Gyerektartás

timcsi0 # 2008.02.07. 18:02

hablea:ez mit jelent?

timcsi0 # 2008.02.07. 18:00

És ha így adjuk be a bíróságra tárgyalásra se kerül sor?És a végzés alapján kérhetem a munkáltatóját a levonásra?/20%

hablea # 2008.02.07. 17:59

Tegnaptól csak tárgyi költségfeljegyzési jogot élvez.

monalisa1 # 2008.02.07. 17:40

timcsi0

Tárgyi költségmentes, és nem kíván "pereskedést", hanem fogalmazzátok meg ti magatok a megállapodást. Az apa már akár február 1-től elkezdheti önként fizetni a nagyobb t.díjat, egyben kérjétek a bíróságtól, hogy a megállapodásotokat nemperes eljárással hagyja jóvá - készül majd egy végzés amely onnantól egyben jogerős.

monalisa1 # 2008.02.07. 17:33

paja59

Ha felsőfokú tanintézet nappali tagozatán tanul tovább, legfeljebb 25. életéve betöltéséig illeti meg "a" felnőttartás.

A t.díjra kötelezett szülő kérheti a bíróságtól, hogy mérsékelje a havi összeget, mivelhogy részben/egészben akár már el is tarthatja magát: a tanulmányi mellett akár már munkát is vállalhat.

Javaslom olvassad vissza ObudaFan 2007.12.28. 13:46-kori és 2008.01.08. 20:38 beírását - hasznos lehet még.

timcsi0 # 2008.02.07. 17:11

Kedves Hozzáértők!

Mennyibe kerülne nekem egy gyermektartás emelésre vonatkozó per,ha közös megegyezéssel adjuk be.?

Tehát ha az édesapa belegyezik az emelésbe,a változtatásba.Mennyi ideig tartana?

volt férj # 2008.02.07. 14:32

Na ezt meg kell nézzem. Mert nem tudom szó szerint.

hablea # 2008.02.07. 14:12

Jövedelem persze, csak nem biztos, hogy tartásdíj alapjául szolgál. Van más egyéb a szövegben ami bármilyen formában jelenthet olyat ami a rendszeres jövedelmen kívül tartásdíj alapot képezhet? (pl:egyéb jövedelmek, nem rendszeres jövedelem?)

volt férj # 2008.02.07. 13:54

Hablea!
De úgy szerepel, de ő szerinte az akkor is jövedelem,
és most ezzel perel a biróságon.

hablea # 2008.02.07. 12:13

Nem úgy szerepel a megegyezésben, hogy a mindenkori rendszeres jövedelem?

paja59 # 2008.02.07. 12:00

Azt szeretném kérdezni, hogy felsőfokú tanulmányokat végző gyerek után hány éves korig kell fizetni gyerektartást?

szeged # 2008.02.07. 11:25

Végrehajtást kért a férjem volt felesége azzal az indokkal, hogy nem fizeti férjem a bírói ítéletben meghatározott gyerektartást (többet is akart kérni, azonban ezt elutasították, nyilván nem gondolta, hogy az ő körülményeit is vizsgálni fogja a bíróság, ezért vissza sem küldte az adatkérő lapot...).
Érthetetlen, hiszen hazudik, minden hónapban utalja a férjem a számlájára az összeget - 20 % volt az ítéletben, 25 e a minimum és havonta 30 ezret utal - , ezt igazolni tudjuk. Milyen szankció foganatosítható ellene ezért? Hiszen folyamatosan zaklat minket és mostmár túl messzire ment. Van értelme hamis tanúzás miatt feljelenteni?

volt férj # 2008.02.07. 09:39

Ezt az ingatlant a válás után, tekintve hogy nála maradt, nekem eladta.Pénzért.És most miután én eladtam, ő követeli a 40%-ot, mert a váláskori egyezség úgy volt, hogy a mindenkori jövedelmem 40%-a a gyerektartás.És szerinte ez is jövedelem.

magnoka # 2008.02.07. 09:29

sajnos még együtt voltunk bár ő sosem dolgozott

nandy # 2008.02.07. 09:28

a házat a bátyámmal örököltük,én ki fizetem a bátyám részét így lett enyém a ház

Kérdés, hogy a bátyádat a feleségeddel közösen szerzett pénzből fizetted-e ki?

nandy # 2008.02.07. 09:26

Az öröklés, ajándékozás útján szerzett vagyon különvagyonnak minősül.

magnoka # 2008.02.07. 09:07

Köszönöm Anita.Én is szeretnék egy kérdést felteni,én örököltem a szüleimtől egy házat.amiben laktam a volt feleségemmel azt el adtuk.el feleztem a pénzt,az ingóságok nagy részét el vitte,a 4 gyereket nekem itélte a bíróság.Idő közben az egyik nagykorúvá vált és el költözött.Közben a volt feleségemnek eszébe jutott hogy pereskedni akar az én örökölt házamból.azt tudni kel,hogy azt a házat a bátyámmal örököltük,én ki fizetem a bátyám részét így lett enyém a ház,jár neki ebből valami?

monalisa1 # 2008.02.07. 08:52

Ha a különvagyonod volt az az ingatlan, akkor nem jár az ex-nek semmi, ellenben ha a házassági vagyonközösség alatt szerzett közös vásárlás/beruházás, akkor a fele összeg illeti meg. A gyerektadtást a jövedelemből fizetik ill. vonják.

hablea # 2008.02.07. 08:38

Ha a gyermektartást bírói ítélet vagy jóváhagyott egyezség tartalmazza (kell, hogy legyen ilyen, ha elváltatok). Akkor gyermektartás címén csak és kizárólag az abban foglaltakat követelheti. Bármi más egyéb követelése esetleg a közös vagyon megosztása alapján lehet, ha még nem történt meg a vagyon megosztása.

volt férj # 2008.02.07. 07:56

Tisztelt ObudaFan!
A volt feleségem egy két éve eladott nem túl nagy értékű(1 millió ft alatti) ingatlan árának a 40%-át követeli tőlem
gyermektartás címén.Természetesen az általam havi rendszerességgel fizetett gyermektartáson felül.Jár neki valami? Ja a pénzt azt nem költöttem el.Kérlek segíts!

panita20 # 2008.02.07. 06:46

Magnoka
Kérlek ne vedd magadra. Azt hiszem Te a "fehér holló" kategóriába tartozol. Én általánosságban írtam. Minden tiszteletem a tied.
Anita

magnoka # 2008.02.06. 17:37

Nem azért írtam,hogy fényezem magam csak azért,hogy a nők is ugyan olyan ganajok lehetnek mint egyes férfiak ha gyerek tartás díjat kell nekik fizetni.Az én volt feleségem mindent meg tett hogy ne keljen neki fizetnie,még azt is hogy büntető jogi felelőség tudatában alá írt egy papírt a munka helyén hogy csekken fizeti a gyerektartást nekem.Holott bírósági végzés volt arról hogy a fizetéséből kell levoni.És nekem nem fizette.Ki elenőrizte hogy fizet-e?Nekem magamnak kellet utána járni a dolognak.Ja és még el is hitték neki a munka helyén,hogy fizeti.

panita20 # 2008.02.06. 15:37

Na azért ne fényezzük annyira. Hány száz nő él ebben a helyzetben. Miért más dimenzió az. Hiszen a keze mindenkinek ugyanaddig ér. Már bocsánat.

Nagyon eltértünk a témától (gyerektartás).

Hiszen ez egy jogi fórum.

Mégegyszer bocs.

monalisa1 # 2008.02.06. 13:46

... történetesen hármat nevel egymaga...

monalisa1 # 2008.02.06. 13:45

Kali
Azért az más dimenzió, hogy egy gyereket vagy történetesen hármat egymaga az apa - mint magnoka esetében.