, így kevesebb lenne a perköltség.
a tanácsom, hogy fizesd be a pótdíjat
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Segítségüket szeretném kérni az alábbi ügy kapcsán.
1. 2009-06-24-kor regisztráltam a Centrum Parkoló Rendszer Kft rendszerében és a parkolást megkezdtem. SMS-t kaptam!
Sms szöveg 13:52:57 órakor: Budapest, 3021 zónájában, JNE737 rendszámra 2009-06-24 13:52-kor parkolása elindult. Díj: 290 Ft/óra + 75 Ft tranzakciós díj/parkolás ID: 330286
Sms szöveg 13:52:58 órakor: A parkolást a „STOP” szó erre a számra való elküldésével, vagy a szám hívásával és a 2-es választásával állíthatod le. A *181# hívása is leállíthatja a parkolást.
Ennyi tájékoztatást kaptam a szolgáltatásról és a két sms elolvasása után megkezdtem a szolgáltatás igénybe vételét.
Mint utóbb kiderült a parkolási zóna 2 órás parkolási időkorláttal működött, melyről a szolgáltatás megkezdésekor semmilyen információ nem állt rendelkezésemre. A parkoló óráig nem sétáltam vissza, hiszen a mobil szolgáltatást vettem igénybe. Úgy vélem, hogy nem tájékoztattak megfelelően arról, hogy az általam fizetett díjért milyen szolgáltatást kapok.
A szolgáltatást egyébként a 13:52:58 órakor küldött sms-nek megfelelően le is kívántam állítani, melyre egy újabb sms-t kaptam: „Tisztelt Ügyfelünk! A MobilParkolás szolgáltatás keretében jelenleg nincs folyamatban lévő parkolása. Pannon” A döbbenet pár másodperc múlva, amikor a szélvédőmre néztem akkor ért, mert ott volt a büntetés, melyet akkor 18:01:18 órakor még csak meg se tudtam reklamálni, tekintve, hogy a Centrum Parkoló Kft telefonszolgálata a hívásomra már nem válaszolt.
2. A Centrum Parkoló Kft állítása szerint 16:37-kor küldtek egy figyelmeztető sms-t, hogy parkolásom le fog járni (az időkorlát miatt) és 16:52-kor küldtek egy sms-t, hogy a parkolásom lejárt. E két sms-t nem kaptam meg, még utólag sem. A Centrum Parkoló Kft telefonos ügyfélszolgálatán azt a felvilágosítást adták, hogy abban az esetben ha a mobil szolgáltató (pannon) kiad egy igazolást, hogy az sms-t miért nem kaptam meg, akkor azzal vissza lehet menni a CentrumParkoló Kft-hez és a büntetést meg lehet reklamálni. A mobil szolgáltató leigazolta, hogy 16:37-kor a telefonom ki volt kapcsolva, tehát tájékoztatást nem kaphattam.
3. Reklamációmat (melyet csatolok) megküldtem a Centrum Parkoló Kft részére. Kérelmem a 24/2009 (V.11.) Fővárosi Közgyűlés Parkolási Rendelete értelmében elutasították.
Úgy érzem, hogy a szolgáltatás igénybevételekor a Centrum Parkoló Kft nem adott kielégítő információt a szolgáltatás korlátozó paramétereiről vagyis nem kaptam tájékoztatást arról, hogy az általam megfizetett díjért ő milyen szolgáltatást ad.
Természetesen elutasító válaszukat nem vagyok hajlandó elfogadni a fenti érvek alapján, de a Centrum Parkoló Kft dörzsölt jogászaival szemben én, a jogszabályi útvesztőben elvesző törvény tisztelő állampolgár nem tudom megvédeni magam. Törvény nem ismerete révén bizonyítani nem tudom, de érzem, hogy a Centrum Parkoló Kft-re kell, hogy vonatkozzon valami olyan törvény vagy rendelkezés, mely a szolgáltatás nyújtásának minőségi követelményeiről rendelkezik és amely magasabb rendű, mint a 24/2009 (V.11.) Fővárosi Közgyűlés Parkolási Rendelete.
Kérem segítsenek abban, hogy megvédhessem magam.
2009. júniusában leparkoltam a Blaha Téren. Kifizettem az ott felállított parkolóórába 11 óra 41 percig a parkolásomat. Közben az állásinterjúm hosszúra sikerült, nem engedtek le az autómhoz, de adtak egy sms számot, ahol meghosszabbítottam a parkolásomat, már 10 óra 48 perckor (tehát majdnem egy órával előbb)!
Amikor lementem a kocsihoz, mikuláscsomag, azóta legalább 25 telefon és 10 email.
Ugyanis én nem a Centrum Parkoló területén álltam, de az ő sms számukra hosszabbítottam a parkolást. (Tudatlanságból, jóhiszeműségből,mindegy, de fizettem)
A másik társaság "jogosan" büntetett meg. Viszont ahányszor felhívom a Centrum Parkolót, hogy utalják át a másik társaságnak a pénzt (nem az ő területükön álltam) elküldenek a fenébe! Kérdezem én, milyen jogcímen könyvelik le a befizetett összegemet, holott igazoltan a másik társaság területén parkoltam. Egyszerre két helyen egy autóval? Hmmm?! Miért kell minősíthetetlen hangnemben beszélni egy jóhiszemű parkolóval, aki fizetett nekik, miért olyan nagy dolog visszaadni a jogtalanul elvett összeget????
botoxdoctor !
Ejnye-bejnye ! Akkor ők győztek .
"Centrum Kft.-nél dolgozó olvasónk: ne adjuk meg a lehetőséget szombaton, hogy még többet lopjanak!"
"Ismét nagyon sokat hallani a Centrum parkoló Kft. dolgairól. Azt hiszem, már nem lepődik meg senki. Név nélkül elmondanám, hogy a cégnél dolgozom. Sajnos! Mese nincs, meg kell élni valamiből. Szeretném felhívni minden hazafi figyelmét a most szombati (08.29.) munkanapra.
Sokan elfelejtik, és nem fizetnek a parkolásért, csak 14 óráig. És ez az, amit a Centrum Parkoló Kft. kihasznál.
Ilyenkor az összes parkolóőrt berendelik a minél nagyobb haszon reményében, és utasításba is kapják, hogy a megszokott napi 50 büntetés helyett 100-120 büntetést kell kirakniuk!
Aztán a következő munkanapon csak dörzsölik a markukat a vezetők. Gondolom, rajtam kívül még sokan sejtik, hogy ennek is a nagyobbik része valaki zsebébe vándorol. Jó lenne, ha minél kevesebb autóst büntetnének meg ezen a napon! Figyeljünk, és ne adjuk meg a lehetőséget ezeknek, hogy még többet lopjanak!"
http://kuruc.info/r/20/45598/
Sziasztok! Végülis befizettem a négyezer-párszáz forintot ezeknek a vérszívóknak. :(( Eléggé dühös vagyok miatta, de nem érte meg az idegeskedést a történet. Persze így győztek, de csak ideiglenesen mert remélem, valaki eltakarítja a szemetet a városból. A múltkor láttam a tv2-n egy riportot ahol teljesen természetes volt, hogy a parkolási bevételt egy magáncég kapja, az önkormányzat beszedése szóba sem került.. Épp most akarják a Centrumnak odaadni újabb 10 évre..Pedig érdekes lenne, hogy a Centrum hány parklót épített 10 év alatt ebből a rengeteg lóvéból. Na jah, Ferrarira futja..
NYíLT LEVÉL
"Terézváros Polgármesterének és Jegyzőjének
Jegyző Asszony!
Polgármester Úr!
Nyomatékosan kérem Önöket, hogy intézkedjenek a terézvárosi kerékbilincselések azonnal felfüggesztéséről, illetve a Centrum Parkoló Kft-vel kötött szerződés felmondásáról!
Képviselő-testületünknek semmiféle erkölcsi alapja nincs arra, hogy a kerületben szabálytalanul parkoló gépkocsikat lebilincseltesse, hiszen kiderült; bűncselekményt követtek el azok, akiknek a jogszabályok betartatása, illetve az ebben való közreműködés a feladatuk!
A közterület-felügyelet és a Centrum vesztegetési ügyére nincs magyarázat, mert a szereplőit a cselekmény közben tetten érték. Itt még az ártatlanság vélelmére is kár hivatkozni. Az viszont feltételezhető, hogy mind a Felügyelet, mind pedig a Centrum számos munkatársa benne lehetett a korrupcióban. Csak idő kérdése, hogy őket mikor buktatják le, melyik pillanatban kerülnek a bilincsektől bilincsbe.
Természetesen az ő bűnük másokat nem hatalmaz fel a szabálytalanságra, de a képviselő-testület amúgy is megtépázott tekintélyét nem kellene tovább csorbítani.
Mindezek alapján kérem a fentieket.
Budapest, 2009. augusztus 16.
Gyenge Zsolt
s.k.
barikád.hu"
botoxdoctor, helyesen teszed .
Persze a "nagyurak" könnyen osztogatnak tanácsokat a messze távolból, s így akarva/akaratlanul is lovat adva a parkolósbünözők alá !
Mert hát lássuk be - ha mindent ráhagyunk ezekre a élősködő parkolósparazitákra - azok annál jobban erősödnek, dagadnak ! Ejnye !
Csak egyet kérdeznék : még mennyi megaláztatásnak akarjátok kitenni magatokat Magyarok ?!
Nem vettétek még észre,hogy ti bármit mondtok, bármit tesztek, bármilyen, bármiféle bizonyítékkal álltok elő, bárhogyanis nem jogos az a követelés - akkor is ti húzzátok a rövidebbet ?!
Ezeket az érzéketlen, profitvadász férgeket mit sem érdekli az igazság, mert csak a ti pénzetek, a tőletek elrabolt forintok motiválják őket !
T. Grád Úr!
Igen, rögzítik a hibát, de nem érdekli őket. Szerintük a szervíznapló alapján fizetnem kell. Egyébként nem 1500Ft hanem, lehet 30-40E ft is a per végére (plusz perktg.).
Nálam ez ELVI kérdés: csalásért nem fizetek!!
Tanácsot szeretnék kérni.
Április 3-án eladtam az autómat, a kötelező biztosítást lemondtam, de nem jelentettem az eladást az okmányirodán. Május elején új autót vettem, amit természetesen átirattam.
A régi autóm vevője nem íratta a nevére az autót és most sorban kapom a birságokat a parkoló társaságtól, az autópályafelügyelettől. ( májusi dátumokkal...)
hiába küldtem el az adásvételit, a parkoló társaság azt mondja nekem kell fizetni. Mit tanácsoltok?
előre is köszönöm a segítséget
Kedves Botoxdoctor!
A tanúkkal egy ilyen ügyben semmire sem megy, még ha kétszáz van is. Viszont a telefon híváslistával már igen, amikor bejelentette a hibát. Talán még rögzítik is a beszélgetést, de ezt már nem tudom biztosan. Amúgy nem pereskednék kb. 1500 forintért, mert az időm többe kerül, gyanítom az Öné is. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Sziasztok!!!
Most találtam ezt a topikot, érdekelne a véleményetek.
CENTRUMOS ügy:
2 hete VII. kerületben parkoltam, volt nálam párszáz forint, láttam, hogy 375/óra. Gondoltam max egy órát maradok, bedobtam az automatába. Bedobtam az első százast, semmi. Gondoltam, hogy megakadt. Bedobtam a többi pénzt, semmi. Se jegy, se pénz. Nyomogattam a gombokat, semmi. Gondoltam: nem baj, bejelentem a telefonszámon!! Felhívtam Őket, jött a duma, hogy majd a szervízkönyvben megnézik a hibát, ne izguljak, ha megbüntetnek, törlik! Volt valami rossz érzésem.. Ráadásul ott volt a párom, és a mamája is, akiktől kaptam a pénzt, és láttak is, hogy bedobom!!!
Aztán kb. 50 perc múlva jöttem, mikuláscsomag!!! Gondoltam: majd törlik!! Erre hétfőn kapok egy levelet, hogy nem törlik, mert a szervíznapló szerint "nem volt hibás" a gép.
Az idegesít a legjobban, hogy szabály szerint jártam el mégis megbüntettek!!
Mit csináljak?? Milyenek az esélyek a napló és a tanúzás között?? Várok véleményeket!!
Tisztelt Tanár Úr!
Akkor jól értem, hogy elég ezt az egy esetre "rámennem" és akkor a másik is osztozik a sorsán? Hasonlóan ahogy tavaly a Fővárosi Bíróság járt el egy ugyanilyen ügyben.
Ha egy olvashattalan hőpapíros jegyet bead az ember akkor mit tesz a bíróság? Mégis 6 éve történt az ügy.
A törzskönyv vagy a forgalmi elég, az közokirat!
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
A forgalmi engedély vagy a törzskönyv elég, az küzokirat.
A forgalmi engedély vagy a törzskönyv elég, az küzokirat.
bocs... az adó helyett az adu...
Tisztelt Tanár Úr!
Ebben ez esetben a zárt rendszerbe vetett hit és a manipulálás lehetősége az adó a kezemben?
Elég ha beviszem a gépjármú papirjait a bizonyításhoz vagy kell tennem valamit még?
A Parkolási Társulás egy informatikai szakértő véleményét már beadta, hogy szerinte zárt a rendszer és nem manipulálható.
A Fővárosi Bíróság hasonló ügyben már elzavarta a Társulást.... tudom nincs precends.... :(
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02