kedves Immaculata!
Köszi hogy figyelmeztetsz, de még csak abban a helyzetben vagyok hogy infót gyűjtök minden téren, mivel a válópert még - akár milyen rossssssz.. is a helyzet -nem tudom beadni.
Van egy fele házam amiben élünk, 2 gyerekem és egy különvagyonom, amibe nem szeretnék költözni, nincs olyan állapotban, jelenleg eladó.
Tudom hogy a legolcsóbban akkor jövök ki ha közös megegyezéssel válok, de amig nincs külön pénzem és nem tudok semmit fizetni a "drágámnak" nem tudom kitenni. Hosszú pereskedés után amire sok okom és bizonyítékom lenne el tudnánk válni, de neki sincs hova költözni ezért patt helyzet van, s erre pénzem és idegrendszerem sincs.
Csak a legjobban az zavar, hogy a rengeteg közös adósságunk mellett felvesz személyi kölcsönöket hitelkártyáka és azokat elissza elgépezi, és persze addig az enyém a tartozás fele is amig házasok vagyunk. A nyugdíjából már annyit levonnak a bankok hogy a fél reszit sem tudja kifizetni, nemhogy még esetleg gyerektartást, vagy a konyhára valami összeget. Annak, hogy a lakást megosszuk semmi értelme, mivel pokollá tenné az életünket mégjobban. Minden eszközt megtalál rá.. Szóval így élünk . Várom hogy a szüleim házát el tudjam adni, és legalább megpróbálni kifizetni ha egyezségre jutunk. A gyerekelhelyezéssel semmi gond nem lenne lesz..ja őket nagyívben, amit a gyerkek is tudnak. Tudom hogy sok hasonló nehéz helyzetó ember küzd még, de nekem a sajátom a legnehezett. Köszi hogy meghallgattál, amugy mindenkinek köszönöm a tanácsokat, sok okosat tudtam már meg erről az oldarról.