Adóságot örököltem

drbjozsef # 2020.12.10. 16:10

Lionking,

Az ingatlant adta el, nem az órákat. Az már nem az ő baja - gondolta, aztán látod, nem úgy lett. El lehet adni úgy is, ha a vevőnek megfelel...

Egyebekben pedig legfeljebb az örökrészetekkel feleltek az örökhagyó tartozásaiért, elsősorban annak tárgyaival. Ha volt vagyon, és megvan még, felajánlhatjátok a gázműveknek (ha az ingóság vagy ingatlan).

Lionking # 2020.12.10. 13:47

A nagypapámnak még éltében volt egy lakása, amelyet kiadott, de a bérlő nem fizette a gázszámlát. A nagypapám még éltében eladta a lakást, pontosabban a házat, amiben a lakás is volt, a telekkel együtt. A házat lebontották, a telekre társasház épült. A nagypapám meghalt, és rajtam akarják a tartozást behajtani. Már végrehajtási szakaszban járunk, de egyelőre fel lett függesztve, végrehajtási kifogással éltünk.

Az elévülést nem fogadják el.

A kérdésem, hogy mit lehet ilyenkor tenni, mert a hagyatéki eljárásban én, a mosohanagymamám, és az anyukám van, mint jogutódok, akik örököltek.

A furcsa nekem az, hogy hogyan tudta a nagypapám, még éltében, eladni úgy a házat, amiben a lakás volt, hogy nem volt rendezve a gázdíj tartozás? Eddig akár hány lakást vettem, vagy adtam el, mindenhol az volt az első, hogy az órákat addig nem írják át, ameddig az esetleges tartozás nem volt rendezve.