Megteheti?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.20. 15:26

Lma said: „Nekem más a véleményem.

Láma, kedves, ez nem vélemény kérdése, ez jogkérdés.
Márpedig jogilag a szolgáltató attól követelheti a szolgáltatás díját, akivel szerződésben áll. Nem kell nyomoznia, hogy ki a valódi fogyasztó, és nem kell elfogadnia azt a hivatkozást, hogy az harmadik személy.
A házassági vagyonjogot pedig ne keverjük ide, csak bonyolítaná a képet, de nem releváns.

monalisa1 # 2008.07.20. 12:54

Láma

Ahhoz, hogy a villanyóra lekerüljön a férj nevéről, ahhoz az ő jóváhagyó aláírása szükséges, ergo ha ez másként történt...

Láma # 2008.07.20. 11:47

Nekem más a véleményem.

Lett-e rögzítve a tárgyaláson hogy mikor szakadt meg a házassági közösség? Addig a pillanatig biztosan a fele-fele a tartozás (banki,villany és egyéb számla)
Ha tudod bizonyítani, hogy az a felhalmozott hátralék a házassági közösség megszakadása után keletkezett,és nem te termelted a hátralékot,akkor akkor ezeket a dokumentumokat eljuttatod az ügyvédnek és megvárod, hogy mit reagál rá. Attól még hogy a te neveden volt akkor a szerződés, attól még közös volt a számla.
Valószínűsítem,hogy a volt feleségedé lett a lakás, ezért íratta át jogosan a szerződést a maga nevére.

Nem végeztem még el a jogi egyetemet.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.20. 10:45

Ha nem íratta volna át, akkor most még több tartozásod lenne.

szeged # 2008.07.20. 10:18

Tanácsot szeretnék kérni!
Közös lakcímünkről történt elköltözésem után volt feleségem nem fizette a villanyszámlát. A mérőóra az én nevemen volt. Miután a tartozásra - feltételezem - az ELMÜ felhívta a figyelmét, átiratta az órát valahogyan a saját nevére (ekkor a válásunk már folyamatban volt, de csak két hónap múlva lett jogerős).
A napokban megkeresett egy ügyévdi iroda, hogy 100e forint tartozásom van az ELMÜ felé, azt fizessem meg.
Azonnal felhívtam az ügyfélszolgálatot. A tartozás egyértelműen a lakcímről történt elköltözésem után keletkezett (elköltözésem dátuma a válásról hozott jogerős végzésben szerepel)volt feleségem háztartásában.
Megtehette, hogy tudtom, aláírásom és beleegyezésem nélkül, ekkora adóssággal átiratta a villanyórát?
A ház fele-fele tulajdonunkban volt akkor még.