A végrendelet érvényességének nem feltétele az, hogy nyilvántartásba legyen véve, de tény, hogy bármelyik közjegyzőnél kérni lehet a nyilvántartásba vételét.
Ha viszont nem sikerül bizonyítani később, hogy a testvér ki lett fizetve, akkor a kötelesrész a végrendelet ellenére jár neki. Ezért emellett a tényállás mellett el lehet gondolkodni egy öröklési szerződés megkötésén is.
öröklés
Tisztelt válaszadó!
Az én családom bonyolult és kiismerhetetlen.
A hugommal ketten vagyunk és tavaly nyáron édesanyámmal
elköltözött és amit a nagyapám után anyukám örökölt
egy hónap alatt befektetés céljából elherdált.Az
anyukám egy házat akart venni aminek a foglalóját és hivatalos szerződését kifizette és elköltöztek.
Hat Millióról van szó én ebből semmit nem láttam.Sőt amiben lakunk lakást még nekem kellet volna kölcsönből
megvenni ,hogy a fenmaradó pénzt kitudják fizetni a házra vagy a két gyerekkel küldtek volna utcára.
Ahogy anyámnak elfogyott a pénze a hugom már nem akart vele együtt élni és választás elé állította,hogy költözzön vissza hozzánk,én nem vagyok lelketlen és a
párommal ellentétben azt mondtam legyen mégis az anyám.
Igaz őt elborította az a bizonyos rózsaszin köd a hugom
jó szinész pedig nem az a szakmája,
A ház vásárlás vissza lett mondva és a hugomék kötöttek egy újj szerződést az akkori tulajjal az anyám
viszont kijelentette a hugom már bőven kilett fizetve
így írt egy végrendeletet,de nincsen hivatalossan rögzítve így a lényeg az,hogy hol kell hitelesíteni
és ha már nem lessz támadhat-e a hugom,mert nem nem érzem úgy hogy lenne miért,de ő ezt nem ismeri el???
Kérem mielőbbi válaszát.Köszönettel
Mészárosné Toldy Tímea
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02