„Akkor mi a helyzet ha kivett összeget fele-fele arányban a két nagykorú gyermekemnek ajándékozom ?”
Megteheted, ha az EP a te neveden van.
De ettől még, ha az az övé, akkor ugyanúgy jár neki, és követelheti.
„Akkor mi a helyzet ha kivett összeget fele-fele arányban a két nagykorú gyermekemnek ajándékozom ?”
Megteheted, ha az EP a te neveden van.
De ettől még, ha az az övé, akkor ugyanúgy jár neki, és követelheti.
„ pl 6 hónap múlva ha bejelentem megtudtam megcsal és akkor adom be a válópert akkor kereshető e rajtam ez az összeg.”
Nem értem a kérdést. Se az idő múlásának, se a megcsalásnak nincs semmilyen relevanciája ebben a kérdésben.
Ha az övé, akkor jár neki. Mert az övé.
(és az se számít semennyire, hogy nem dolgozott. Nem ezért jár neki, hanem a házasság ténye miatt.)
Akkor mi a helyzet ha kivett összeget fele-fele arányban a két nagykorú gyermekemnek ajándékozom ? És csak mondjuk 6 hónap múlva adom be a válást , mert mondjuk csak akkor szerzek tudomást a megcsalásról.
Nem az a kérdés hogy hogyan kellene a felét átadni a feleségemnek hanem az, hogy ha továbbra is fenntartom annak a látszatát, hogy semmiről nem tudok. pl 6 hónap múlva ha bejelentem megtudtam megcsal és akkor adom be a válópert akkor kereshető e rajtam ez az összeg.
@Bela1968
A házasság alapértelmezetten vagyon- és életközösséget jelent, attól függetlenül, hányan játszotok ugyanarra a kapura. 30,5 éven keresztül nem zavart, hogy csak a házimunkával szállt be a házasságba, akkor ezzel már nem takarózhatsz utólag, visszamenőleg.
Az önkéntes nyugdíjpénztárban lévő összeg jelenleg pénztári követelésnek minősül, ha kifizetik, akkor készpénz vagy számlakövetelés lesz belőle. Édesmindegy, hol most van. A rajta lévő összeg a házasság alatt gyűlt, ennélfogva közös vagyon. Ha gyorsan elválsz, vagy kijelented, hogy megszűnt az élet- és vagyonközödséged a feleésgeddel, és ezután utaltatod ki magadnak, akkor sem fogod tudni kivonni az osztozkodás alól.
Ha a hűtlen feleségeddel nem akarsz tovább osztoszkodni, az a megoldás, hogy minél előbb elválsz. Az addig megszerzett vagyonon és bevételen osztozkodtok, az azután megszerzett jövedelem és teremtett vagyon meg már kizárólagosan a tiéd lesz.
Bela1968,
Követelni azt követel tőled amit csak akar. Mert követelni egyáltalán nem tilos. Ezt nem tudod megakadályozni.
Ha az a pénz a házastársi közös vagyonból került az egészségpénztári számlára, nem a különvagyonodból, és a törvényitől eltérő házassági vagyonjogi szerződés nincs köztetek, akkor annak a fele őt illeti.
Mondani te is azt mondasz neki, amit akarsz. Hogy mit hisz el, az meg majd kiderül.
32 éve vagyok házas. A feleségem a házasság alatt gyakorlatilag csak az otthoni munkájával gyarapította a családi kasszát. A tudomásomra jutott, hogy 1,5 éve megcsal és ezalatt az idő alatt (utoljára 1 hónapja) ugyan úgy élt velem szexuális kapcsolatot. Jelenleg nem tudja hogy én tudomást szereztem a viszonyáról.
Van egy önkéntes nyugdíjpénztáram amit most nem szüntetek meg csak a rajta lévő pénz kifizetését kérem (kb 9 000 000 ft). Hogyan tudom elérni hogy ezt a pénzt ne követelhesse rajtam. Tovább élem a mit sem tudó férj szerepét még vagy 6 hónapig és azt mondom elköltöttük ? Van valami megoldás ?
KBS
„15 200,- Ft - de nem plusz. Háromszoros az ára.”
Egyébként valami gond van a matekkal. 3x4800 Ft az nálam 14 400 Ft.
KBS
„ Ahogy arra se volt, hogy megoldják, hogy ne is lehessen ingyen lekérni olyan tulajdoni lapot,
amiért fizetni kellene. Sőt, arra se, hogy kiírják, hogy ne tedd.”
Mondhatni akár még perelni is érdemes lehetne őket egy ilyen bírság kiszabása esetén, ha már az informatikusok ilyen bénák.
Ezt ugyanis nekik kellene megoldani, nem pedig az ügyfeleket gatyáig megbüntetve megoldani a kérdést. Tiszta Orbánisztán!
Ahogy olvasom, az új elektronikus iny rendszer nem aratott osztatlan sikert az ügyvédek között. Nem is értem.
15 200,- Ft - de nem plusz. Háromszoros az ára.
(Nemigen van kapacitás az ellenőrzésre. Ahogy arra se volt, hogy megoldják, hogy ne is lehessen ingyen lekérni olyan tulajdoni lapot, amiért fizetni kellene. Sőt, arra se, hogy kiírják, hogy ne tedd. Ha én lennék az illetékes miniszter, a január 15-ei "átállás" miatt néhány ember már a felmondási (lemondási) idejét töltené.)
Szomorú örökös,
Meglepetés fog érni.
Ugyanis a rendszer sokkal gonoszabb, mint gondolnád : engedi az ingyenes letöltést, és csak UTÓLAG ellenőrzi, hogy jogosult voltál-e a letöltésre. A múlt héten már nem voltál, január 15-e óta csak saját tulajdont lehet ingyenesen letölteni. Darabonként 4800 + 14000 Ft büntetés várható.
Már persze ha tényleg ellenőrzik, és nem lesz valami átmeneti időszak, mert vasvillával és fáklyákkal kezdik el felprédálni a földhivatalt. Pedig elvileg fogadkoztak, hogy mindent ellenőriznek ezentúl...
drbjozsef
„Csak a saját tulajdonú ingatlanról kérhetsz le évi két tullapot ingyen.”
Határozottan cáfolom, mi épp múlt héten kértünk le ketten éppen 4 db teljes tulajdoni lapot abszolúte ingyen.
Sőt tavaly is lejött nekem az évi 2 db ingyenes, mikor informálódtam két ingatlan után vásárlás céljából.
„amit egy ügyfélkapus eléréssel vagy ingyen”
Már sajnos nem.
Csak a saját tulajdonú ingatlanról kérhetsz le évi két tullapot ingyen.
Minden más csak fizetősen. Köszönjük az illetékeseknek ez úton is.
Nem baj. Majd mi gondolkodunk valoper helyett.
Majordomus
„A banki hitel nem életszerű?”
Hoppácska, érdekes módon ez nekem eszembe se jutott. Ha valóban magas jövedelemmel rendelkezi a másik fél, akkor simán a váláskor elosztott vagyonból simán kicsengette az önrészt és hitelre vette az ingatlant. De nyilván a kérdező, ahogy korábban a másik fél bankszámlájára sem, úgy erre sem volt rálátással és lám-lám, eszébe se jutott, hogy nem készpénzes ingatlan vásárlás történt. Nyilván az adásvételi szerződésből kiderül. Vagy az adott ingatlan tulajdoni lapjából, amit egy ügyfélkapus eléréssel vagy ingyen, vagy 4800 Ft-ért lekérhet és akkor ott lesz a jelzálog bejegyzés, ha hitelre vette. Egy felesleges bukó pereskedés előtt én arra mindenképpen ránéznék, nem tilos.
A banki hitel nem életszerű?
„De nem került elő.”
A kérdező nem vitatja azt a vagyont, amit megosztottak.
Nyilván minden azon alapul előkerül-e valami. Hogy mennyire életszerű, hogy pont most hirtelen kapott baráti kölcsönt, azt mindenki döntse el maga. De szerintem a szerződésből ez elég jó eséllyel ki fog derülni, köszönhetően annak, hogy ritkán raknak már le 50+ milliót az asztalra bankjegyekben. Az utalásnak pedig lesz nyoma...
Valoper
Ha nem indulsz azonos anyagi esélyekkel a 3 gyerekkel,talán nem kellett volna elválni.
Ha akkor válsz el amikor már a gyerekek felnőttek,még rosszabb esélyekkel indulsz
De nem került elő.
„Az a baj, hogy alighanem már megegyeztek a vagyon megosztásáról. Az pedig megfordítja a bizonyítási terhet.”
Mármint legfeljebb arra a vagyonra, amit ténylegesen meg is osztottak. Ha ABBÓL vitatna utólag valamelyikőjük, az már késő esetleg.
De ha most előkerül egy bankszámla, amin 20+ évig, a házasság alatt folyamatosan gyűlt a sok pénz, jellemző forrással (mondjuk bér, vagy a vállalkozás bevétele) ? Amit eddig eltitkolt? Arra a kérdezőnek kellene bizonyítania, hogy közös vagyon? Bizonyítják a dátumok és a jogcímek.
valoper
„Nem az életközösség fennállása alatt vehette esetleg az ingatlant, hanem az azóta eltelt időben. Itt a forrás a kérdés. Ha esetleg tudomásomra jut, hogy innen majd saját ingatlanba megy, érdemes-e firtatni, hogy vajon miből finanszírozta, ha közös megtakarításunk nem volt.”
Én továbbra is azt mondom, hogy ha mondjuk a bankszámláján semmilyen ehhez köthető mozgás nem volt, ami ingatlan vásárlásra utalna, mi több, még egy ajándékozási szerződéssel lezsírozva igazolja, hogy honnan kapta rá a pénzt - akár szülőktől is - akkor bukni fogod a pert, ez szinte tuti. Tehát erősen kétesélyes a sztori jelenleg. Ha úgy látod, hogy van értelme, akkor nyomozz nyugodtan utána, de nagyon nem fűznék hozzá hiú reményeket, hogy eredménye is lesz.
„bár a gyerekek velem maradnak, nagyon nem indulunk azonos anyagi esélyekkel”
Miért is kellene azonos anyagi esélyekkel indulni? Kötelező? KBS is leírta, hogy feltehetően megállapodtatok már a vagyonmegosztásban, mindenki tartsa magát ahhoz. Te keresel havi x forintot, ő meg y forintot. Amiből irányából egyedül plusz bevételed lehet még, az a gyerektartás. Ott lehetséges keresnivalód. Még az sem kizárt, hogy gyerektartás fejében megkapod az ő részét a jelenlegi lakásból, ha ő elköltözik az új lakásába. Üljetek le és beszéljétek meg! Az, hogy megpróbálod őt teljesen „kifacsarni”, azzal csak magadnak ártasz, mert ha a végén nem lesz miből már fizetnie, akkor nyilván ő is bajban lesz, de hogy te sem jutsz vele előrébb, az egészen biztos.
Lehet, hogy félreérthető volt, amit írtam. Nem az életközösség fennállása alatt vehette esetleg az ingatlant, hanem az azóta eltelt időben. Itt a forrás a kérdés. Ha esetleg tudomásomra jut, hogy innen majd saját ingatlanba megy, érdemes-e firtatni, hogy vajon miből finanszírozta, ha közös megtakarításunk nem volt. Elég tisztességtelen játszmát játszik, és bár a gyerekek velem maradnak, nagyon nem indulunk azonos anyagi esélyekkel.
Az a baj, hogy alighanem már megegyeztek a vagyon megosztásáról. Az pedig megfordítja a bizonyítási terhet.
valoper,
Az előző hozzászólással ellentétben, szerintem igenis lehet keresnivalód, sőt. (Az állandóan ismeretlenül is moralizálásról most ne is beszéljünk)
Házasság alatt szerzett vagyon főszabály szerint közös, a váláskor ezt úgy is kell megosztani. Azt, hogy valami a közös vagyonba tartozik, nem neked kell bizonyítani, hanem a másik félnek, ha arra hivatkozik, hogy az a különvagyona.
Ha nem tudtok megegyezni, akkor neked kell pert indítani, de nem indulsz olyan rosszul. Mert persze előfordulhat, hogy tévedsz, és tényleg kölcsönt kapott családjától, barátoktól, akár hitelt is vehetett fel, de egy ingatlan vásárlás azért visszakövethető. Általában szerepel a szerződésben a vételár megfizetésének részletei, de a bíróság simán a neve alapján is megkereshet pénzintézeteket, szóval van pár lehetőséged utánamenni a dolognak. Az a bizonyos bankszámla simán vizsgálható.
Elsősorban vele kell beszélned, és megegyeznetek, de ha ez nem megy, akkor keresnék egy családjogi ügyvédet a helyedben, és megkonzultálnám vele a dolgot. Ha a pénz (lakás vételár) forrását lehetne igazolni, akkor neki lenne a nehezebb dolga azt valahogy különvagyonnak feltüntetni.
Nem mondom, hogy jó esélyeid vannak (főleg, ha gondolt erre is, és eleve felkészült), de határozottan érdemes megpróbálni legalább.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |