Névre vétel, név levétel

Tézeusz # 2008.12.09. 09:08

Sziasztok,

Kb. 20éves lehettem, amikorra egy hosszabb rövidebb kapcsolatnak véget vetettem, mert rájöttem, már nemmszteretem a lányt és amúgyis sok nézeteltérés, mveszekedés volt már. Eltelt pár hét, talán hónap is, és a lány közben ostromolt, hogy visszaszerezzen. Mivel régen nem volt közömbös nekem a lány belementem egy újra kezdési „próbába”, de a lánynak már tervei voltak. Abbahagyta a gyógyszert a tudtom nélkül és arra készült (mint utólag kiderült), hogy „teherbe ejti magát” tőlem és így bizti vele maradok. Szóval belementem a próbába, de pár hét alatt rájöttem, hogy tényleg véget kell vetni. Véget is vetettem, de jött a telefon kis időre rá, hogy terhes és hogy úgyis mostmár együtt kell leélnünk az életünket. Sokat vergődtem, hogy nekem ez lett –e rendelv, de elhatároztam, hogy nem áldozom fel magam! A gyerek megszületéséig még próbálkozott, de eltökélt volt. Megszületett és nem tudtam mit kell tennem, csak szabadulni akartam az egésztől, de féltem, hogy jönnek a perek, stb, gyerektartás és a nevemre kellett vennem. Mostanra eltelt 10 év , hébe-hóba jelentkezik, hogy fizessek, én adok neki egy nagyobb összeget és csendbe marad. Közben megházasodtam, és a feleségem nem szeretne úgy gyereket szülni, hogy nekem van a háttérben egy hasonló nevű „porontyom”. Tudom, hogy hülyén hangzik, de van rá vmi mód, hogy visszavegyem a nevem a gyerektől, vagy nekem kellene nevet változtatni? Milyen lehetőségem van és hogyan működik? Kérlek segítsetek!