Kötelező biztosítás


nap50 # 2011.12.13. 14:08

Most, hogy rákérdeztél, lehet kell hozzá olyan adat amicsak az új forgalmiban lesz meg.szerintem hivd fel pl. a netrisk-et, vagy a pba-t. nekiki tudniuk illene.

guba # 2011.12.14. 06:22

Jól mondtad, valóban még indulás előtt kötnie kell biztosítást, mert az eladó biztosítója csak az átadás pillanatáig van kockázatban. Ezért is kell óra perc pontossággal feltüntetni az átadást.

Mullert5 # 2012.01.07. 15:12

Üdvözletem! Egy kis problémám adódott egyik nagy biztosítónkkal. Már 2 éve náluk van a biztosításom, de idén másik biztosítónál akartam megkötni a kötelezőmet. Annak rendje-módja szerint fel is mondtam személyesen egyik fiókjukban a kötelezőt, ahogyan azt illik. (dec 1 előtt) Decemberben az interneten megkötöttem az új biztosítónál. A régi biztosítóm viszont elkezdte küldözgetni a számlákat, mert szerintük én nem mondtam fel és él a biztosításom. Kifizetni nem akarom, volt pár húzásuk ami miatt elmennék tőlük (ráadásul drágák is most). Az új biztosító elküldte emailban már a kötvényt, de csekket és számlát még nem. Lehet hogy nem is fognak, mert gondolom a régi biztosítónál előbb ellenőrzik a felmondásomat és bónuszomat (B10)és ott azt látják hogy még élő biztosításom van, így pedig az újat nem fogják megkötni. Mit csináljak? Már telefonon és emailban is közöltem velük hogy felmondtam, erről van egy papírom. A papírral az a baj, hogy nem hagyományos pecsét van rajta, hanem egy olyan gépi sor amit akár én is rányomtathattam volna (lehet hogy ez a bélyegzőjük persze, de őket egyelőre ez nem érdekli)
Mit tegyek?

guba" # 2012.01.08. 08:30

Azt kellene megkérdezned tőlük, hogy miért nem tekintik hatályosnak a felmondásodat.

Syzygye # 2012.01.08. 15:26

Sziasztok!Igényeltem a Köbemél a "Lassíts" elnevezésű szolgáltatásukat de még nem fizettem be a csekket mivel azt olvastam hogy jogszabály ellenes.Meg valami vizsgát is kell tenni ahogy olvasom de erre vonatkozólag semmit sem találtam.Tudja esetleg valaki hogy akkor most hogy áll ez a szolgáltatás és megéri e igénybe venni?Mert a kötelező már be van fizetve de ezt még nem mertem amíg ki nem derül hogy pontosan mi a helyzet vele,ha nem éri meg illetve tényleg annyi kitétel van,akkor be sem fizetem inkább.

guba" # 2012.01.09. 08:22

Ha december 3-a után igényelted, akkor eleve hatálytalan a szerződés, mert a PSZÁF felfüggesztette a termék terjesztését a múlt év végéig szóló átdolgozási kötelezettség mellett. Ha előtte igényelted, akkor meg a tartalma változott meg, ami miatt ez már egy másik szerződés, mint amit te kötöttél. Tisztázd ezt a biztosítóval.

CsSz # 2012.01.13. 12:05

Üdvözletem! Segítséget szeretnék kérni az alábbiakkal kapcsolatosan.
Esetemben a biztosító felmondta a kgfb-szerződést a díj nem fizetése miatt. Új szerződés kötése nem történt, így elég régóta (március) halmozódik a fedezetlenségi díj, mely novemberben tudatosult bennem, amikor új biztosítást akartam kötni.. Az egész rendszer működéséről akkor szereztem tudomást. Tudom, hogy ez nem mentesít a fizetés alól, de egy összegben sehogy sem tudom kifizetni és ezáltal nem is tudok új biztosítást kötni. Érdeklődtem a MABISZ-nál, hogy kérhetek-e részletfizetést, telefonon arról tájékoztattak, hogy ez a biztosító hatáskörébe tartozik.
Ezért a biztosító központjába írtam egy levelet, hogy engedjék meg a részletfizetést, és új biztosítás megkötését, mert egy összegben nem tudom kifizetni a fedezetlenségi díjat, addig nem tudok új biztosítást kötni, és ebből az ördögi körből nem tudok kikerülni, a fizetendő összeg pedig tovább halmozódik.
A biztosító közölte, hogy a jogszabály erre nem ad lehetőséget. Amivel eddig is tisztában voltam, de mivel a MABISZ tájékoztatása szerint a biztosító hatáskörébe tartozik a részletfizetés engedélyezése, így reméltem, hogy méltányolják az ügyemet, helyzetemet.
Segítséget szeretnék kérni, abban, hogy milyen további lehetőségek vannak ebben a helyzetben. Egy összegben tényleg nem tudom kifizetni a tartozást, mert így is elég lehetetlen az anyagi helyzetem. Hitelt sem tudok felvenni, kölcsön sem tudok kérni, egyszerűen nem tudok erre annyi pénzt szerezni. Ha kivonatom a forgalomból a gépjárművet, akkor sem érek el semmit, mert a korábbi időszakra vonatkozóan fennáll a díjfizetési kötelezettség, javasolták, hogy kössek üzembentartói szerződést, de akkor az üzembentartón fogják behajtani a díjat, ez nem megoldás...
Kérem szépen valaki mihamarabb segítsen az ügyben.
Előre is nagyon köszönöm!

guba" # 2012.01.14. 17:49

Ha ideiglenesen kivonatod a forgalomból, akkor legalább nem halmozódik tovább. Ennyit tudsz tenni.

DrCsernus # 2012.03.22. 13:57

Tiszelt Ügyvéd úr,

A napokban kaptunk értesítést a KÖBE-től, hogy felmondták biztosításunkat fabruár 9-el fizetési hátralék miatt. Na most nekünk természetesen meg van az egész évre befizetett csekkünk, így érdeklődve kérdeztük mi lehet a felmondás oka. Kiderült, hogy a havi 150 forintos tagdíjat nem fizettük be már két éve (amiről semmilyen felszólítás nem jött soha és csekk sem). Most ahhoz, hogy újra szerződést köthessünk ennél a mocsok bandánál (másnál ugye év közben nem lehet) ki kellene fizetnünk 17.000 forintot (napi díjat, plusz a két év tagsági díja). A szerződés részleteit böngészve azt olvastam, hogy a tag nem zárható ki, csak felszólítás után. Ez nem történt meg. Kérdésem az lenne, hogy a felszóíltás tényét nekik kellene bizonyítani, vagy nekem kell, hogy nem kaptam semmit?

Válaszát előre is köszönöm

balek123 # 2012.03.28. 18:34

Sziasztok!

Segítséget kérek a következő témában.
Meghúztam a parkolóban egy autót, de alig látszik rajta, és az enyémen is szintén csak horzsolás van.
Megvártam a tulajt és kitöltöttünk egy betétlapot.
Az autóján volt egy régi horpadás, amitegyértelműe nem okozhattam az én autómmal, mert a magassági méretek sem stimmelnek, ezt közöltem is akkor, mert erőltette volna hogy azt is én okoztam.
A biztosítótól ma kaptam egy 60 ezer Forintról szóló csekket, hogy vagy kifizetem a kárt 45 napo belül, vagy átsorolnak malusz fokozatba. Úgy gondolom ez az összeg túlzott mértékű, és meggyőződésem, hogy a másik fél több hibát is kijavíttatott az én kontrómra.
Mit tehetek?

balek123 # 2012.03.29. 19:36

Senki?

Véleményem # 2012.03.29. 22:20

jelezd a biztosítód felé. átvertek, sokan megcsinálják ezt minden következmény nélkül sajnos.

balek123 # 2012.03.30. 19:31

És ha jelzem? Felajánjla hogy a saját költségemen kárszakértőt bevon és marad minden? Mi van ebben az országban? Mindenki úgy ver át mindenkit ahogy akar?

Atis77 # 2012.03.31. 06:24

Nem biztos hogy mást is rádhúztak, ha új autó, és metálfényezés simán lehet egy márkaszervizben egy elem fényezése anyaggal, munkadíjjal 60e ft.

balek123 # 2012.03.31. 06:45

Nem új, és nem is egy olyan márka ami indokolná. Suzuki.
És elírtam mert nem 60, hanem 79 ezer.

TomSecret! # 2012.04.02. 20:18

ha egy komplett elemet újrafényeznek, akkor az ennél többe kerül. A másik fél is dühönghet, ha avultatják neki a károsult elemet. Amúgy meg ha 25ezer akkor megérné kifizetni? 2-t romlik a besorolás, de ez független a kár nagyságától.


jogvédö

balek123 # 2012.04.02. 23:48

Nekem ősszel nyomták meg az előző autóm elejét, de úgy hogy nagyon behorpadt a sárvádő, és nem hagyott betétlapot és elérhetőséget sem. Nekem ez a karosszériás és festő munkával 40 ezerbe került.
Az általam okozott kár a nyomában sem jár! Egy kis felületi horzsolás. Az én autómon szinte semmi nyoma nem maradt a pasztázás után. Nem a besorolással van a bajom, hanem a jogtalan eljárással, bár az sem mindegy.

Atis77 # 2012.04.04. 04:45

A márkaszerviz és a sufni tuning műhely nem egy árkategóriába tartozik. Én is jártam úgy hogy hogy egy 10 éves lanosnak neki koccoltam, semmi baja nem lett mégis 270e ft-ot felvettek rá. Az enyémen se volt nyoma, szemlére sem hívtak. Ez van túl kell lépni.

balek123 # 2012.04.04. 12:03

Szó nincs sufnituning műhelyről, az Alianz boztosítóval szerződött műhely volt.

balek123 # 2012.04.06. 13:47

Érdemes akkor egyösszegben kifizetnem a biztosítónak, vagy vállaljam a malusz visszasorolást? Mennyi időre szól az? Jelenleg B0-ban vagyok.

Judmi # 2012.04.12. 11:28

Üdv Mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni kgfb ügyben. Április 5-én megkaptam a negyedéves csekkemet,ami több volt a megszokottól. Eddig 3000 pár száz forintot fizettem nagyon max 4000ft-ot. Most kijött egy közel 6000 forintos csekkem,amibe nagyon furcsállottam a 1800 Ft-os tagdíjat... Felhívtam őket,nem is mondtak erről a csekkről bővebb információt. Mondta a hölgy hogy tartsam a vonalat,mikor visszakapcsolták elnézést kért a rossz csekk kiküldése miatt,azt mondta a jövőhéten kiküldik az új csekket ami 10.161 ft-ról szól. Meglepődtem! (Kicsit visszatérve az időben 2010-ben volt egy koccanásom akkor a Generali biztosítónál voltam,ott emiatt 16.000 ft-ra emelkedett volna a negyedéves biztosításom,így váltottam az év végén,és átmentem a Köbéhez ami a balesettel együtt átvett 2011-ben 4015 ft-os negyedéves díjjal.) Mikor a hölggyel beszéltem azt mondta nekem hogy azért rossz a csekk mert a Generali most küldte el nekik (2012 március elején) a 2010-es káreseményt. Lehetséges ez hogy másfél év után kapták meg tőlünk? Ha ők március elején megkapták ezt miért nem volt beleépítve már az áprilisi csekkembe az összeg? És kérdem én hogy akkor hogy eshettem vissza A00-ba,ha a balesetem nem volt belekalkulálva? Mert a hölgy úgy mondta hogy a baleset miatt visszaestem,ezt ő látja a gépben ...

Már bánom hogy felhívtam őket,inkább fizettem volna be azt a 600 ft-os csekket.

Kihez forduljak pontosabb segítségért? Vagy mi a teendőm???

Esztera # 2012.04.12. 13:16

A KÖBE-nél mindig is volt éves tagdíj, ezt hozzá kell kalkulálni a biztosítási díjhoz, ezt közzé is teszik.
És váltáskor az előző 2 év káreseményét veszik figyelembe a besorolásnál, meg új szerződés kötésekor is, vagyis ez vissza felé is igaz: ha eladsz egy autót akkor 2 évig érvényes a megszerzett bónuszod, vagyis ha 2 éven belül másikat veszel akkor nem A0-ból indulsz, hanem a megszerzett bónusszal.
A bónusz igazolás mindig hosszú idő alatt érkezik az új biztosítóhoz, ezért az első időszakra azzal a besorolással küldik a csekket, amit te bevallasz, és beleírják a levélbe, hogy ha megkapják a bónusz igazolást annak alapján átsorolhatnak.
Nekem ezt eddig az összes biztosító leírta a feltételeknél, és mivel minden évben váltok volt már néhánynál kötelezőm. Mondjuk kárt sosem csináltam, úgyhogy ezt csak elméletben tudom.

Judmi # 2012.04.12. 15:56

Engem pontosan nem a besorolás érdekel,hanem az hogy két év eltelt már a baleset óta pontosabban 2010 februárjába volt a koccanásom,és 2012 márciusába kaptam meg ezt a Köbe,holott ők a balesettel együtt vettek át engem 4015-ért negyedévente 2011-ben... És ha most esetleg 2011 év végén váltottam volna megint és nem a köbénél maradok,nem küldte volna el a Generali megint egy évig káreseményt az új biztosítónak??? Nem értem ... Én úgy tudtam hogy kárral együtt fizetem a 4015 ft-ot 2011-ben végig (mondom így vették át),és ezek szerint nagyon félre voltam vezetve. De ezt nem hagyom míg értelmes magyarázatot nem kapok,mert sajnos még mindig nem értem őket.

Esztera # 2012.04.13. 11:07

Akkor én félre értettem a kérdést. Ha úgy mentél hozzájuk, hogy a baleset utáni besorolással szerintem így nem emelhetik meg. És azért nem ennyire későn küldik a bónusz igazolást. Több mint egy év? Ennek utána kell járni személyesen. Ha erre az évre megint váltottál volna, akkor már csak a KÖBE küldte volna a bónusz igazolást a következőnek, az előző biztosítók nem.

Polika # 2012.04.13. 12:15

Üdvözlöm!
A történet 2006 júliusra nyúlik vissza.Ekkor történt,hogy belémjöttek.Elismerte a felelősségét,a papírokat kitöltöttük,stb...Az ügyintézést a megbízott független biztosítási kárügyintézőm intézte (persze nem ingyen)
Menet közben kiderült,hogy az okozónak nem volt érvényes kgfb.-je. Ez egy kicsit elhúzta,bonyolította a dolgot,de kb 4-hét múlva kifizették a megítélt összeget nekem.
Ma (5 és fél év elteltével) kaptam egy levelet,hogy tanúként meghallgatnak a MABISZ kontra XY(az okozó) ügyében.Hogy ne legyen túl egyszerű a sztori,akkoriban egy bt-ben voltam beltag,és a bt autóját érte a kár.A bt tulaja is kapott most egy idézést,ami perbehívásról szól.
Mi a teendőnk? Rajtunk mit akar behajtani a MABISZ?
Köszönettel:P