Igen.
Házasság - Adósság
- 1
- 2
Tisztelt Szakértők!
Lehetséges-e válás esetén úgy megosztani a közös vagyont, hogy a férjem adótartozása csak rajta maradjon teherként?
Köszönettel:
Luca
Bocs, de majd hülye lesz egymaga elvinni a balhét...
Vagyis egy házasságban vagyonközösség van: nem csak a pozitívumokat kell/lehet közösen élvezni hanem a negatívumokat is közösen rendezni.
Ha a közös vagyonból a férj az adótartozás felével egyezően ellentételezést kap máris rendeztétek a dolgot - innentől övé az egész tartozás.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Tisztelt Szakértők, Jogászok!
A férjemmel válófélben vagyunk. Van egy közös házunk ami 40%-ban az én, 60%-ban pedig az ő tulajdona. A házra hitelt vettünk fel,amit 4 éve fizetünk. Én most eljöttem a házból, a férjem pedig azt akarja hogy fizessem a törlesztőrészlet felét amíg el nem adjuk a házat,nekem ez persze nem felel meg,ragaszkodom a 40%-hoz. Ő most azt követeli hogy visszamenőleg 4 évre fizessem ki a törlesztés 40%-át mivel ő volt a keresőképes,ő tett többet a közös kasszába. Én a 4 évből 2 évet GYES-en voltam a kislányunkkal, 2 évet pedig dolgoztam. A ház törlesztője 140 ezer ft.Az én nettó fizetésem 80 a férjemé pedig 240 ezer ft. A kérdésem az lenne hogy jogos-e ilyenkor hogy ő visszamenőleg követeli a pénzt?
Segítségüket köszönöm.
Alap: Egy kérdés - egy topik! (A másikban már válaszoltam.)
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02