Ha viszont nincs semmilyen módon szabályozva az elhelyezés és a kapcsolattartás, akkor egyszerűen hozzátok el a kislányt és az anyuka rögtön a fejéhez kap!
Gyermek lemondás
Ha már szabályozva van a kapcsolattartás, és azt nem tartja be, akkor a gyámhatóságtól lehet kérni a végrehajtást. Ha nincs szabályozva, akkor kérni kell a szabályozását.
Akkor mit tehetnék az érdekébe,hogy a kislányt megkapjuk egy-egy napra,az anyuka ezt nem engedi! Mit lehet csinálni?
Örökölne, mert nem lehet gyerekről lemondani.
Segítséget szeretnék én is kérni tőletek...
A párom szeretne lemondani kislányáról,de úgy hogy mi attól fizetnénkneki a gyerektartasát,csak az apai kötelezettségeiről mondana le. Ez valahogy megoldható? Nem engedik látni a gyereket,a tartásdíj mellé vett ajándékot sem fogadják el már tőlünk,mert az anyuka azt mondja nincs rá szükségük,pedig van! Így úgy döntöttünk hogy lemond róla,ha ezt valahol lehetne intézni... Lemondás esetén az a gyerek is örökölne valamit?
Az nem a szülő "jövedelme" hanem állami juttatás a gyermek részére - bár a szülő veszi fel.
És családipolékbol vonnak?
Elöre is köszönöm és köszönöm a többi infot is!!!!!!!
Kicsit leegyszerűsítva: amíg tanul.
33%-ot lehet gyedből vonni, gyesből azt sem.
Nagyon szépen köszönöm az információt....
Bár azt nem értem, hogy "amíg önálló keresettel nem rendelkezik" mit jelent.
Amíg tanul? És ha suli után munkanélküli lesz, akkor addig, míg el nem tud helyezkedni?
És azt ki állapítja meg, hogy rendelkezik-e keresettel?
A másik, amit még kérdezni szerettem volna, hogy a születendő gyermekem után GYED illet meg engem... Ebből vonnak tőlem? Vagy GYED-ből GYES-ből és Anyasági segélyből nem vonnak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv: Gizmoka
Obudafan teljesen helyes válaszát csak azzal a laikusok számára gyakran nem magától értetődő információval egészíteném ki, hogy a gyermektartásdíj és a kapcsolattartás egymástól függetlenül jár. Vagyis akkor is kell tartásdíjat fizetni, ha valaki nem láthatja (ritkábban: nem akarja látni) a gyermekét, viszont a kapcsolattartás az erre jogosultat ugyanúgy megilleti akkor is, ha nem fizet. Mindkét dolognak megvan a maga jogkövetkezménye, de ezek egymástól teljesen függetlenek, vagyis nem lehet pl. a tartásdíj fizetését beszüntetni, csak ment nem látja/láthatja a gyermeket. Az örökbefogadásra meg senki sem kényszeríthető, ha nem vevők rá, a gyermek önálló keresővé válásáig, akár kb. 25 éves koráig is fizethet. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Örökbefogadáshoz járulhatsz hozzá, ha a másik szülő is hozzájárul, és van, aki örökbefogadja. Egyébként sehogyan. A kapcsolattartáshoz természetesen jogod van és volt is mindig, és azt ki is tudod kényszeríteni, ahogy eddig is ki tudtad volna.
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogyan, mi módon lehet a gyermekemről lemondani?
A gyermekemet az apja és a gyámszülei elvették tőlem, fél éves korában. Most 7 éves és azóta nem láttam őt, nem tartom azzal a családdal a kapcsolatot. Azóta van egy élettársi kapcsolatom, amelyből most várom a babámat.
Eddig fizettem a gyerektartást a gyermekem után, de szeretném a régi életemet lezárni és a születendő gyermekemnek a lehető legjobb anyagi körülményeket megteremteni. Mivel a gyermekemet már 6,5 éve nem láttam, szeretnék lemondani róla, és csak a születendő gyermekemre fordítani a maximális figyelmemet.
A kérésem az lenne, hogy legyenek szívesek leírni, hogy erre van e mód és hogy hol kell ezt elintézni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02