Az, hogy nem kérdés, valószínű, de azért nem biztos. Viszont a per végéig ebben nem valószínű, hogy lesz döntés (ideiglenes intézkedés).
Válás, vagyonmegosztás
Szóval a lakáshasználat nem is kérdés. a fő probléma h az elvált nő nem akar elmenni onnan. mert ez így neki nagyon kényelmes
a lakás a férj nevén van. mert előző házasságaból született gyerekkel lakott ott. a nő már úgy költözött oda később.
Majd a per végén, az ítéletben dönt a bíróság a lakáshasználatról. Aztán hogy úgy dönt-e, ahogy a férj szeretné, az kérdés. Ehhez azért lényegesen több adatot kellene tudni.
laktam én is kollégiumban. buli buli hátán. de nem volt velem gyerek. és nem kellett minden nap civakodnom és veszekednem egy ex-szel.
meg aztán a kollégiumi életet nem lehet összehasonlítani a családi élettel. ugye. Ahol veszekedés veszekedés hátán. és egy kiskoru is van ott.
az nagyon jó. de kérdem én h egy férfi egy gyerekkel, akkor hogy tud új életet kezdeni, ha ott lakik még egy nő ? Ott az egy szálló lesz? az a lakás? mert melyik az a nő aki összejönne így egy gyerekes pasival, h ott lakik az ex. Mégis milyen élet lesz az?
Te figyelj, én négy évig laktam egy szobában hat fiúval a kollégiumban, aztán egy évig vagy negyven kopasszal. Nem gondolom, hogy élettársak lettünk volna.
és hangsúlyozom h van hova mennie. nem a híd alá kéne.
akkor ezek szerint a "bíróság" újra össze akarja hozni őket? vagy élettársi kapcsolatra kényszeríti őket? Hát ez nagyon jó
„a kérelmet melyet az exférj adott be a bíróságra h lakoltassák ki, a bíróság elutasította.”
Akkor?
Egy kérdést szeretnék feltenni.
Egy közeli barátom elvált.már tavasszal. egy önkormányzati lakásban élnek ahol az ismerős a bérlő. A feleség egyszerüen nem hajlandó elköltözni onnan. Az exférj postán adott fel egy levelet h eddig és eddig hagyja el a házat. A levelet át sem vette. Élősködik, nem fizet semmit.a kérelmet melyet az exférj adott be a bíróságra h lakoltassák ki, a bíróság elutasította. Ilyenkor mi a teendő? Mindenről megegyeztek. több helyre is elmehetne, de nem akar. már felajánlotta neki h fizeti az albérletet csak menjen el. de ő nem megy. mi a teendő????? Mert ez a helyzet már tarthatatlan. március óta ez megy. azóta elváltak papíron is.
Mihez képest pluszban? Meg kell szüntetni a közös tulajdont és a házastársad vagy megváltja a részedet - beköltözhető értéken - vagy a bíróság végrehajtási értékesítést rendel el, aztán a vételárból megkapod a részedet.
Kaphatnék egy visszaigazolást, hogy megválaszoltam kérdésemet?
Mi a helyzet, ha a a közös lakást én hagytam el a gyerekkel, és nekem kell új otthonban a lakhatásukról gondoskodnom? Ekkor gondolom nem kapom meg a közös lakás lakott értékét pluszban....
Anikó1974
A KEKKH-től ki kell kérni a lakcímét. Ha nem tudják megadni, akkor ezt igazolni kell a bíróság felé és hirdetményi idézéssel pert lehet indítani.
A másik lehetőség a holttá nyilvánítás, ha más sem hallott róla legalább 5 éve.
Gizi mama
Nem illeti meg lakáshasználati jog ellenértéke, ha önként költözött ki.
Ha teljes mértékben közös vagyoni ingatlanról van szó, senkinek nincs benne különvagyona, és a gyerekek nálad maradnak, akkor az ingatlan lakott értékének a fele illeti meg őt.
Jó napot!
A korábbi kérdéseket és válaszokat olvasva azt találtam, hogy ha a férj önként 2 éve kiköltözött a közös ingatlanból, akkor a lakás használati jog ellenértékére vonatkozó igénye meg szűnik. Hogy van ez pontosan?
Válófélben vagyok, a férj önként kiköltözött 2 éve, esze ágában sincs visszaköltözni, ugyanakkor a bíróságon folyton azt hangoztatja, hogy nekem lakáshasználati ellenértéket kell fizetnem az elköltözése óta az ingatlan eladásáig terjedő időszakra, mert én a 2 kiskorú közös gyerekünkkel ebben az ingatlanban lakunk. Az ingatlan fele-fele részben tulajdonunk. Szeretném még azt is megkérdezni, hogy ebben az esetben a vagyon megosztásnál az ingatlan értékesítése esetén szintén fele-fele arányban részesülünk a kapott összegből? A gyerekekre való tekintettel nem lehet valamekkora részt vagy százalékot kérni?
Köszönöm a választ előre is. Gizi mama
Tisztelt Hölgyem/Uram
Kérdésem lenne Önök felé. 1996-ban külön költöztem férjemtől, két kiskorú gyermekemmel. Akkor sajnos nem sikerült elválnunk, mert ő nem akart. Azóta eltelt majdnem 20 év, gyermekeim felnőttek, nekem 6 éve új párkapcsolatom van. Szeretnék ismét férjhez menni. A bökkenő csak az, hogy férjemet sem a népességnyilvántartóban, sem rendőrségen, sem ismerősök által nem találom. Utolsó információm róla ami kb 10 éve volt hogy hajléktalan lett. Szeretnék férjhez menni de míg nem váltam el nem tudok. Kérem Önöket írják meg milyen úton-módon tudnám ezt az ügyet rendezni. Válaszukat előre is várom
Maradok Tisztelettel Debreczeni Amikó
Értem, akkor marad az ügyvéd.
Nagyon szépen köszönöm a segíséget.
Formanyomtatványt sok mindenre gyártanak, de láttam már hosszú pert azért, mert a felek nem kellően átgondolt, szakemberrel nem egyeztetett egyezsége hagyott maga után kívánnivalót.
Van bent a bíróságon. Szerencsés vagy ha így meg tudod oldani :)
Jó napot,
Szeretnék tanácsot kérni. Válás előtt állok. Szeretném kifizetni a feleségemet közös ingóságainkból még mielőtt elválnánk.Nincsen közös lakáshitel, gyerek,egyéb hitel, csak ingóság(bútorok,elektronikai készülékek, egy személygépjármű)Meg is állapodtam vele szóban egy összegben, viszont szeretnék hivatalos dokumentumba is leírni, hogy ezt és ezt kifizettem neki és hogy további követelése nem lehet.Van erre valamilyen formanyomtatvány, vagy forduljak ügyvédhez?
Köszönöm
Bende69
Mi az, hogy nevedre került édesanyád háza? Ha megvetted tőle, akkor azzal házastársi közös vagyon keletkezett, ha ingyenesen lett a tiéd, akkor az a különvagyonod. Az építkezéssel elért értéknövekmény az mindenképpen közös vagyon, a hitel meg közüs tartozás.
Ha a házasságkötés előtt vett ingatlant az együttélés alatt vettétek már, akkor az vélelmezetten közös vagyon, kivéve persze, ha igazolhatóan különvagyonból lett vásárolva. Amit a szülei ajándékoztak neki, az a különvagyona.
alexa2015
Nem vész el a tulajdonrésze, de a lakáshasználati jog ellenértékére vonatkozó igénye az igen.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02