A Fővárosi Munkaügyi Bíróságon végig a tanácselnökkel tegeződő, a tárgyalások után még hosszasan bennmaradó kolléga engem jobban zavart. :)
TARTÁSDÍJ - LEFOGLALÁS
Ha egyszer ismerősök... Nem ezen fog múlni az elfogulatlanság.
Ez elfogadható.
Köszönöm.
Kedves Obudafan és KBS, szerintetek etikailag mennyire elfogadható, hogy egy ügyvéd iwiw meghívót küld egy bírónak és egymást jelölik is ismerősnek.
Ha a végrehajtási lap kitöltséhez, benyújtásához a hitelező ügyvédet bízottmeg, akkor még annak a munkadíja, költségátalánya. Cca. 20-30 ezer.
Abacs!
Lesz egy 4000 Ft-os vh. munkadíj, 2-3000 Ft készkiadás, 2000 Ft költségátalány. Szerintem nagyjából ennyi. Emellett a jelen topicban neuralgikussá vált késedelmi kamat, amely jelen pillanatban 7.75% éves kamatot jelent. :)
Obudafan!
Gyerektartásról van szó, fogalmam sincs, milyen kamatokról beszéltek, és hogyan számoltok. Nekem a végrehajtó számolta ki, és ebben nem volt benne az ő járandósága, arról külön papírt kaptam, amit természetesen nem nekem kellett térítenem.
Azt el felejtettem említeni, hogy három gyerekről van szó, talán tisztázhatjuk a félreértéseket.
A GYÁM ügyön külön-külön külön számolják a tartást, a bíróságon is. Hiába vannak egy apától, a postai úton történt állami gyerektartás előleget is úgy kaptam, külön-külön-külön utalványon, mintha három különböző pénzt kapnék.
119 ezer forint volt az alaptartozás, igaz a végrehajtást évekkel később kértem, két év mulva 777 ezer forint lett, amit tulajdoni lapra rávezettetett a végrehajtó. (Így lett a későbbiekben többmilliós részem egy ingatlanban, amelyben jelenleg is lakom gyerekeimmel, Zala megyében)
Természetesen gondosan örzök minden hivatalos papírt.
Bocsánat! Szeretném ezúton újra feltenni kérdésemet.
A kérdésem kizárólag Obudafannak és Kovács_Béla_Sándor_nak szól.
Ha valaki 30-ból 10-et fizetett havonta 2 hónapig(mert nem tudott töbet)és végrehajtást kértek,akkor mennyi a végrehajtó díjazása? Nincs türelmi idő a fizetésre? A t.díj leszállítása el lett indítva,csak a bíróság nem hozott még ideiglenes intézkedést.(itt sem az apa lehetőségeit és a háztartásában élő 2 pici gyermeket nézik...)
Egy másik topicban Magdolna már odáig ment, hogy megkérdőjelezte ObudaFan jogászi mivoltát...
Én is csak kérdezni jöttem ide és tájékozódni, mint sok más ember. Nem csak azt olvastam el, ahol kérdeztem is a problémám miatt, beleolvasgattam más témákba is, soha nem lehet tudni, egyszer lesz-e szükségem olyan irányú minimális ismeretekre, igy ártani nem árthat.
De ez a sárdobálás, ami Magdolna miatt megy, egyszerüen nem felnőtt emberhez méltó. Itt szerintem nincs helye ilyesminek. Vannak a neten más fórumok Magdolna, ahol biztos még barátokra is találsz az ilyen kötekedős, mások hozzáértését kétségbevonó hozzászólásaiddal, de ez szerintem nem az a fórum. Itt nem szórakozásból vannak azok, akik irnak. Hanem problémájuk van, nem is kicsi, mert ahol már a jogokat kell lapozgatni, az nem egy félperces múló gond. Igy pedig olyan tanácsokat osztogatni, amihez nincs meg a kellő végzettséged és jogi ismereted, felelőtlenség, és nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhet miattad az illető. Pl. itt vagyok én, ha neked hiszek, lehet, hogy kapok a nyakamba később egy jó kis pert, mert nem adom oda a gyerekeket az apjuknak. Obudafan irásait, amit nekem intézett, pedig alátámasztotta a gyámügy is, hogy nem tehetem meg, bármilyen furcsa is némely paragrafusa a családjognak és tényleg nem a gyerek lelkét és érdekeit nézi, akkor sem, mert még én kerülök bajba. És akkor mit értem el vele? Hogy az apa malmára hajtom a vizet, igy esetleges elvesztem a gyerekeimet.....
Ennyit akartam hozzászólni...
Légyszives Magdolna, ha nem tudsz moderáltan viselkedni, csak dobálózni, keress más fórumot, ahol erre van szükség! Itt nincs!!!!!!
Ja, régi a jogtáram. :)
Sőt, csak 7750. Tényleg pontatlan vagy. :))
A jelenlegi jegybanki alapkamat mellett 100e Ft éves késedelmi kamata 8e Ft.
100 évet? Mert akkor igaz is.
Nem hónapokat, én éveket írtam!
Vagy felületesen olvasod az írásaimat, vagy másokat akarsz félrevezetni nekem tulajdonított állításokkal???
Ez egy jogi fórum, itt illik jogszabályokra hivatkozni. Itt nem az a baj, hogy saját vélerményed van, hanem az, hogy olyan, joginak mondott tanácsokat adsz, amivel a kérdezőknek súlyos károkat okozhatsz.
Egyezzünk meg, é - sőt, szerintem KBS nevében is beszélhetek ezügyben - nem adok senkinek főzési tippeket, cserébe te meg ezzel hagyj fel.
Vagy, jogszabállyal alátámasztva cáfold ezeket a dolgokat, és akkor tudunk vitatkozni, hol is tévedsz. Ha viszont arra hivatkozol, hogy hatalmas tapasztalatod van ezekben az ügyekben, miközben olyanokat állítasz, hogy 100e Ft késedelmi kamata néhány hónap alatt 1M Ft, akkor ne csodálkozz, hogy senki nem fog komolyan venni.
Kovács Béla Sándor!
Valóban új vagyok itt. Az én véleményem szerint jogom van a saját meggyőződéshez, hogy fedi a valóságot a Te véleményed.
"jogszabályokra hivatkozott" Azt elhiszem, az én meglátásom szerint, a különböző, valami okból összefüggő, egy lapon említett törvények összeszerkesztésében gyanítom a hibát! (Ez lehet, a megadott információk csekélysége miatt.)
Az elmélet nem tükrözte a valóságot, egy esetben biztos. Te sem olvastad amit én írtam?? Megtörtént eset, és jogszabályokra hivatkozva mondhatni meghazudtólt engem, mert állítólag ő szakember!
Én is eléggé kételkedő tipus vagyok, azért a szememnek fülemnek hiszek, és amit végig csináltam, azt nem tagadhatom!
Kedves Jupiter!
Nem hagyhatom, hogy tévedésben leledz!
Engedd meg, hogy egy pillanatra magamból induljak ki. Biztosra vehetem hozzászólásodból, hogy hozzám hasonlóan te sem olvasol el minden egyes hozzászólást, pláne, idő hiányában évekre visszamenőleg, sokszor követhetetlen párbeszédeket. Ellenkező esetben tudnád, mivel már itt említettem, hogy nekem nem léteznek rossz tapasztalataim ügyvédekkel kapcsolatosan, mivel nekem még nem volt ügyvédem.
Mellesleg, ha az "ellennek" van is ügyvédje, az annak a rendje és módja szerint az én malmomra hajtja a vizet. Erről a tényről nem tehetek, ez valahogy így szokott alakulni.
Képzeljünk el egy abszurd dolgot, peres ügyünk lesz kettőnknek, jobban jársz, ha "fegyver" nélkül jössz a tárgyalásra!
Csak egy kis matek. 100 ezer forint tartozás évi 10% kamattal, visszafizetés nélkül 25 év alatt éri el az 1 M forintot :-)
A késedelmi kamat nem kamatos, még az APEH sem úgy számolja. Szimplán a hátralékos időszakra számolja az évi 10 (vagy akárhány százalékos kamatot.
Szerintem Magdolna inkább szánnivaló, valószínűleg szegénynek rossz tapasztalata volt az ügyvédekkel, ezért nem hisz nekik. És biztosan vannak rossz ügyvédek, mint ahogyan vannak rossz szakácsok, pékek, eladók, mérnökök stb. De egy minta nem minta, meg kettő sem :-)
„nem tudhatod vállalja e a névtelenül tett hozzászólásainak tartalmáért a felelősséget ”
No, azért aki rendszeres olvasó, az tudja, hogy ObudaFan válaszaiban megbízhat. (Arról nem is beszélve, hogy megadta a jogszabályi hivatkozásokat is.) De egyébként is: ha tévedett volna, valaki már rég kijavította volna.
Ez a fórum idáig azért többnyire mentes volt a más internetes fórumokra jellemző virtuális kivagyiság melldöngető demonstrálásától, s a buta sértődöttség motiválta parttalan vitáktól. Jó lenne, ha ez így is maradna. Igazából abszolúte nem értem, hogy egymást nem is ismerő emberek hogyan tudnak hajba kapni, amikor még azt sem tudják a másikról, hogy egyáltalán van-e haja. Az internetes anonimitás világában mindenki az, aminek a hozzászólásai folytán magát másokkal elfogadtatni tudja. ObudaFannak nem kell bizonygatnia azt, amit az írásait már hónapok - esetleg évek - óta olvasó emberek számára nyilvánvaló. Viszont ha belegondolok, hogy a hónapok, esetleg évek múlva ezt a topikot olvasó emberek számára mi lesz nyilvánvaló ..., hát - hogy úgy mondjam -, csendben megvakarom a fejem, és elhúzom a szájam szélét.
monalisa1!
Én nem alacsonyodok le infantilis kis játékaidhoz!
Nekem nincsenek ellenségeim, mint ahogy barátaim sem egy ilyen anonim fórumon.
Hogy te engem hova kategorizálsz szubjektíve az a te gondod.
Természetesenén hajlamos vagyok kompromisszumokra, a békés együtt fórumozás érdekében.
Ebből a hozzászólásodból arra a következtetésre jutottam, hogy nem szivesen váltassz velem hozzászólást. Ne feledjük, te szoltál bele egy olyan "párbeszédbe" amihez semmi közöd nem volt.
Honnan tudod, hogy ezt Obudafan kesztyűdobálásnak élte meg?? Hogy te mit éreztél volna ha neked írom, az más kérdés. Obudafan egy másik Ember, és nem írt nekem semmi olyat, mint pl. "kikérem magamnak" vagy ilyesmi!
Miből gondolod, hogy a te védelmedre szorul??
Bodem! Természetesen én is tájékozódás céljából jöttem ide!
Gondolom Te is tisztában vagy vele, hogy ez egy névtelen fórum, s nem tudhatod biztosan ki van a másik sz.gépnél, ki válaszol, sőt erkölcsi értékrendjét sem ismered, nem tudhatod vállalja e a névtelenül tett hozzászólásainak tartalmáért a felelősséget (önmaga előtt, mert erre senki nem kötelezheti)
Ami a másik válaszodat illeti, azt javaslom, ne menjünk bele filozofálásba, mert az Törvény rákfenéje. (Mellesleg alulmaradnál velem szemben egy ilyen jellegű vitában, azt garantálom!)
Magdolna1
Az "ellenségeid" sorába ezennel én is belépek: ilyen okoskodó nőtől jobb ha távol tartja magát az ember - a saját nyugalma érdekében.
Amúgy javaslom töltsd a hétvégét azzal (...), hogy akár csak ezt az "öröklés és családjog" rovatot visszalvasod - úgy 5 évnyi az olvasnivaló -, és majd megbizonyosd arról, hogy ki is az az ObudaFan.
Remélem, nem veszi fel veled szemben a nyílvánvaló provikatív kesztyűt.
Elfelejtettem hozzátenni: az, hogy én/Te mennyit fogunk fel a körülöttünk lévő világból (értsd: Neked mi a nyílvánvaló), a világ nagyságát fikarcnyit sem befolyásolja. Mások értéke nem a Te ítéletedtől függ, amíg a Te jellemed megítélésére biztosan hatással van.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02