Aliz38
„van a nevemen 2 autó egy személygépkocsi és egy lakóautó. A forgalmi engedélyek és a kulcsok nála vannak amit nem akar nekem átadni hiába szólítottam fel többször. Azt mondja, hogy ezeket a járműveket szeretné továbbra is használni.....Az autókat én vásároltam és én vagyok az üzembentartó. Szeretném a forgalmi engedélyt és a kulcsokat visszakapni.”
Hát akkor fizesse ki őket neked! Nyilván a jelenlegi reális értékét kérheted értük, többet nem. Az újkori értékét már akkor sem érte, amikor kihoztátok őket a kereskedésből sajnos, ez a piac. De ezért nem tudsz szerintem ellene rendőrségi feljelentést tenni, ez polgári anyagi jellegű vita, próbálj meg fizetési meghagyást kibocsátani ellene az autók jelenlegi értékének megfelelően, bár szerintem ez már az az összeghatár, amit bírósági perben kell érvényesíteni. Először mindenképpen egy ajánlott tértivevényes levélben szólítsd fel ezeknek az eszközöknek az átadására, vagy ellenkező esetben lengesd meg neki a peres eljárást, mivel azok az eszközök a te tulajdonodat képezik, nem közös. Hátha a józan ítélőképessége felnyitja majd a szemét, hogy azért ez nem így működik, ahogy ő elképzelni.