Ne akard megérteni. Sosem fogod.
És állj a sarkadra. A nyugalmatok érdekében.
Ne akard megérteni. Sosem fogod.
És állj a sarkadra. A nyugalmatok érdekében.
Az se semmi hogy három gyereket nevelni egyedül apaként. Ismerek egy pasit az is egyedül neveli a lányát mert az anyuka lelépett. Persze hogy nem csak a nők szemetek. Én csak azt nem értem hogyha egy pár külön megy akkor miért nem lehet hagyni a másikat élni? Elment a férjem visszakapta a szabadságát, lett uj kapcsolata- akkor miért nem tud megnyugodni, és élni az életét? örülni neki hogy békén hagyom, nem zaklatom a gyerekkel kapcsolatban.
Megértem MOnalisát is hogy ecseteli hogy hogy kéne viselkedni, de sajnos tényleg nem az a jellemző hogy ezt meg tudják oldani a felek, mert ahhoz mindketten kellenének.
Panita, ha ez megnyugtat én is rettentesen szégyellem hogy a gyerekem apja ilyen, és soha nem néztem volna ki belőle hogy képes megtenni ezeket amiket most tesz, hisz tényleg mindig azt hangzotatta hogy neki kell gyerek, meg család, és mindig annyira jószívű meg nagyvonalu volt. Aztán tessék elhagyott még a szülés előtt, szorakozik a tartásdíjjal, meg a láthatással. Én persze mindenki hülyének tart hogy annyit engedek amennyit, és miért nem állok a sarkamra és tartom magam a láthatási időköz meg stb.... talán azért mert nem akarok több konfliktust a meglévőek mellé, de ez se jó. szar az egész helyzet, és tényleg a gyerek az aki megissza a levét, mert most mit lát? hogy idegeskedik az anya, és majd el fogja vinni egy bácsi akiről azt mondják az apja, és nem fogja érteni hogy miért kell elmenni olyannal akit két hetente rövid időre lát. Ez a szörnyű hogy ez ellen nem lehet tenni.
Én nem azt akarom hogy ne látogassa az apja, mert jöjjn, mégis csak a fia, csak kérdem én, mit fog vele kezdeni egész napokat, meg egész hétvégéket ha most se tud vele mit kezdeni és nem is él a láthatási jogával ugy ahogy azt kéne.?!
Én egy ellen példa vagyok ,én 3 gyereket nevelek apaként,a volt feleségem mindent meg tett azért hogy ne keljen neki gyerektartást fizetnie .2 évig egy fillért se fizetett pedig akkor még mind a 4 gyerekem velem volt.sőt úgy ment bele a válásba ha vissza menőleg se kell neki fizetnie.Ehhez mit szóltok.
Az apuka nálunk is "bizonyítani" akar. Sajnos ezt csak rosszal tudja. Én már ott tartok, hogy szégyenlem magam amiért a felesége voltam. A lányom pedig szégyenli az apját. Nem állsz egyedül ezzel a jelenséggel. Persze vannak kivételek, de azt hiszem az ritkaság. Ha több inteligencia és tolarencia lenne az emberekben talán nem így kellene hogy legyen. Azt hiszem túl nagyok az elvárásaink. Légy türelmes.
De hogy védjem az apukákat vannak olyan anyukák ill. feleségek is akik nincsenek tekintettel a gyerekre és midnenáron "bizonyítani" akarnak.
Monalisa próbálja az ideális helyzetet javasolni, de váláskor ilyen nincs. És ez nem jó. Egyik félnek sem, nem beszélve a gyerekekről.
Tudod ez a szörnyű hogy egy "apa" ennyire nem tud mérlegelni, és ennyire nem foglalkozik a gyerekével, és mégis azt állítják hogy a gyereknek az a jó ha az apjával is tölt időt. Holott a kötelezőt se tölti ki.
Azért lehet olvasni olyan apákról akik a tartásdíjon felül még gondoskodnak a gyerekről, vagy igyekeznek több időt együtt tölteni,vagy ha segítségre lenne szükség akkor lehet az apukára számítani.. nálunk ez nincs így. És tényleg kiborit hogy ilyen körülmények között kéne a gyereket majd odaadni.
Az uj barátnő még nem találkozott személyesen a csemetével.
És tudod azt sem értem hogy mindig ugy állítják be a dolgokat hogy én nem hagyom őket békén és én nem tudok tul lépni azon ami történt, holott élem az életem a gyerekkel, tervezgetem a jövöt, és folyamatosan kapok leveleket a másik oldalról. De nem láthák be hogy ők nem tudnak tul lépni, és ők nem tudják kezelni ezt a helyzetet.
Vélem azért viszi mindig az új barátnőjét mert "bizonyítani" akar előtted.
Kérdeztek itt már könnyebbet is...
Engem az érdekelne hogy bár még a gyerköc soká fog elmenni az apukával, de most sincs el vele, pedig a saját körzenyetébe van a gyerek a láthatásokkor, és biztosítom a zavartalan kapcsolattartást.
Próbáloztam közös programok csinálásával, pont azért hogy a gyereknek ne legyen idegen az apja, amit egyébként az apuka is észrevesz, ennek ennenére nem jönnek össze ezek a közös progik mert apuka a párja nélkül egy tapottat se hajlnadó tenni.
Én meg azt gondolom hogy első körben a saját apjához kéne hozzászoknia a gyereknek, és utána szép sorba a többiek.
Szóval mit lehet tenni akkor ha ilyen a helyzett? akkor hogy szokhanta a gyerek az apjához ha eleve
a megadott láthatási idejével se él? És egyáltalán hogy érdkeli a gyereke ha igy visekedik?
Mit lehet tenni?
A te dolgod hozzászoktatni a gyereket az apjához, hogy ne legyen problémás a láthatás/kapcsolattartás. (Pl. hármasban közös programok stb.)
4. Oka lehet annak - akár több is - amiért az apjával közös vállalkozásban ő csak egy "gyalogmunkás". A bizonyítás kötelezettsége téged terhel: vagy tudod bizonyítani a valós jövedelmét v. a bíróság azt fogadja el amennyit bevall.
Szia ObudaFan! köszi válaszod! Ha a gyermek fél tőle és van róla orvosi papírom és tanum ,hogy nem akar menni hozzá akkor igazán milyen végrehajtást kérhet?
A bizonyítás pedig arra terjedne ki, hogy az apja nevén dolgozik de ő kap érte pénzt!!!
Nállunk nem egyszerű sok a kérdés meg konbinálva van a gyerek láthatás szigorításaval!!!
Jó lenne ha fel emelnék de nem hiszem néha nagyon azt hiszem igen sikerül de néha nem nem tudom mi lesz a másodig tárgyallás április elején lesz!
Nállunk nem egyszerű sok a kérdés meg konbinálva van a gyerek láthatás szigorításaval!!!
Jó lenne ha fel emelnék de nem hiszem néha nagyon azt hiszem igen sikerül de néha nem nem tudom mi lesz a másodig tárgyallás április elején lesz!
Kedves Kira és Moni!
Ez engem csak azért szomorít el,mert 5-6év múlva is ennyit kell majd akkor fizetnie?Hiába növekednek az árak,hiába növekednek a gyermek szükségletei?
Iszonyatosak a magyar jogszabályok.Soha nem a gyerek érdekeit nézik.És elszomorít hogy van olyan bíró aki azt gondolja ennyiből el lehet tartani egy gyermeket egy hónapban.
És te mennyit szeretnél emeltetni?20%-ra?
Szia ObudaFan itt vagy? Elolvasnád a kérdéseim? És tudnál rá válaszolni?
Szia Timcsi igen mi 2 éve mentünk külön akkor apukának nállunk nem volt munkája hivatalossan és 15000 kell neki fizetni! Fizette is mindig de ő sajna havi szinten kb 2-300000 ft keres!csak nehéz biz. jan voltunk peren és még nekem kell tanukat vinni hogy az ő életszinvonala nőt!!! Nállam belemászott a bíróság mindenben idegörlő. Sajnos nem nagyon azt nézik hogy mi a szükséglete a kicsinek! Mi tartósítószer allergiások vagyunk és nem egyszérű betartani és az árakról ne is beszéljek úgyhogy jól gondold meg!!!!
Sziasztok pár kérdésre tudnátok e válaszoli? és segíteni fontos!!!!
1, A bíróság kikérheti e az apeh igazolásokat?
2, Ha gyermek pszichlógus véleményét mennyire veszi figyelembe a bíróság?
3, Ha a gyerek nem akar menni 4 évessen az apához és sír, akkor mit tud csinálni hogyha nem adom oda?
4, Ha családi vállalkozásban dolgozik és az apja nevén van minden hogy tudom bizonyítani a keresetét szerintetek?
Valakinek tapasztalata etéren nincsen?
Érdemes-e belekezdenem?!
Szia!
De úgy szokták meghatározni...láttam már ilyen bírósági végzést...,hogy 20%,de minimum x ezer forint,azért ha esetleg nincs lejelentett munkahelye pl.akkor is fizessen.
Szia a kereseted 20% mininum!
Igen azt tudom,hogy nekem kell eldöntenem.De azért kérdezek,hátha vannak tapasztalatok,hogy ilyenkor ha esetleg nem tudunk megegyezni a bíróság hogy döntene.
A minimum meghatározott összeg lehet. Hogy bele akarsz-e kezdeni, azt neked kell eldönteni.
Nagyon köszönöm.
És véleményed szerint van értelme belekezdeni a leírtak alapján:én gyeden vagyok ő dolgozik,100-110ezret keres./lejelentett munkahely/.
vagy elégedjek meg a 15ezerrel és üljek a sejhajomon:):):)
ha belekezdek lehet-e azt kérni,hogy a jövedelmének 20%-a,de minimum a mindenkori minimálbér 20%-a?Vagy a minimum az csak összegszerű lehet?
Nem, a közjegyzői okirat nem teljesítés esetén végrehajtható. Ez is bírósági eljárás, de nem kell tárgyalást tartani.
Köszönöm válaszod!
Én jelenleg gyeden vagyok decemberben született gyermekemmel.Ő dolgozik.Nem keres százezreket ez biztos.Kb.100-110ezer forintot.Az emelés nekem 5-6ezer forintot jelentene,de ez is számít.A gyermek 8éves,tehát szükségletei egyre nőnek.
És a közjegyzői irattal kérhető egy bírósági végzés vagy mindenképpen tárgyalás lenne belőle és ezt követően kapnánk határozatot.Csak mert ha mindenképpen tárgyalás lenne belőle akkor felesleges a közjegyzői irat.Azért kérdeztem mert mástól hallottam,hogy közjegyzői megállapodást vitt a munkáltatóhoz és ez alapján is levonják a 20%-ot.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |