Kedves k.b.s.!
Köszönöm a választ.
Szeretnélek megkérni, hogy írd meg nekem, mit takar a Ptk. 147 és Ptk.148/2. - ezekre ugyanis hivatkoznak az ellenem benyújtott keresetben.
Az azért megnyugtató, és kérlek erősíts meg ebben, hogy jól értettem, amit írtál, hogy amennyiben a természetbeni megosztását kérem az ingatlannak, akkor a bíróság azt köteles elfogadni, vagy legalábbis elfogadja és megosztathatjuk.
Ez a megosztatás, - mérnök általi telek-kiméretés stb. az én költségemre történik majd, vagy a tulajdonostársammal közösen kell, hogy álljuk?
Miután a telek elég nagy kb. 600 nöl, azaz több mint 2000 nm, így megosztható, de áll rajta egy nyaraló is.Gondolom, amelyik fél a házas részt kapja, annak kisebb telekhányad jár. Vajon hogyan dől el, hogy mekkora.
Én örülnék az üres teleknek inkább, mert az épületet az ellenfelem a népes családjával már anyánk halála óta is alaposan lelakta és persze semmit sem javíttatott rajta.
Bár ez külön vitatéma lesz majd.
Tehát a felperes bármennyire is szeretne inkább pénzzel kifizetni és a részemet megvenni, mégis sikerülhet a természetbeni megosztatást jóváhagyatni a bírósággal?
Ezügyben nincs más teendőm, mint ezt kérni a bíróságtól, akárcsak egy beadványban is?
Nagyon köszönöm a segítségedet.
Üdvözlettel
Barna