Vezetés közben mobil

Royal # 2006.02.21. 09:31

Szerintem mindennek megvan a maga ideje. A miniszoknya mustrának, és a telefonálásnak is... azon egyszerü okok miatt hogy itt életek/vagyontárgyak múlnak... és nem csak a sajátunk.

Bovary # 2006.02.20. 20:00

Kedves Fórumozók!
A miniszoknyát ne tiltsuk be! Lécci, lécci, lécci...

Zozmo # 2006.02.20. 19:28

ha már nem a konkrét problémát tárgyaljuk, akkor sarkítom a dolgokat. Tiltsuk be a miniszoknyát, áttetsző blúzt az utak mentén, mert az is elvonja a figyelmet... Hol a határ??

Royal # 2006.02.20. 09:43

Szerintem is mindenkit meg kellene büntetni, aki vezetés közben tesz vesz BÁRMIVEL.
Nem véletlenül szakncionálnám ilyen súlyosan... talán öntömjén duma, de egyre idegesítőbb, hogy naponta többször is múlik az én figyelmemen, és lélekjelenlétemen hogy nem történik baleset, mérgesit hogy nekem kell figyelnem a másik helyett is. Az emberek figyelmetlenek, nincsenek szellemileg az utakon (elnézést a kifejezésért, de már minden hülye kaphat jogsit) és ezt csak tetézik a mobiltelefonok és a különböző ketyerék. Láttam olyan nőt, aki jobboldalon ülő kisgyerekét etette, meg babusgatta, miközben az autó komoly sebességgel haladt. Óriási felelőtlenség! Vezetés közben az utra kel figyelni minden idegszállal.

Cola (törölt felhasználó) # 2006.02.18. 16:37

kellene is, a dohányzást mindenképpen , a rádiózás határeset... talán az kevesebb kézimunkát igényel

Zozmo # 2006.02.18. 15:53

No, azért egy picit súlyozzuk a dolgokat, hiszen a törvényalkotó sem véletlenül a vezetés közbeni mobilozást bünteti. Ugyanis ezzel az erővel a dohányzás, sőt a rádió hallgatás is büntethető lenne....

monalisa1 # 2006.02.18. 15:09

Lám az egyik megúszta figyelmeztetéssel a másiknak 15 ezer forintja bánja.

Az egyik tán egy csinos nő, a másik egy
átlagférfi - hát büntessük meg jól.

cat981 # 2006.02.18. 14:48

pontosan. itt nem a telefonon van a hangsúly. Ha egy nő vezetés közben a tükörben rúzsozza magát ami szintén jelentős figyelmet von el a közlekedésről akkor ez is bütethető. Egyik ismerősöm járt így, szerencséje volt végül csak egy figyelmeztetést kapott.

Cola (törölt felhasználó) # 2006.02.18. 13:49

és számítógépezni szabad? Olvasni szabad? ne vicceljetek már! teljesen jogosan akarják megböntetni, veszélezteti a közlekedés biztonságát!

monalisa1 # 2006.02.18. 12:43

Azt kellette volna jegyzőkönyvileg pontosítani, hogy amit nálad láttak és amit bemutattál - a kettő azonoságát a rendőrök elismerték-e.

Mert ha igen, és a kütyüddel tényleg nem lehet telefonálni, onnantól tisztázva vagy.

Bovary # 2006.02.18. 12:12

Kedves Zozmo!
Választhatol rövid utat: kifizeted a szabálysértési összeget.
A hosszabbik megoldás: a telefontársaságtól lekérni az idevonatkozó időpontokra a híváslistát és így igazolni a bíróság előtt, hogy a megjelölt időpontban nem volt tárcsázott hívásod.

Zozmo # 2006.02.18. 12:03

2005.09.08.-án békésen vezetek egy budapesti mellékutcában és közben a kis PDA-mon keresem a címet. Ez egy ezüst színű, akkora mint a férfi tenyér nagyságú kütyü. Ekkor leállít egy rendőr. Leteszem magam mellé a PDA-át, majd a rendőr közli, hogy látta amint telefonáltam vezetés közben, ezért feljelent. Megmutattam a kütyüt és mondtam, hogy ezzel nem lehet telefonálni. A válasz az volt, hogy Õ ehhez nem ért és feljelent. Mondtam, hogy ezzel nem lehet telefonálni stb. de ennek ellenére eljelentett. Behívtak a rendőrségre, ahol megint elmondtam, hogy azzal nem lehet telefonálni stb. A jkv-be rögzítették, majd mondták, hogy meghallgatják a két rendőrt is. Megtörtént, majd január 03.-án behívtak és ismertették velem a rendőrök nyilatkozatát. Itt már mind a ketten látni vélték, hogy telefonáltam. Arra kérdésre amit kértem, hogy nyilatkozzanak, mely szerint milyen telefonnal és milyen telefonszámról követtem el a szabálysértést, nem nyilatkoztak. A szabálysértési előadó felolvasta, én megint elmondtam, hogy nem ismerem el és kérem bizonyítani, hogy milyen eszközzel, milyen számról stb. Ezt leírta, kiküldött, majd 10 perc múlva behívott és 15.000 Ft-ra büntetett. Ott a helyszínen írtam egy kifogást a határozat ellen, melyben megint leírtam az unalomig ismert kérdéseimet.
2006. február 14.-én megkaptam a bírósági határozatot, amely hatályában fenntartja a rendőrségi határozatot, de kérhetek tárgyalást. Természetesen most tárgyalást kérek, csak az a kérdésem, hogy mi a jó .... csináljak már, hogy ha valóban nem követtem el, nem is tudtam volna elkövetni, akkor ezt hogy bizonyítsam, vagy mit csináljak?