Megteheti?

justizmord # 2008.12.06. 22:35

Esetleg mondd meg neki, ha mindenedet visszaadja, megmondod neki, ki apád új nője, és hogy milyen ronda. És mutatsz neki fényképet az új nőről. Vissza fog adni mindent.

Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2008.12.06. 22:38

Az irataidért talán rendőrséggel is mehetsz. Talán a rendőrük biztosítani fogják, hogy legalább az irataidat anyád kiadja, az iratok nem játék. Azt nem lehet, hogy 1-2 évig ne legyen személyi igazolványod, mert anyád szórakozik, és pereskedtek.

És, anyád attól talán összeszégyelli magát, ha rendőrrel mész az irataidért, meg rá fog döbbenni, hogy lehet ő húzza a többiben is a rövidebbet, ha okoskodik.

Talán valamilyen szabálysértés is iratokat ki nem adni. Nem tudom minek minősül.

Ebben az ügyben túl sok nekem a nemtudom kategória.

justizmord # 2008.12.06. 22:41

Arról is felhomályosíthatod, hogy a per végén 100-200 rugót fizetni fog, ha perrel kell kikényszeríteni a cuccaidat. A perköltség az övé lesz, hiszen nem vitásan a jogalap nélküli birtokos köteles kiadni a birtokában lévő tárgyakat. Ha per nélkül nem adta ki, akkor a per az ő sara. Ha másik ruhákat kellett venned, mert nem volt mit hordanod, azért is fizetni fog.

Amúgy csúnya dolog a családon belüli pereskedés. Ezt is elmagyarázhatod neki. Megkérdezheted, hogy akarja-e, hogy meghívd a nyilvános tárgyalásra az összes szomszédját.

Ezek olyan érvek, amikre szerintem kiadja további cirkusz nélkül. Sok ötletet soroltam, miket mondjál neki.

cuncuri # 2008.12.07. 08:26

T. Cim ! 18 évi együttélés után élettársam elhunyt. /közös gyermek nincs/ Az élettársi viszony az én tulajdonomat képező ingatlanban történt, ahol együttélésünk során elenyésző mértékben történtek karbantartások közös finanszirozással. Együttélésünk során az ő /üresen álló/ ingatlanán viszont nagyobbarányú beruházások kerültek megvalósításra, valamint sor került többszöri gépkocsi vásárlásra is, kizárólagosan az ő nevére.
Fentiek ismeretében felnőtt, külön családban élő gyermekei mellett mire vagyok jogosult.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.12.07. 09:35

Elszámolásra.