Kérlek segitseteke új vagyok a végzés terén:
Adott egy végzés ahol le van írva, hogy hitelt érdemlő módon jelezni kell 48 órával előbb ha bármi akadály van..
Gyermek és anya részéről marad el valami akkor rákövetkező héten vagy 2 hónapon belül pótolni kell.
Ha apa részéről akkor is szólni és igazolni.
A következőt szeretném ha valaki helyre tenné
Testvérem az apa
Lemondta 48 órával előbb mert családjában 4-en lebetegdtek (láz, torokfájás fertőző betegség)
Közben az anya (szerintem nem helyesen) 36 órával előbb értesítette a gyerek beteg (csak hőemelkedés, köhécselés), de megjegyezte mivel nem fekvőbeteg ezért és adott időre mar rendben lesz (tanukkal is igazolta) így ha nálunk nem lett volna baja szerinte jogilag elvihető nem tagadhatja meg az átadást mert az apa is tudja ápolni, de figyelembe veszi az apának betegek.
Az anya már egy nappal előbb szólhatott volna mivel akkor délután hozta el az iskolából a gyermeket (az anya keveset ír és szűkszavúan) és persze orvos után is irhatott volna meg lehetne kommunikativabb.
Anya kifogása, hogy előbb megnezte milyen állapotban lesz másnap és utána hívta az orvsot.
Mi leellenoriztuk őt, akkor beszéltünk először az orvossal.
Tényleg hívta de megerősített az orvos a beteg gyerek ha beteg nem szállítható és ne fertőzzék egymást.
Az anya szerint hétvégén már semmi baja se volt, ő sem lett beteg.
Jogilag ha nálunk mindenki egészseges elvihettük volna ápolásra stb.o maga nem mondta le a kwpcsolsttartast szerintem csak mi.
Kérdésem
Kaptunk igazolást tőle, de az anya úgy tesz javaslatot pótlásra ha én is igazolom ahogy a végzés is irja.
Igaz ez?
Ilyen esetben is elvihetö vagyis elkell vinni jogilag egy gyereket ha csak kohecsel és zöld takony folyik talán az órából ha nálunk nem beteg mondjuk senki?
Eldonthetem egy oldalúan mikor pótolok vagy megkell beszélni?
Anyának kotelessege lett volna hamarabb és folyamatosan írni?
Az orvos hogy igazolja a testvéremnek mint apának (5 ev után most beszélt vele először)fekvobeteg és ezért jobb ha nem viszuk el?miközben az anya tanukkal igazolja hogy nem volt beteg aznap már igazán és azok se fertozodtek meg?
Azt érzem mióta megvan a végzés az anya mindenben ellentmond és gátolni akar.
Köszönöm a segítséget.