Sziasztok es elnezest az ekezetekert.
Probalom roviden. Valunk. A nevemen van egy haz, amin banki hitel van - a hitel nagy reszet en fizettem, a haz onreszet edesapam segitsegevel fizettuk. Kozjegyzoi okiratba foglaltuk, hogy az ingatlan kizarolag az en tulajdonomban van.
Kulfoldon kaptam egy nagyon jo munkat, es a gyerekekkel kikoltoztunk. Az apa megadta hozzajarulasat, a gyamhivatalnal is jartam, hogy engedelyezzek, ugyhogy minden halad szepen az utjan - de idoben kicsit vissza kell mennem. Meg a fent emlitett kozjegyzoi okirat elott megbeszeltuk a ferjemmel, hogy ez tuladonkeppen csak formasag (amira azert volt szukseg, mert itt-ott ilyen-olyan adossagai voltak), es ha esetleg kenyertoresre kerulne sor, ki fogom fizetni ot. Ekkor persze nem gondoltuk, hogy ez be is kovetkezik. Eltuk az eletunket, az en fizetesembol eltunk tulajdonkeppen, ebbol fizettuk a hazat, a kocsit, a rezsit, mindent. O nem keresett jol, igy annyit kertem tole, a fizetesebol intezze a regi ugyeit. Nem tette... Eljott a valas otlete (fentiek es egy harmadik szemely miatt, aki belepett az eletembe). Mi legyen a gyerekekkel? Termeszetesen en nem mondok le roluk, o meg nem tudja eltartani oket - adjon hozzajarulast. Rovid, nagyon rovid hezitalas utan megadta SZOBAN, de ez persze nem eleg. Finoman szolva a hazbol valo kifizetes jobban erdekelte, mint barmi mas, es hangsulyozni szeretnem, en egyetlen pillanataig nem zarkoztam el ettol, csak az osszeg volt kerdeses. Vegul ebben is megegyeztunk - ha a csaladtagokra es barataimra hallgattam volna, ennel sokkal kevesebbet, vagy semmit nem kapott volna, ha ra hallgatok, akkor pedig sokkal tobbet - en magamra hallgattam es probaltam egy realis osszegben megegyezni. Ez sikerult, ismet kozjegyzohoz mentunk es megegyeztunk, hogy adott idopontig kifizetem (ezt csakis hitelbol tudom megtenni). Mindezt megelozoen szoban megallapodtunk arrol, hogy o kifizeti nekem az ottlakasaig esedekes osszes rezsit (a ra eso reszt) es fizetni fogja a gyerektartast is. Egyik sem tortent meg, mar 100ezer Ft feletti osszeggel tartozik, mikozben folyamatosan jonnek lakasomra banki felszolitasok a nevere... Mivel kulfoldon elek, ezeket a szomszedom tovabbitja, de megkertem, ne tegye - ami az o nevere szol, azt majd o atveszi. Meg mindig nem jelentkezett ki a hazambol, pedig marcius vegen elkoltozott. Kikoltozesunk elott, mikor mar latszott, hogy o bizony nem fog fizetni, leirtam minden tetelt, amivel tartozik - datummal, hogy mi mikor esedekes - probaltam humanus lenni es az o anyagi helyzetet is figyelembe vettem. O mindezt ala is irta, am a marciusban esedekes 65ezer Ft-bol csak 20ezret fizetett ki - aprilisban. Igy aztan folyamatosan el van csuszva, sosem fogja utolerni magat.
Es hogy mindezt miert nem a kozjegyzo elott irtam le? Mert siettem, mert feltem, hogy ebben az esetben nem jarul hozza a kulfoldi letelepedeshez, mert biztam benne, mert hulye voltam - mikozben mindeki azt mondta, tole egy fillert sem fogok latni.
O nem fizet, viszont az asztalt egesz biztosan verni fogja, ha nekem kell fizetnem. Mi tudok tenni? Semmisse tehetem-e a kozjegyzoi okiratot? Ha ezt teszem, meg tudja-e bosszulni azzal, hogy visszavonja a hozzajarulasat a kulfoldi letelepedeshez?
A tortenethez hozzatartozik, hogy februarban lemondott az elso hazassagabol szuletett kislanyarol. Nem szivesen itelkezem ebben az ugyben, mert epp miattam hagyta el az elso feleseget es a kislanyt, de az teny, hogy a kozos kislanyunk megszuletese utan az elso gyermekkel egyaltalan nem tartotta a kapcsolatot, gyerektartast nem fizetett (az utolso 3 havit en utaltam at a sajat szamlaszmaomrol, es akkor azt mondtam, az volt az utolso eset). Ezert is mondott le rola - nem kell tobbe fizetnie...
Azon gondolkodtam, a neki szant penzbol inkabb ugyvedet fogadnek, ha van arra esely, hogy mi kint maradhatunk es el tudom erni, hogy ne kelljen neki fizetnem. Tulajdonkeppen megzsarolt, hogy csak akkor adja a hozzajarulasat, ha fizetek, ugyanakkor o tartozik nekem...
Ja, igen... Egy idoben az en autommal jart dolgozni, es most ket parkolasi buntetest is kaptam - egesz biztosan o parkolt az autommal, ezt szoban el is ismerte. Kertem, fizesse ki ezeket, de tudom, nem fogja. Ez is ram var. Mi tehetek?
Elore is koszonom a segitseget!