Tartásdíj papírok késése

Majordomus # 2022.02.20. 16:30

Jobb helyeken ilyen horderejű változásnál ezt írásban közlik a dolgozóval. Ezt március 1-ig meg kell kapnod!

drbjozsef # 2022.02.20. 16:04

Ingaz,

Nem te, az vili. De nem is csak ő. Hanem leginkább az Mt.
Ajánld a munkáltatódnak.

Ingaz # 2022.02.20. 04:42

drbjozsef Na persze majd biztos én döntöm el hogy mit csinál a vezetőség...

Ingaz # 2022.02.20. 04:41

Nem március van most hanem február. És nem vagyok sem látnok se jövőbe látó. De abból ki tudok indulni ami eddig volt ilyenkor. Korábban hasonló esetben nem volt tárgyalás és emiatt nem csak nem tudom előre hogy lesz e hanem valószínűsíteni tudom hogy most se lesz. Mert ugye nem jellemző. Korábban pl. csak egy szerződést adtak az utolsó héten hogy aláírva küldjem vissza, mindenféle tárgyalás nelkul. Persze el is lehetett volna utasítani de ostobaság lett volna mert előnyösek voltak a feltetelek. Valószínű most is előnyös lesz. Ha mégse akkor most is elutasíthatom, de nem ez a kérdés. Ha most ebben hiszek hogy ezúttal másképp lesz és nem kérek emiatt halasztást aztán nem lesz másképp akkor március elején meg vagyok lőve a március végén kapott szerződéssel. Mert ugye bőven megeshet hogy március utolsó hetében tesznek elém egy ilyen szerződést, ahogy eddig, hogy aláírhatom, és ezt még szabályos is lenne. Mondjuk azt a részt nem értem hogy ha lenne egy fecni az mióta számítana a bíróságon hivatalos okiratnak? De ez csak elvi kérdés ugye.

Majordomus # 2022.02.19. 21:51

Ugye nem akarod azt mondani hogy az április 1-től betöltendő állásodról a márciusi tárgyalás idején még egy fecni sincs?

drbjozsef # 2022.02.19. 19:42

Legyen.

Ingaz # 2022.02.19. 17:55

Hogy lenne munkaszerződésem vagy bármilyen papírom egy jövőbeli állásról?

Majordomus # 2022.02.19. 17:15

Biztos van erről valami papírod. Munkaszerződés, értesités az új foglalkotatási jogviszonyról.

Na ezeket csatold be a bíróságra.

Ingaz # 2022.02.19. 16:20

Mit lehet tenni egy ilyen esetben? Rokon tartásá alakult tartásdíj újra megállapítását tűzték ki tárgyalásra márciusra. Csakhogy áprilistól a munkahelyem már csak félállásban négyórásként alkalmaz fele annyi pénzért. Ha márciusban elmegyek a tárgyalásra akkor megállapítják az addigi fizetéssem alapján a tartásdíjat és utána nagy gondba kerülök áprilistól. Lehet ilyenkor kérni olyant levélben, hogy miután áprilistól változások álltak be az állásomban fizetésemben kérem hogy halasszák el a tárgyalást addig amíg rendelkezésemre nem állnak a megfelelő hivatalos papirok? Még ezzel is probléma van, mert az áprilisi első bérem csak május 2.-án kerül a számlámra és csak ezután egy két héttel kapom meg a bérpapír értesítést. Igaz a szerződést elvileg előbb, de bár nem szabályos, meg szokott esni hogy magát a munkaszerződést is csak egy két hónappal később iratják alá. Ezért lenne jó a május közepe. Nem tudom előre, hogy ezúttal hogy lesz. Szóval ha halasztast kérek és esetleg sikerül és akkor azt mennyi időre lenni kérni? Én személy szerint nem hinném hogy márciusban kitűzött tárgyalást május közepéig el lehet halasztani de ez lenne a megoldás.