Kulfoldi Verszerinti Apa Elviheti - e a magyar gyereket


VikaEsAdam # 2021.05.17. 17:42

Kedves OBudaFan,
NAGYON KOSZONOM A VALASZADASRA FORDITOTT TURELMET ES A GYORS INFORMACIO SZOLGALTATAST. Remelem ha eljarast is indit Indonez apa kesobb, picimet talan a jogi eljarasban kimondott lathatasi joga alapjan nem tudja maganal tartani "erovel" hosszu idore kulfoldon. Remelem a jovoben talan megallapitott joga korlatozva lesz azert annyira hogy kulfoldon nem tarthatja fiamat addig amig akarja - vagyis remelem a kulfoldi muzulman Indonezia is elismeri az europai/nemzetkozi jog alapjan hozott iteletet... _()_

ObudaFan # 2021.05.17. 15:30

Hogy a kapcsolattartás hol és hogyan valósulhat meg, azt majd igen sok szempont alapján eldönti a gyámhatóság vagy a bíróság, ha nem tudtok megegyezni, viszont önmagában attól, hogy nem ismered el az apaságát, még lehet ő az apa jogilag is egy apasági per után, aminek azért jelentős költségei vannak.

VikaEsAdam # 2021.05.15. 04:17

...megegy kerdes:
Hallottam mas iszlam orszagokba verszerinti apa altal elvitt gyerekekrol akiket a magyar hatosagok nem tudtak visszahozni a magyar anyahoz. Fiam biologiai apja is muzulman. Jelentheti hogy neki ha el tudja vinni fiamat tobb joga lesz mint szulo mint nekem? Indonezia es Magyarorszag kozotti ilyen jogviszonyban milyen torveny magasabb rendu? - nekem vagy a muszlim apanak kedvez?
Koszonom valaszukat.

VikaEsAdam # 2021.05.14. 14:44

TARGY: Anyakent felelem kulfoldi biologiai apa kisfiam kulfoldre viteletol beleegyezesem nelkul. ELOZMENY: 2020-ban luxushajo szemelyzetekent dolgozva ismerkedtunk meg kisfiam biologiai apjaval (tovabbiakban: "apa") es megfogant kisfiam januarban, marciusban otthagytam a hajos munkat es hazakoltoztem szuleimhez Magyarorszagra; fiam 2020 oktoberben szuletett. Az apa azt kerte tolem hogy "ne tunjek el", tarthassa velunk a kapcsolatot hogy kisfiam eletenek resze lehessen akar tavolbol is. O Indonez allampolgar, csalados, Indoneziaban lakik de tervezi hogy hajos munka szuneteiben meglatogat minket. A hajon dolgoztunk igy nem volt elettarsi kapcsolat szarazfoldon; nem is eltunk egy kabinban; vakacionkat kulon toltottuk. Kisfiam szuletese ota csak videohivasok voltak koztunk hogy lathassa a picit videon. Felesegevel es 2 gyerekevel Java Szigeten el es nem tervezunk kesobb sem osszekoltozni, nem tervezunk egyuttelest es hazassagot sem. Javasolta azonban az apasagi nyilatkozat tetelet amit a magyar kovetseg jakartai irodajaban tenne meg. Oka az lenne, hogy hivatalosan is elismerje hogy o a fiam apja es hogy anyakonyvi kivonatra apa neve ne legyen "ismeretlen". FELELMEM ABBAN VAN, hogy amennyiben az apa kesobb ugy gondolja, nehogy az apasagi nyilatkozat alapjan mint "hivatalos apa" mikor meglatogat minket itthon hazafele kivihesse Indoneziaba beleegyezesem nelkul kisfiamat. KEREM VELEMENYUKET: HA NEM INTEZUNK APASAGI NYILATKOZATOT AKKOR KISFIAMAT MINT "CSAK" BIOLOGIAI APA ELVILEG NEM VIHETNE/VEHETNE EL KISFIAMAT ENGEDELYEM NELKUL. HA VAN APASAGI NYILATKOZAT AKKOR BARMIKOR BARHOVA VIHETNE HISZEN MEGILLETI A LATHATAS JOGA?