hosszan húzódó vállás

ObudaFan # 2009.03.20. 13:50

Az az igazság, hogy hiába hoz az elhelyezésről döntést a magyar bíróság, ha ez a másik állam hatóságát nem befolyásolja. Hogy befolyásolja-e, az perzse függ attól, hogy melyik az a másik ország, és milyen jogsegélyegyezményeink vannak vele.

_Wasp_ # 2009.03.20. 12:48

Ha ezzel párhuzamosan kéred a gyermek elhelyezésének megváltoztatását, akkor talán javulnak az esélyeid. Amelyik eljárás előbb fejeződik be, ott jutsz el hamarabb a végrehajtáshoz. De ehhez mindenképpen ügyvédre lenne szükséged, a legjobb az lenne, ha nem csak a magyar jogban, de a külföldi állam jogában is jártas lenne.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

ObudaFan # 2009.03.20. 11:19

A visszahozatalról nem Magyarország dönt, hanem annak az országnak az igazságügyi hatóságai, ahová a gyermeket vitték.
A magyarországi per vonatkozásában ha az indokolatlanul húzódik el, kifogással élhetsz.

san1 # 2009.03.19. 22:50

A feleségem a közös gyermekekkel külföldre távozott 2007-ben jogellenesen, én kértem a visszahozatalukat és Magyarországon beadtam a válópert 2007 augusztusában. Azóta húzódik a per, természetesen a feleségem nem válaszol a bírósági megkeresésre, pedig a kinti bíróság beazonosította a címet.
Azóta nem láttam csak egyszer a gyermekeimet és a kapcsolattartást is akadályozza.
Mit lehet tenni innen MO-ról? ( a visszahozatalt kértem kevesbb mint egy éven belül, de csak 2009 májuban kezdődik a tárgyalás)