Mindketten.
Bejelentkezés állandóra
Köszönöm a választ, ez igaz lehet, bár ő azt mondta ez nem érdekli a hatóságokat. Hát most akkor ki követ el okirathamisítást, ő vagy én? Vagy mindketten?
Ez azért nyomos ok, mert ő nem akar itt élni és dolgozni.
A legnagyobb gond, hogy ha oda jelentitek be, és nem ott lakik, az okirathamisítás.
Tisztelt jogász Úr/Hölgy!
Évek óta külön élünk a férjemmel aki külföldön él és jelenleg munkanélküli.
Nekem itt van saját lakásom kizárólag az én nevemen. Nincs bejelentkezve sem állandóra, sem ideiglenesen.
Ez így rendben is lenne.
Viszont felvetette, hogy szeretne bejelentkezni hozzám állandóra, mert ha talál munkahelyet akkor igénybe tud venni nem kevés családi adókedvezményt.
Tudomásom szerint ha ezt vállalom, akkor befogadó nyilatkozatot kell tennem, és elég bürokratikus a bejelentkezés függetlenül attól, hogy házasok vagyunk.
Kérdésem az, hogy ha mégis bejelentkezne hozzám állandóra adott esetben hogyan tudom innen kijelenteni? A befogadó nyilatkozatnak milyen jogi feltételei vannak? Mikor válik semmissé?
Egy esetleges válás mit változtatna ezen? Ha elválnánk közben akkor automatikusan ki is lenne jelentkezve és a nyilatkozat is érvényét vesztené? Szóval nemigen látok tisztán ebben a kérdésben és nagyon aggódom, hogy milyen következményei lennének a döntésemnek.
Ha nincs pozitív válasz, akkor hogyan beszélhetném le a tervéről? Nehéz ügy. Persze itt most valószínű részletekbe kéne mennem, de ha szükséges visszatérek rá.
Köszönöm előre is a tanácsát.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02