A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve.
Svájci válási határozatot el kell e fogadnom
- 1
- 2
Tekintettel arra, hogy emailben jött a kérdés, emailben ment a válasz is, azt ide nem teszem fel.
Taylor
Ne "irigykedj" :-)
Obudafan is azt tanácsolta ami Te..., hogy fellebbezés helyett célravazatőbb a tartásdíj megemelésének pere...
Taylor nyugodj meg... ha a jogitudományod itt szerezted, akkor jó tanuló vagy :-)
Nekem meg most körbe kell udvarolnom a régi gyermekjólétis ügyvédet, hogy válaljon el és segítsen... persze, tudom nem fog örülni, mert mindezt ingyért kell csinálnia...
Sok sikert kívánok mielőbb új Társra találni, aki egyben jó ápukája lesz a kislányodnak. És sokasodjatok...
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!
Fontolóra veszem a lehetőségeimet, egyértelmű hogy fellebbezésnek nem sok értelme van :-(
megpróbálom kideríteni, hogy ha lesz egy szép összegről szóló ítéletem, hogyan tudom, vagy egyáltalán lehet e érvénysíteni valami módon... bár az anyagiak eléggé lekorlátoznak majd...de nem szívesen adnám fel... :-)
Ui:
gyermekem (5 éves lesz)oviból hazafelé megjegyezte, hogy neki olyan buta apukája van, mert nem foglalkozik vele... menjünk a boltba és vegyünk másikat, mert neki ilyen apuka már nem kell...
ObudaFan
Köszönöm szépen!
Bizony, így igen másképp fest a helyzet. Email ment.
monalisa1
Értelek... de gyerekkel egyedülállóként nem tudok olyan munkát bevállalni, ami nem teszi lehetővé hogy a gyereket oviba vigyem és onnan hazahozzam... lehetnék eladó 10-18-ig, vagy 9-21-ig... 5:45 ig van ovi és még oda is kell érni. Az eladói szakmát már ki is húzhatom.
Nem 1 szakmám van nem félek a munkátol... a munkaadók félnek a gyerekes egyedülállóktól... a munkaügyiközpont találta ki okosan, hogy adminisztratív munka a legmegfelelőbb gyermekkel.
naponta 20-30 emilt küldök és 4-5 postázok... ez megy már 3 hónapja... a munkaközvetítő betett az adatbankba de közölte hogy túl sokan vagyunk és mindenki csak megszabadulni akar a mukerejétől a megszorítások miatt.
Lakhelyet változtatni?
Nah köszönöm 1X megtettem feladtam az ezisztenciámat mindent... igaz van egy sép gyerekem... és millió más bajom... mert változtatni akartam.
pamutmaci,
nem csak "fenékülős" munkák vannak., ha nem tudsz a végzettségednek megfelelően elhelyezkedni, tessék kétkezit keresni - no persze maximum valami betanított munka.
(Egy pályázat beadása a mai időkben az semmi., akár tucatnyi- több tucatnyi helyen is próbálkozni mire esetleg...)
Van a Munkaközvetítő, oda is hasznos az elmenetel, sőt.
És akár lehet lakhelyet is változtatni (!) egy jó munkahely végett, vagy eleve "a" valamiféle munkalehetőség okán.
Sajnos sokára lesz az még mire pénzt - ha egyáltalán - fogsz látni a t.díjból.
NEM ellened, hanem érted írtam a fentieket.
Taylor
úgy látom jobb belenyugodni, hogy szinte semmit nem tehetek már...
visszafelé a határon nem volt gondom, mert ő az asszony nevemet adta le, az útlevelem meg lánykori névre szólt, így nem kötöttem belém nem fordítottak vissza."
Milyen leadás? Hova adta le?
Ha a határon leadja a nevemet hogy elhagytam és ki vagyok utasítva, visszafordítanak a határról ( én így tudom. rosszúl tudom?)
Tartózkodási engedélyt évente hosszabítani kell.
5 év után kérhetem az állampolgárságot.
Igazad van abban,hogy egy másik határozat nem lene érvényesíthatő ott kint, bár hallottam valami családjogi egyezményről, de erről még senki nem tudott bővebbet mondani mert nemzetközi jogász kéne hozzzá azt meg én nem tudom megfizetni :-(
monalisa1
Dolgoznék én boldogan... de az önéletrajzom azzal az üzenettel jön vissza, hogy szakmaifelkészültségem alapján megfelelek de "más tényezőkk" miatt nem engem választanak... a megszorításoknak köszönhetően adminisztatív munkakörben vagy közigazgatásba szinte lehetettlen elhelyezkedni... sajnos a kinttöltött idő és a gyes igen negatívan hat..
Az esetleges asszonytartás iránti kérésed nem fog megállni a bíróság előtt mert egészséges vagy = tessék elmenni dolgozni., a gyereket nem csak kizárólag ő köteles eltartani...
Taylor…
Igyexem minden kérdésedre sorban válaszolni… bár már lassan kezdek semmit nem érteni… az ex által bírónőnek megküldött és részben fordított papírokon sok-sok dátum szerepel… ezekből már amit én szótárral letudtam fordítani és jól értem,
1.)
sajna Õ már szeptember elején adott be iratokat, hogy milyet, milyen tartalommal az nem derül ki.
2.)
A svájci bíróság küldött nekem iratot a Markó utcán keresztül, - amit én visszaküldtem a nyelvismeret hiánya miatt- ez, mint most kiderül, a 2006 02.25. tárgyalásra volt idézés. Írtam nekik magyarul, hogy nem tudok megjelenni és képviselni magamat, mert az anyagi lehetőségeim az utazást, kint tartózkodást, jogi segítség igénybevételét nem engedik meg 32.000 Ft-os gyedből, és a gyermekem elhelyezése nem megoldható. Érkezett válasz rá… rövidre fordítva: ez az én bajom, oldjam meg… mert ha nem automatikusan vesztesnek hirdetnek ki.
3.)
2006. 02.25. tárgyalásról határozat született 2006.03.16., nekem 2006.06.30. postára adták a határozatot ( nem hivatalos úton, nem a Markó u. bíróságon keresztül) ami 2007.13. jogerőre emelkedett. ( még ha lett is volna pénzem rá, hogy fordíttassam a Benczúr utcában, szerintem akkor sem ért volna ki időben a fellebbezésem.
A szentendrei bíróság „VÉGZÉS”-ét 09.12. írták, 09.18-án vettem át a postástól, innen számit a 15 nap.
4.)
A szerinted, a bírónő által hibásan alkalmazott rész pontosan ez: idézem…
„A bíróság a nemzetközi magánjogról szóló 1979. évi 13. törvényerejű rendelet (továbbiakban: Tvr.) alapján 74.§ (1) bekezdése alapján vizsgálta a külföldi határozat elismerhetőségének kérdését. A Tvr.72. § (1) bekezdése szerint külföldi bíróságnak vagy más hatóságnak a - 70. és 71.§-ban nem említett ügyekben hozott - határozatát kell ismerni, ha az eljárt külföldi bíróság vagy más hatóság joghatósága a magyar törvényben megállapított joghatósági szabályok valamelyike alapján megalapozott volt (a) pont: a határozat azon állam joga szerint, amelyben azt meghozták, jogerőre emelkedett (b) pont): Magyarország és a határozathozó bíróság, vagy hatóság állama között viszonosság áll fenn (c) pont: továbbá a (2) bekezdésben meghatározott megtagadási okok egyike sem áll fenn (d) pont)”
Mi a különbség végzés és ítélet között?
5.)
Semmilyen szerződésről nincs tudomásom, csak az esküvőn írtam alá papírokat, de az exemtől nem áll távol, hogy meghamisítsa az aláírásomat, mert ez már megtörtént amikor a nevemben lemondta a kinti biztosításomat, telefonomat stb. míg én hazajöttem a korházban levő anyukámhoz. Az aláhamisított iratok nálam vannak.
Az első és egyetlen tárgyalás június 4.én volt, amire az ex nem jött el.
Ügyvédem sajnos nincs… volt…. akivel indítottam a válást, (a gyermekjóléti szolgálat adta), de most elzárkózott, hogy nemzetközi jogba ő nem folyik bele.
6.)
A bigámia…
Fogsincs ez a dolog hogy volt… kettős állampolgár, Svájcban született, csak az apja 4 évesen „hazamenekítette” ( kedves papa fogalmazott így, azért idéztem) itt tanult, nősült, majd kiment.
Amit iraton láttam, a házassági anyakönyvi kivonat átvételekor és a X: kerületi anyakönyvvezető is elmondta , hogy a válását Magyarországom 2004.októberével jegyezték be, mert nem találták az iratokat…. Hogy most elvoltak e válva előtte, vagy az iratok keresése közben váltak, vagy mi és hogy volt azt nem tudom… de azt igen hogy mikor már kint voltam a férjemnek még mindig fizetni kellet ( titokban tette nem szólt róla) az exe helyett az adót ( kb. 4-5.000 Fr.) és pereskedtek a gyermektartás miatt, mert az apa csökkenteni akarja azokét is 250 re, amúgy meg van 22.000 Fr tartási hátraléka és az ex feljelentette tartási kötelezettség megsértése miatt,( az „okos” nő még ellenem is pert akart indítani hogy kötelezzenek munkára és én is járuljak hozzá a gyermekeik eltartásához, mert ő sajna kb. 10.000 Fr nem tud megélni a gyerekekkel) … amikor esküvőre készültünk úgy volt hogy itt lesz és amikor kérte a magyar anyakönyvvezető az ő válási iratát, akkor ő berágott és azt mondta házasodunk kint, mert itt nagy a bürokrácia ott meg csak nyilatkozni kell…tudom észre kellet volna vennem, hogy nem stimmel valami…
7 )
Az előző házasságból gyerekenként fix 750 Fr fizetett amit letiltatott a fizetéséből az ex… eljövetelemkor újra perelte az összeg megemelése miatt… hol tartanak most, nem tudom.
8.) módosítást hova adjam be milyen tartalommal? Nem szeretném, ha megint ki kerülne Szentendrére, mert én a ferihegy mellett lakom és egy kirándulás kijutnom oda… meg minek?
9.)
A magyar jog lehet hogy nem firtatja ki mit csinál vagy mit nem. DE!
Kint igenis számít… mert ha ő bejelenti a hűtlen elhagyást, szó nélkül elválasztanak tőle, még talán a jogaidra is tojnak és még ki is utasítanak… Õ az exével összefogva így akart megszabadulni tőlem rövid úton…mert az ex is így szabadult meg a férjem utáni albán férjétől…
Történet dióhéjban: kinti szokás, asszonyt bevisszük 1 klubba elcseréljük, kölcsön adjuk, másik nőért… na nekem ez nem tetszett, meg a többi 5let sem…volt morgás meg közlés hogy ez váló ok… mondtam ok váljunk… aztán áprilisban haza kellett utaznom anyukámhoz, ez alatt ő az exe 5letére bejelentette az elhagyást, visszavonatta, tartózkodási engedélyemet ami augusztusban le is járt volna, biztosításomat megszüntette, telefonomat lemondta…kb. 1 hónapot töltöttem itthon…mindennap hívott úgy hiányzom mikor megyek már vissza?…visszafelé a határon nem volt gondom, mert ő az asszony nevemet adta le, az útlevelem meg lánykori névre szólt, így nem kötöttem belém nem fordítottak vissza.
Júliusba teherbe estem, és amikor augusztusba mentünk a hivatalba hosszabbítást kérni, értetlenül néztek, hogy miért hosszabbítás? mikor vissza van vonatva…
Haza mentünk… és indult a pokol… számon kértem, mert megtaláltam az aláhamisított iratok másolatát…
Szó szerint haza szöktem, ugyanis azt mondta, vagy elvetetem vagy, nem mehetek haza, mert a határról visszahozat… orvoshoz meg azért nem vitt, mert nem akarta, hogy a család megtudja a gyereket (remélte újra elvetélek, és nem kell majd gyermektartás fizetni) meg nem volt biztosításom se már.
10.) akkor is (Btk.) büntethető, ha elvált, és a bejelentési kötelezettségének nem tett eleget?
Amúgy meg a fene ott egye őt, ahol van! Fizessen rendes gyermektartást…. és nem érdekel, mit tesz.
Bujkál bennem a kisgonosz…. Kérhetek asszonytartást a rossz anyagi helyzetünk miatt
Szerintem se Svájcban se itthon nem áll meg a kettős házasság, sőt lehet hogy a férfit még meg is büntetik a hatóság félrevezetése miatt.
Szerintem jól érvelsz, mert még nem elváltnak lenni de már közben meg is házasodni, ez nem lehetséges.
Ennek eldöntéséig a t.díj iránti kérelmét akkor is beadhatja, mert az független a házasságtól.
A többit majd valóban a jogászok...
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02