Gyerektartás

manó2004 # 2010.08.31. 11:24

Ez még lemaradt! Bocsánat

Kérhetem-e én már most a vagyoni vizsgálatot? Erre a bírónő felhívta a figyelmünket, de akkor miért nem együtt nézik a keresetit, a vagyonival?
(keresetit már leadtuk, én a pároméval együtt, ő meg egyedül, még a gyermek munkanélküli segélyét sem írta be).
A következő tárgyaláson maga a bíró fogja automatikusan ezt kérni? Ebben mi a tapasztalat? Jövőre akkor ujabb tárgyalás.....?

A volt házunk 2-3 éve szigetelve lett, szinezve, minden ablakra redöny került, parkosítva lett, új keritésre is jutott. 150 nm.
Hát a kereseti igazolásából ítélve, biztos hogy nem futotta erre. Ez már egy kis gonoszság is, de fáj, hogy így packázik velem, pár nyamvadt forint miatt, és a gyereknek sem esik jól.

Ha van egy Birósági ügyszámom, valahol én utánna tudok nézni,keresni, vagy csak egy ügyvédnek adnak ki ilyen jellegű peranyagot? Fontos lenne...

Köszönettel

manó2004 # 2010.08.31. 11:05

Kedves Kaméloen! Teljesen egyetértek magával.Pedig gondolkoztam azon,hogy most végzett jogászt keresek,aki még hajt,nem kér túl sokat,utánna jár a dolgoknak, stb.Na,erről már lemondtam.
Van egy 1. számú perem, ami a végrehajtásról szól, mivel 2010.03. óta nem fizet. Mikor beadtam a letiltást derült ki, hogy csak a válásban szereplő összeget 10.000,-Ft-ot tudok követelni,(végrehajtási lap 2010.04.21.-én lett kiállítva.)2010.05.25. Tulajdoni lapra bejegyezték a nevem a letíltás miatt. Ezért kellett egy újabb pert inditanom a gyermektartás felemelése iránt, 2.sz. per!
2002.01.10.VÁLTUNK EL.Ekkor lett megítélve a 10e Ft.,mert csak 4 órás állása volt a kocsmában.
Ingóvagyon megosztásában megosztottnak tekintem a házastársi vagyonközösséget.A lakás többlethasználati díj iránti igénytől jogfenntartással állok el,másik perben érvényesítem.
Első tárgyalás 2010.07.01.Ebből próbáltam idézni, amit nem értettek szerintem. Nem mondok igazat,önhatalmúlag emeltem meg az összeget 2007-ben,de ő kifizette.(Persze tudta, ha Bíróságra viszem az ügyet, ugyis megítélik és sokkal többet, mert addigra már jó munkabére volt.Minimálbér 20%át kértem.)Ő nem hajlandó többet fizetni 10eFt-nál továbbra sem.Sérelmezi a tulajdonlapi bejegyzést,mire a birónő azt mondja fizesse meg, és lekerül a nevem róla.Nem hajlandó.Mivel nagyobik gyermekünk most vele él (dolgozik,tanul, majd munkanélküli), (erről sokat írtam), kérheti utána viszontkeresettel a felperest tartásdíj megfizetésére kötelezni. Ez a viszontkereset érkezett meg 2010.08.27.-én. Ebben zsarol, ha nem vonom vissza a gyermektartás emelését, ő is kér a nagygyerek után.(jogi problémám,nem nappali,konzultációs oktatás, nem folyamatos, OKJ-s,már nem munkanélküli, (egyébként 2008.01.-ban hagyta abba az iskolát és ment dolgozni).Jelenleg nem tudom mit csinál. Ha nem dolgozik,fizetnem kell mivel, tanulmányait végzi, ami heti 1x van, és októberben lesz vége? Apa állítása szerint az én hibámból nem végezte el az iskolát,szerintem meg a drog, és a sok hiányzás miatt. Kinek kell ezt igazolni? Egyáltalán a viszontkereseti kérelemre kell nekem válaszolnom? Vagy csak az októberi tárgyaláson térünk ki erre? Vagy máris írjam meg a cáfolataimat?Itt követeli 3 évre visszamenőleg a havi 3.500,-Ft/gyermekenkénti tartásdíjat, ami 150.000 Ft-ra jön ki 2007.07.hótól 2010.02.-hóig. Na és még itt derült ki, hogy azért se fizet a kisebbik gyermek után, mert "többszöri megkeresésre sem tud vele kapcsolatot felvenni" Erre mondtam, hogy soha nem is kereste, pedig telefon is van,levél is van,2-3 km-re lakunk egymástól.Soha nem akadályoztam meg a láthatást.Sokszor én mondtam, hogy menjenek ki, vigyenek virágot a névnapokkor legalább.(Máriák).Nekem jó anyósom,jó sogórnőm volt.Akkor még.
Végrehajtóhoz visszatérve, a válásunkor a kocsmában dolgozó 4 órás expáromnak, MOST is igazoltak munkahelyet,csak kevés összegről, amiből levonás nem eszközölhető.Ez minek számít?Másodállás,mellékállás?
Ha valamit még mindig nem értenek, kérem inkább kérdezzenek, mint mások esetében is olvasom. Mi nem tudjuk 2 szóban leírni esetünket. Ha nincs autója, hogy kap gépkocsi költségtérítést?Abból nem jár gyt.!
Többen mondják, hogy nem ezzel az üggyel kellene már foglalkoznom,piti összegért, hanem a vagyonközösség megszüntetésével. Amiért viszont már tényleg érdemes lenne cselekednem.Ezért foglalkoztat ez is.Csak a Richter-részvényeim száguldjanak felfelé még.
Szépen kérem mégegyszer, ha vmi nem világos, KÉRDEZZEN, MI NEM VILÁGOS, 2-3 SORBAN LEIROM AZT AZ EGY-EGY KÉRDÉSES PROBLÉMÁT, MERT IGY SOK ÉS HOSSZU.
TISZTELETTEL, aki eddig örült, hogy van ilyen honlap....

kaméleon # 2010.08.31. 09:05

Kedves Sherolck! Azon túl, hogy részben igazad van, azt gondolom, hogy a joghallgatóknak nem árt arra készülni, hogy a jogban járatlan ember nem mindig a legmagasabb iskolai végzettségű körből kerül ki, és nem biztos, hogy megfelelő tudással vagy képességgel rendelkezik ahhoz, hogy úgy tudja előadni a problémáját, hogy arra szinte már a választ is maga adta meg, illetve, csak igent, vagy nemet kell válaszolni.

Azt gondolom (de nem tapasztalom), hogy a jó ügyvédnek, mint a jó orvosnak, az ilyen kesze-kusza előadásból is ki kell tudnia hámozni, hogy mi a kezelendő probléma. Ha máshogyan nem, megfelelő kérdésekkel. Nyilván, több éves tapasztalat birtokában egyszerűbb, mint joghallgatóként. Az is nyilvánvaló, hogy a fórum nem alkalmas ilyen fokú tájékozatlanság mellett a kimerítő és érthető válaszok megadására. Manó2004. több helyen is kérdezett, és láthatóan nem boldogul a leegyszerűsített válaszokkal.

Sherlock # 2010.08.30. 19:24

Kedves manó2004,

Ön feltett 14 kérdést, meglehetősen zavaros -sokszor érthetetlen - szövegkörnyezetben. Javaslom gondolja át újra és öntse új köntösbe, ha azt várja hogy erre bárki is érdemben válaszoljon, mert nehéz kihámozni hogy most tulajdonképpen Ön mit is szeretne.

manó2004 # 2010.08.30. 19:15

Tisztelt Jogitanácsadók!
2002-ben hozott itélet szerint havi 10.000,–Ft gyt. itéltek meg.
Ezt szeretném felemeltetni,márciustól nem fizet.Tárgyalás.
Amit én mondok semmi nem igaz,a kis.lányom nem is nappalira jár.
Csatolom az igazolást.Nem hajlandó többet fizetni, mert magamra és
élettársamra költöm.Jövedelmek (közel azonosak),munkahelyek,vagyont.
Én szülőknél lakom 50 m2-n egy közös 6 é. kisfiúval, és kis.lányommal.
Ő, a nagy. 22 éves lányunkkal, Ő: Nem tartom igazságosnak, hogy
csak a kicsiről (19)van szó.Bíró tájékoztatja, hogy kérheti nagy.(22)
gyermek után viszontkeresettel a felperest (engem) tartásdíj megfizre
kötelezni.Feleket kötelezik, hogy csat. kimut. a háztart felmerülő bevét.
és kiadról és ezen össz. okiratokat csatoljuk. ig. 12 hónapra
Itt csak annyit ír, hogy a felek adják be. A tárgyaláson (szóban) viszont az
élettársamtól és nagy. gyermekemre is kérték. Ha én beadom az élettársamét
és ő nem a gyerekét,mivel a jegyzők. csak a felektől kéri, van szó,akkor mi történik?
Én se adjam be?Hát én beadtam,ő nem!Lehetséges,hogy még én fogok fizetni?
Mindketten dolgozunk.Az ex szintén dolg, bejelentett munkahellyel
rendelkezik. A nagy.lányommal él tavaly 09.27. óta,aki 22 éves.
Nos ő, vagy dolgozik, vagy munkanélk,most éppen 06.hó járt le
neki a 3 hó segély. Közben egy tanf. jár heti 1x. FELNŐTTKÉPZÉSI
SZERZŐDÉSE VAN.Pénzügyi-számviteli ügyintéző KONZULTÁCIÓS OKTATÁS szerepel az iskola látogatási igazoláson.(OKJ).önerőből.
Jelenleg nem tudom van-e bejelentett
munkahelye, (ha nem igazol munkahelyet, akkor valóban nekem
kell még fzetnem?
A mai napon megérkezett a viszont kereset. csatolja az isk.szerz.,
melyet 7 hóig, havi 10e Ft-tal egyenlit ki nagy. gyermekem,
Erre kér most a volt párom, havi 10e Ft-ot gyt. (mivel tanulmányait végzi nagy.gyermekem)
tőlem, ha nem mondok le kisebbik lányom gytartásáról.
Olyan zsarolás ize van.Erre jár valami?Azt mondja, hogy egy
keresetből élnek,melyet ő keres.A másik:2007-ben szóban
megegyeztünk több gyt.díjban,ő elfogadta, fizette 2010 02.hóig.
Most utólag azt mondja,ÖNHATALMULAG EMELTEM MEG,
és visszapereli tőlem a 150e.-Ft-ot, hogy nem is a
Bíróság állapította meg ezt az összeget! 3 ÉVRE VISSZAMENŐLEG?
HOGY VAN EZ?Nem fizet mert nincs kapcsolattartás, ő nem jelentkezik.
A telefont se most találták fel, de még felsem hívja.
2010.05.25.-én a végrehajtó a volt párom tulajdoni lapjára bejegyeztette
a nevem és az elmaradt tartásdíjat.07-18.-án elküldték cége munkahelyére.
Többre is, amit nem értek, de ez mindegy. Érkezett egy korábbi munkahelyéről
válasz (kocsma), hogy keresetéből levonás nem eszközölhető, mert olyan alacsony.
Hogy tudja megitélni a tulaj, miből és miből nem vonható le a hátralék?
A valós munkahely a mai napig nem jelzett vissza.Mire többszöri
érdeklődésemre, ujabb levelet küldtek ki a multhéten.Ahogy olvasgattam 8 napon belül
reagálni kellett volna a cégnek.Gépkocsija nincs,a 12 havi kereseti
kimutatásában 33-40e Ft-ig GK. költség szerepel.Most van kocsija, vagy nincs.NINCS!Azt mondja, ha kevés a
pénzem miért nem vállalok másod,, ill. mellékállást.
Mivel állok én itt szembe?Erre az ujabb keresetlevélre válaszolnom kell, vagy csak a tárgyaláson kell bizonyitanom? Nekem vagy neki? Én kérhetek addig is vagyoni vizsgálatot? Mert a háza csak szépül,korszerüsödik. Ebből a fizetésből biztos nem!

Grád András # 2010.08.30. 12:47

Kedves Lvira!

Azzal együtt, hogy Nándynak igaza van abban, hogy ez elsősorban jogtanácsadásról szól, de mint másoddiplomás pszichológus valamit mégis hozzátennék ehhez. Gondojon arra is, hogy elég ízléstelennek tűnik, amire készül: A férje jóbarátjával lelépni a pici gyermekkel egy szenvedélyért. A szerelem éppúgy el fog múlni a jóbaráttal, mint a férjével nagyjából egy év alatt, és ott fog maradni egy idegen emberrel, akitől jó ha nem születik addigra egy újabb gyereke. És mit fog majd mondani a mostani gyermeknek, ha kicsit nagyobb lesz? Jobb volt apu barátjával az ágyban, ezért inkább elmentem vele? Ön mint szólt volna, ha az édesanyja Önnel teszi ezt? A szülők nem csereszabatosak, még ha történetesen egyenruhájuk van, akkor sem. A 15 éve rendőr barátnak Ön vajon hányadik nagy szerelme? Vélhetőleg ő is elvált már, ugyanis a rendőröknél ritkaságszámba megy a harmonikus házassága hivatásuk miatt. Szóval ezeken kellene elgondolkodnia, mielőtt végzetes lépésre szánja rá magát. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

nandy # 2010.08.30. 12:05

GYerektartás az járni fog, de életvezetési tanácsokat inkább a helyi családsegítőtől kérj.

Lvira # 2010.08.30. 10:34

Tisztelt Fórumozók!

Én az alábbi ügyben szeretnék tanácsot kérni, miszerint van egy férjem kivel 1 éves házasok vagyunk, született egy 9 hónapos kislányunk is. Ahol élünk az egy nagy udvar két ház egyikben mi másikban az ő szülei élnek.
VISZONT. Már nem érzem jól magam a férjemmel és az apai hozzáállása dolgokhoz sem az igazi, inkább jár kel mindenhova de a 9 hónap alatt alig volt a kislányunkkal.. én úgy érzem magam mellette mint egy kurva mert a sex kb annyi, hogy elfekszik és én csak jót akarok neki, teszem dolgom, ő semmit se csak fekszik aztán hátulról 3 percig és alvás. Van viszont egy jó barátja és vele nagyon egy hullámhosszon vagyunk(ő rendőr különben 15 éve) és elvállalna engem gyerekestül, nagyon megszerettük egymást fél éve tart ez.. DE félek és nemtudom, hogy a kislányomat ugye nekem ítélnék? Hogyan lehetne békésen elválni?Ilyenkor is jár gyerektartás?Kérem adjanak tanácsot nekem!
Köszönöm! Egy elkeseredett feleség és anyuka aki imádja a kislányát.

nandy # 2010.08.27. 10:47

Igen, köteles vagy fizetni akkor is, ha felerészben nálatok van a lányotok.
Esetleg a tartásdíj összegét lehet csökkenteni (bíróságon), ha indokolt. De indokként nem merülhet fel az, hogy nálatok is sokat van a lány.

IMAP # 2009.10.09. 14:46

Értem, köszönöm!

Nem vagyok vagyonos nem élek fényűző életet, 1 ingatlanom van az lakáshitelel terhelt. Gépjárművem egyéb ingó és ingatlan vagyonom nincs. Ezt az önkormányzatól igazolták.
Na mindegy csak bosszantott a dolog. Én végig fizettem rendesen, nem volt elmaradásom. Vélelemem szerint javamra dönt a bíróság, és akkor vége lesz ennek a kálváriának.
Üdv.

_Wasp_ # 2009.10.09. 13:49

a büntetőeljárásban a nyomozó hatóság dolga az adatgyüjtés.

A tartás elmulasztása bűncselekményének vonatkozásában kiemelt szerepe van az önhibának, tehát vizsgálni kell, tudott-e volna ténylegesen tartást nyújtani a terhelt. Ennek egy bizonyítéka a terhelt életvitele, amit az említett bizonyítékok igazolhatnak.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

IMAP # 2009.10.09. 13:32

Köszönöm, wasp és miss x!

Wasp tőled kérdezném, hogy milyen jog alapja volt erre a nyomozonak?

• mivel már felnőtt ez nem is gyerektartásnak minősül

nappali tagozatos tanulmányait befejezte, és nincs tanulói jogviszonya

• kettő mivel még egyszer sem voltam bent a rendőrségen kihallgatáson ezért az ártatlanság vélelme feltételezhető
  • továbbá a bíróság egyenlőre nem kért ilyen vagyonvizsgálatot, mivel igazoltam a jövedelmem 2008,2009 évre

Köszönöm a válaszokat előre is!

miss x # 2009.10.09. 10:34

IMAP!

A tárgyalástól 8 nap,és kikérheted a tárgyalási jegyzőkönyvet. Nekem ez oldalanként (nem laponként!! )100 Ft- omba került. Bent a Bíróságon megmondják, hogy hány oldalas,(polgári iroda)és utána el kell menni a postára annak az összegnek megfelelő illetékbélyeget venni.

_Wasp_ # 2009.10.09. 08:51

Kérdésem az, hogy a rendőrségi nyomozónak volt ehhez joga a vagyoni helyzetem vizsgálatához? Szerintem nem.
szerintem meg igen.

_Wasp_

és felesleges megoldása

IMAP # 2009.10.09. 07:38

Tisztelt Ügyvéd úr/hölgy!

Mint már írtam tartásdíj fizetési kötelezettség megszűntetésére keresetet adtam be a bíróságra 2009.10.07-én meg is volt az első tárgyaál. Mivel nem tudtam jelen lenni, írásban az ön tanácsai szerint egy beadványt küldtem a bíróság részére, csatolva a jövedelem igazolásom 2008-2009-es évre. Még nemtudom mi az eredmény. Májusban indítottam a keresetet, és júliustól kértem a megszűntetést. Mivel nagykorú, és már nem tanul. A saját háztartásomban pedig egy kiskorú gyermekem van akinek az ellátását veszélyeztetném ha továbbra is fizetnék. Július óta nem is fizetek.
Szóval szeptemberben az alperes feljelentett a rendőrségen, hogy nem fizetek. A rendőrségre beidéztek tanúként, én nem mentem be a rendőrségre, de felhívtam az ügy nyomozóját, és tájékoztattam, hogy folyamatban van a tárgyalás, és ha megkapom írásban a bírósági ítéletet a másolatát elküldöm neki, azt mondta rendben van megadtam a mobilszámom is neki. Erre másnap kiküldött a lakóhelyem szerinti illetékes önkormányzat címére egy nyomtatványt, hogy a vagyoni helyzetemről azonnal tájékoztassák. Ki jöttek a hivatalból, az ingatlanom, ingóságaim jövedelmem, felbecsülni. Nagyon rendesek voltak az önkormányzati tisztviselők, de nagyon csodálkoztak, hogy a rendőrség ilyet kér. Mert ők ilyen megkereséssel még nem találkoztak.
A bíróság tőlem csak annyit kért írásban, hogy a 2008 és 2009 évi jövedelmem iratokkal igazoljam amit én meg is tettem.
Kérdésem az, hogy a rendőrségi nyomozónak volt ehhez joga a vagyoni helyzetem vizsgálatához? Szerintem nem.
A bíróságon mikor kérhetek leghamarabb valami igazolást vagy jegyzőkönyvi másolatot leghamarabb, hogy tisztázni tudjam magam? és a jegyzőkönyv másolat kérés illeték köteles, ha igen mennyi oldalanként?
Köszönöm türelmét, válaszát előre is köszönöm.

ObudaFan # 2009.10.06. 14:42

Nincs mit.

IMAP # 2009.10.06. 10:41

Tisztelt Obudafan!

Nagyon köszönöm a segítségét!
Tisztelettel!

Katakomba # 2009.10.05. 21:59

Tegyük tisztába a 20 éves kor problémáját!
A tartásdíj elvileg addig jár, amíg a nagykorú gyermek szükséges tanulmányait folytatja, igaz, nagykorúsága idején már rokontartásnak hívják.
A 20 év ott játszik szerepet, ha a gyámhivatal a nagykorú gyermeknek megállapítja az állam általi megelőlegezést. Azt valóban csak a nagykorú gyermek 20 éves koráig lehet. De az apán később is be lehet hajtani, csak a megelőlegezést nem lehet folytatni 20 éves kor után. (Lsd. Gyvt. és Gyer. szabályai!)

ObudaFan # 2009.10.05. 18:56

Az elsőfokon eljárt bíróságtól lehet kérni a végrehajtást. A rendőrség nyomoz és vádemelésijavaslatot tesz az ügyészségnek.

IMAP # 2009.10.05. 15:28

Tisztelt Obudafan!
Még egy pár kérdés:

• Tehát a rendőrségi feljelentés nem elég? Hiába van bírói jogerős végzés gyermektartásdíj fizetési kötelezettségről?
  • Külön kell kérni a végrehajtást, kitől?
  • Akkor a rendőrség mit tehet meg? Kérheti visszamenőlegesen a fizetési igazolásokat és mennyi időre?

Köszönöm tisztelettel.

ObudaFan # 2009.10.05. 13:07

A végrehajtási kérelem benyújtásától.

IMAP # 2009.10.05. 13:04

Bocsánat a tudatlanságomért, de mit jelent az, hogy a végrehajtástól visszamenőleg 6 hónap?
Köszönöm

ObudaFan # 2009.10.05. 11:12

Nem a rendőrségi feljelentéstől, hanem a végrehajtástól 6 hónapra vissza.

IMAP # 2009.10.05. 10:03

Tisztelt Ügyvéd úr/hölgy!

Érdeklődni szeretnék, gyermektartásdíjat 6 hónapra visszamenőleg lehet csak érvényesíteni?
Mivel én beadtam a bíróságra a gytd. megszűntetésére irányuló kérelmet, és ki is tűztek tárgyalást,de a alperes közben feljelentett a rendőrségen.
A kérdésem az, hogy akkor a feljelentéstől számított 6 hónapra visszamenőlegesen kell fizetnem? valamint ha a bíróság megszűnteti visszamenőlegesen júliustól akkor csak 3 havit?
Köszönöm előre is válaszát!
Tisztelettel

_Wasp_ # 2008.03.04. 12:11

(ez a GYH-n mondott 20 év honnan származhat? Van ötlete valakinek?)

_Wasp_

és felesleges megoldása