Kedves kissir!
Mostanában egyre több olyan széthulló család van a környezetemben, ahol a nők azt vallják, a férfi azért van, hogy eltartsa őket. Mindegyikben olyan férjet ismerek, aki „jóravaló”, megfelelni vágyó, igazi „balek” típus.
Nőként, nyitott szemmel és szívvel, előítéletek nélkül igyekszem segíteni.
Válása után 3 unokabátyám lett hajléktalan, egyik szó szerint, egyikük lecsúszott és meghalt, a harmadiknak volt ereje újra kezdeni (ugyanolyan nővel!).
Egy régi munkatársnőm megkért, segítsek neki, a férje nem törődik vele és a két gyerekkel, veri, iszik, stb.
Kiderült, a férje egyszer valóban kiosztott neki egy pofont, amikor az éjszakai ügyeletéből előbb ért haza, mint a felesége, aki a 4 éves skarlátos kislányt a 9 éves bátyjával otthon hagyta. Természetesen látleletért szaladt. A nő zsarolt és kihasznált minden férfit (nőt is) akivel kapcsolatba került. Ártatlan kék szemek, szőke haj, angyal arc. Mindenki hitt neki. A bíróval nem kell olyan hosszú időt eltölteni, hogy rájöjjön, a zokogó, szegény gyermekeit védő anyának szava sem igaz. Szó szerint 100 ezreket vert el, de családsegítőbe járt, segélyeket vett fel, óvodában, iskolában a gyerekei után nem kellett fizetnie, mert „éheznek”. A férje mindenben veszített. (a gyerekeikre egy darabig vigyáztam, a kisfiú rettegett az anyjától, a 4 éves kislány kijelentette „útálom az anyut” – nekem mondta, én nem voltam tanú)
Érdekes, hogy egyre több pedagógusi pályán dolgozó ilyen nővel találkozom.
Jelen esetben, a feleség, mint a Csjt., azt mondja, a gyerekek tartásával kapcsolatos összes anyagi terhet az apának kell vállalnia, mert ő természetben gondozza őket.
15 és 12 éves kislányok, egyedül mosnak, mosogatógéppel mosogatnak, a férj anyja főz és vásárol be hétvégére, a feleségnek is.
A lányokkal a férj bátyja tanul kicsi koruk óta. A lakás, ha a gyerekek nem takarítanak (régebben a nagymama), rendetlen. Feleség másoddiplomás képzésre jár, nyelvet tanul, gitározni tanul, órákig internetezik, autójának törlesztő részletét belevette a gyt.díj igényébe, vett egy robogót, utazgat.
A lányokra modellszerződést kötött, a kisebbet rendszeresen foglalkoztatják, a gytdíjnál ezt sem vették figyelembe (még).
A rendszeresen modellkedő kislányról állítja, tanulási nehézségei miatt Waldorf iskolára van szüksége, az apja miatt pedig összeomlott, ezért magas pszichológusi ksgei vannak.
A gyerek átlaga 4,6 volt, pszichológushoz nem jár, az apját (még) imádja. Minden hétvégén együtt vannak.
A jelenleg havi 152 ezer Ft gyermektartásdíj ellenére, a kisebbik lány az apjától kunyerált sítábor előtt ruhát, mert az anyja a 3 évvel korábbiban akarta elküldeni, amiből a kezei, lábai jócskán kilógtak, mert nincs pénz, és úgyis növésben van még.
A nő zsarol, fenyeget, verekszik. A bíróságon a „lelkem összetört” , „a rendszeresen beteg gyermekeim”, szegény, elhagyott, pedagógus, anya.
A bíróság elfogadta azt a környezettanulmányt, ami kizárólag az anya panaszait tartalmazta, egyes szám, harmadik személyre átírva. Nem volt benne egyetlen igaz mondat sem.
Semmilyen igazolást nem kértek be, mindent elfogadtak, amit az anya állított, ezt csak gondolom, mert az indoklásban csak az szerepelt, havi 100.000 Ft, mert ennyi szükséges és elégséges a 2 általános iskolás kislány ellátására.
Az anya által leadott költségkimutatás tartalmazta az autója törlesztő részleteit, a Casco-ját, a teljes (rá esőt is) rezsi ksget, stb., fejenként évi 3 tábort számolt, majd szokás szerint 1-be küldte a lányokat, pszichológus, Waldorf iskola (hirtelen, az eddigi helyi helyett). Ami érdekes lenne bírói szemmel, az igazi igények, étkezés, könyvek, ruházkodás, minimális összeget tesz ki nála.
A feleség édesanyja 3-szor vált el, anyagi gondjait mindig egy újabb férjjel próbálta megoldani, a 3. válás után ment férjhez a lánya, majd az új férj/vő kénytelen kelletlen kifizette az anyós adósságait. Ez volt a kezdet. Házasság alatt, feleség külön bankszámlán tartotta a jövedelmét, hogy néha közös dolgokat is vásároljon, ehhez a férjnek havonta 50.000 Ft-ot kellett a szlájára átutalnia.
Tudjátok mit nem értek? A bírókhoz viszonyítva, töredékét láttam embereknek és emberi sorsoknak, az én szemem jobb lenne? Kizárt.
Hú, nagyon sokat írtam!