Mind a mai napig, helyesbítek
külföldön élő hagyatéka
szomorú örökös:
ne oktass, itt csak az én bejegyzéseim voltak mind a mai napon. kbs ma szólt hozzá, miután én megjegyeztem, hogy senkitől nem kaptam tájékoztatást.
kbs!
Itt kérdeztem.
Tény az, hogy később az Igazságügyi Minisztérium adott tájékoztatást (kb. másfél hete).
oligaliga
Köszönöm az elérhetőségeket. Semmit nem tudnak.
Ezek szerint senki nem tud semmit.
Ezekkel a kérdésekkel inkább az Igazságügyi Minisztérium Nemzetközi Magánjogi Főosztályát kellene megkeresni:
Tel.: 06 (1) 795-5397, 06 (1) 795-3188
Fax: 06 (1) 550-3946
E-mail: nmfo@im.gov.hu
Cím: 1054 Budapest, Báthory utca 12.
Postacím: 1357 Budapest, Pf.: 2
Személyes ügyfélfogadás – kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, előre egyeztetett időpontban
Svájcban élő magyar állampolgár (életvitelszerűen Svájcban élt), akinek más EU-s országban és Magyarországon is van ingatlan tulajdona, elhunyt. Hol lesz a hagyatéki tárgyalás? (Nem rendelkezett erről életében).
A vélelmezett örökösnek kell-e valamit tennie? Vagy hivatalból indul meg a hagyatéki eljárás?
Lesz egy Magyarországon is és Svájcban is? És a másik EU-s országban? (Svájc nem EU-s, azt tudom).
Ha Svájcban lesz, köteles-e az ottani közjegyző értesíteni az elhunyt tartozásairól, miután én erről semmit nem tudok. Nem tudom, hogy volt-e neki vagy nem. Ha igen, mennyi. Mindent el tudok róla képzelni és annak az ellenkezőjét is.
Ha megöröklöm, csak a hagyaték erejéig vagyok köteles helyt állni a tartozásaiért?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02