Ne akard megérteni. Sosem fogod.
És állj a sarkadra. A nyugalmatok érdekében.
Ne akard megérteni. Sosem fogod.
És állj a sarkadra. A nyugalmatok érdekében.
Kali
Azért az más dimenzió, hogy egy gyereket vagy történetesen hármat egymaga az apa - mint magnoka esetében.
... történetesen hármat nevel egymaga...
Na azért ne fényezzük annyira. Hány száz nő él ebben a helyzetben. Miért más dimenzió az. Hiszen a keze mindenkinek ugyanaddig ér. Már bocsánat.
Nagyon eltértünk a témától (gyerektartás).
Hiszen ez egy jogi fórum.
Mégegyszer bocs.
Nem azért írtam,hogy fényezem magam csak azért,hogy a nők is ugyan olyan ganajok lehetnek mint egyes férfiak ha gyerek tartás díjat kell nekik fizetni.Az én volt feleségem mindent meg tett hogy ne keljen neki fizetnie,még azt is hogy büntető jogi felelőség tudatában alá írt egy papírt a munka helyén hogy csekken fizeti a gyerektartást nekem.Holott bírósági végzés volt arról hogy a fizetéséből kell levoni.És nekem nem fizette.Ki elenőrizte hogy fizet-e?Nekem magamnak kellet utána járni a dolognak.Ja és még el is hitték neki a munka helyén,hogy fizeti.
Magnoka
Kérlek ne vedd magadra. Azt hiszem Te a "fehér holló" kategóriába tartozol. Én általánosságban írtam. Minden tiszteletem a tied.
Anita
Tisztelt ObudaFan!
A volt feleségem egy két éve eladott nem túl nagy értékű(1 millió ft alatti) ingatlan árának a 40%-át követeli tőlem
gyermektartás címén.Természetesen az általam havi rendszerességgel fizetett gyermektartáson felül.Jár neki valami? Ja a pénzt azt nem költöttem el.Kérlek segíts!
Ha a gyermektartást bírói ítélet vagy jóváhagyott egyezség tartalmazza (kell, hogy legyen ilyen, ha elváltatok). Akkor gyermektartás címén csak és kizárólag az abban foglaltakat követelheti. Bármi más egyéb követelése esetleg a közös vagyon megosztása alapján lehet, ha még nem történt meg a vagyon megosztása.
Ha a különvagyonod volt az az ingatlan, akkor nem jár az ex-nek semmi, ellenben ha a házassági vagyonközösség alatt szerzett közös vásárlás/beruházás, akkor a fele összeg illeti meg. A gyerektadtást a jövedelemből fizetik ill. vonják.
Köszönöm Anita.Én is szeretnék egy kérdést felteni,én örököltem a szüleimtől egy házat.amiben laktam a volt feleségemmel azt el adtuk.el feleztem a pénzt,az ingóságok nagy részét el vitte,a 4 gyereket nekem itélte a bíróság.Idő közben az egyik nagykorúvá vált és el költözött.Közben a volt feleségemnek eszébe jutott hogy pereskedni akar az én örökölt házamból.azt tudni kel,hogy azt a házat a bátyámmal örököltük,én ki fizetem a bátyám részét így lett enyém a ház,jár neki ebből valami?
Az öröklés, ajándékozás útján szerzett vagyon különvagyonnak minősül.
„a házat a bátyámmal örököltük,én ki fizetem a bátyám részét így lett enyém a ház”
Kérdés, hogy a bátyádat a feleségeddel közösen szerzett pénzből fizetted-e ki?
sajnos még együtt voltunk bár ő sosem dolgozott
Ezt az ingatlant a válás után, tekintve hogy nála maradt, nekem eladta.Pénzért.És most miután én eladtam, ő követeli a 40%-ot, mert a váláskori egyezség úgy volt, hogy a mindenkori jövedelmem 40%-a a gyerektartás.És szerinte ez is jövedelem.
Végrehajtást kért a férjem volt felesége azzal az indokkal, hogy nem fizeti férjem a bírói ítéletben meghatározott gyerektartást (többet is akart kérni, azonban ezt elutasították, nyilván nem gondolta, hogy az ő körülményeit is vizsgálni fogja a bíróság, ezért vissza sem küldte az adatkérő lapot...).
Érthetetlen, hiszen hazudik, minden hónapban utalja a férjem a számlájára az összeget - 20 % volt az ítéletben, 25 e a minimum és havonta 30 ezret utal - , ezt igazolni tudjuk. Milyen szankció foganatosítható ellene ezért? Hiszen folyamatosan zaklat minket és mostmár túl messzire ment. Van értelme hamis tanúzás miatt feljelenteni?
Azt szeretném kérdezni, hogy felsőfokú tanulmányokat végző gyerek után hány éves korig kell fizetni gyerektartást?
Nem úgy szerepel a megegyezésben, hogy a mindenkori rendszeres jövedelem?
Hablea!
De úgy szerepel, de ő szerinte az akkor is jövedelem,
és most ezzel perel a biróságon.
Jövedelem persze, csak nem biztos, hogy tartásdíj alapjául szolgál. Van más egyéb a szövegben ami bármilyen formában jelenthet olyat ami a rendszeres jövedelmen kívül tartásdíj alapot képezhet? (pl:egyéb jövedelmek, nem rendszeres jövedelem?)
Na ezt meg kell nézzem. Mert nem tudom szó szerint.
Kedves Hozzáértők!
Mennyibe kerülne nekem egy gyermektartás emelésre vonatkozó per,ha közös megegyezéssel adjuk be.?
Tehát ha az édesapa belegyezik az emelésbe,a változtatásba.Mennyi ideig tartana?
paja59
Ha felsőfokú tanintézet nappali tagozatán tanul tovább, legfeljebb 25. életéve betöltéséig illeti meg "a" felnőttartás.
A t.díjra kötelezett szülő kérheti a bíróságtól, hogy mérsékelje a havi összeget, mivelhogy részben/egészben akár már el is tarthatja magát: a tanulmányi mellett akár már munkát is vállalhat.
Javaslom olvassad vissza ObudaFan 2007.12.28. 13:46-kori és 2008.01.08. 20:38 beírását - hasznos lehet még.
timcsi0
Tárgyi költségmentes, és nem kíván "pereskedést", hanem fogalmazzátok meg ti magatok a megállapodást. Az apa már akár február 1-től elkezdheti önként fizetni a nagyobb t.díjat, egyben kérjétek a bíróságtól, hogy a megállapodásotokat nemperes eljárással hagyja jóvá - készül majd egy végzés amely onnantól egyben jogerős.
Tegnaptól csak tárgyi költségfeljegyzési jogot élvez.
És ha így adjuk be a bíróságra tárgyalásra se kerül sor?És a végzés alapján kérhetem a munkáltatóját a levonásra?/20%
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |