Közös vagyon

ildikó31 # 2005.09.22. 14:35

Kedves zsagia!

Amennyiben az ingatlan-nyilvántartás alapján ön az ingatlan 1/2-ed tulajdoni hányadában tulajdonos, akkor önt az ellenkező bizonyításáig az ingatlan értékének az 1/2-ed része illeti meg. A feleségének és a szülőknek bizonyítani kell, hogy mikor milyen anyagokat, és milyen összegben fizettek ki. Amennyiben ezt nem tudják hitelt érdemlően (számlákkal) bizonyítani, akkor önt megilleti az ingatlan eladási árának az 1/2-ed része.

ildiko31

zsagia # 2005.09.22. 14:42

Kedves ildikó31

Köszönöm a reagálásodat a felvetett kérdésemre. Természetesen a számlák a gyermekválalási és más takarékszövetkezeti hitelek miatt a kettőnk nevére szólnak. Tehát ha jól értelmezem az ingatlan amiben élünk az a mi kettőnk tulajdona. Kivétel amit a feleségem szülei az ő nevükre szóló számlával bizonyitanak. Ezek az értékek levonásra kerülnének az ingatlan értékéből és ennek a maradék összegnek vagyok az 50%-os tulajdonosa.

ildikó31 # 2005.09.23. 06:43

Kedves zsagia!

Az attól függ, hogy a szülők mit nyilatkoznak, hogy azt önöknek vagy a lányugknak ajándékozták vagy csak kölcsönadták és most az egészet kérik vissza!
Ha az egészet visszakérik (amit bizonyítani tudtak) akkor a maradék fele az öné.
Ha azt mondják hogy a lányuknak ajándékozták, akkor ezzel az összeggel nő a felesége része. De mondjuk nem tudom, hogy ez mekkora tétel, amit számlával bizonyítani tudnak, ha csak pár tízezres, esetleg 1-2 százezer nem nyom sokat a latban! Ezt úgy értem, hogy a 16-18 milliós ingatlanból semmiképp nem 3 milla illet téged!

ildiko31