Lemondás gyerekről.

_Wasp_ # 2009.05.26. 14:26

az előbbiből én a "kérj minden nyilatkozatot írásban" részt tartanám leginkább kiemelendőnek.

Van egy elméletem a közigazgatási ügyintézésről, úgy hívom, hogy kávészabály:
"ha az ügyfelet el lehet küldeni formai okokra, valószínűtlen sikerre, vagy helyi gyakorlatra hivatkozással, akkor ezt kell tenni, mert akkor mehetünk kávézni."

Ha írásban kell reagáljanak, akkor annak nyoma van, és jobban megnézik az ügyet.

A törvény mindenesetre feketén fehéren leírja az alábbiakat:
A kapcsolattartás vonatkozásában a gyermeket nevelő szülő "kötelezett".
Ha a kötelezett nem teljesít, végrehajtást kérhet a jogosult.

Ha nem kértek végrehajtást, akkor a közigazgatásban senki nem "hibázott", hiszen miért nem éltetek a jogaitokkal?

Úgyhogy picit határozottabbnak kell lenni.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.05.26. 14:25

az előbbiből én a "kérj minden nyilatkozatot írásban" részt tartanám leginkább kiemelendőnek.

Van egy elméletem a közigazgatási ügyintézésről, úgy hívom, hogy kávészabály:
"ha az ügyfelet el lehet küldeni formai okokra, valószínűtlen sikerre, vagy helyi gyakorlatra hivatkozással, akkor ezt kell tenni, mert akkor mehetünk kávézni."

Ha írásban kell reagáljanak, akkor annak nyoma van, és jobban megnézik az ügyet.

A törvény mindenesetre feketén fehéren leírja az alábbiakat:
A kapcsolattartás vonatkozásában a gyermeket nevelő szülő "kötelezett".
Ha a kötelezett nem teljesít, végrehajtást kérhet a jogosult.

Ha nem kértek végrehajtást, akkor a közigazgatásban senki nem "hibázott", hiszen miért nem éltetek a jogaitokkal?

Úgyhogy picit határozottabbnak kell lenni.

_Wasp_

és felesleges megoldása

gyémánt # 2009.05.26. 04:19

Hát igen a férjem mint ahogy azt már le írtam el is ment a gyámhatóságra nagyon sokszor és ők még sem tettek semmit.Akkor hová menjen még az ember ha a megfelelő helyen sem segítenek,mert inkább kávézgatnak meg beszélgetnek minthogy sem ügyeket intéznének?!

_Wasp_ # 2009.05.25. 21:45

mi köze ennek a bírósághoz?

Az biztos, hogy a hölgyek általában erősebbek a prezentációban, és az is, hogy többnyire hozzájuk kerül a gyermek, és összemossák sok esetben a gyermek és a nevelő szülő érdekeit. De ez itt most teljesen mindegy!

A kérdés az, hogy akarja-e a különélő szülő tartani a kapcsolatot a gyermekkel? Ha igen, akkor a kapcsolattartást szabályozó határozat szerint tessék elmenni láthatásra, és minden esetben, amikor az anya nem adja a gyermeket, akkor jelezni kell a gyámhatóságon, és kérni kell intézkedését.

Ha az apa nem él ezzel a jogával (ami egyébként törvényben írott kötelessége is lenne), attól még el kell tartania a gyermekét.

_Wasp_

és felesleges megoldása

gyémánt # 2009.05.25. 13:00

Nem ez a véleményem,hanem úgy gondolom,hogy mivel a gyereke ezért joga lenne látni a férjemnek.Vagy csak arra jó,hogy fizessen?Azt már figyelembe sem veszi senki,hogy az apának is jogában áll/na/látni és foglalkozni a gyerekkel.Az anya is csak a markát tudja nyújtani.Ja meg telefonon közölni,hogy cipő,poló stb kell a gyereknek.Ja igen ezek szerint amikor papíron a nevére vette a gyereket akkor azt vette magára,hogy amíg él fizet,de a gyerek meg nem is ismeri és nem az apa hibájából!Az az igazság,hogy a bíróságon is már pofára megy minden.Az anya elsírja magát,valótlanokat állít és anélkül,hogy ezt az apa megcáfolhatná már az anya mellé áll a bíró.Sajnos már a bíróságon sincs igazság.

ObudaFan # 2009.05.24. 09:06

De ha neki vannak jogai akkor a férjemnek is lenne amiért fizet.

Ja, hogy ez véleményed szerint egy szolgáltatás, ahol a párod fizet, és ezért a kapcsolattartás nevű szolgáltatást kapja.

_Wasp_ # 2009.05.23. 15:32

nem lehet lemondani a gyermekről. Sehogy. És nem is szabadna, még ha lehetséges lenne, akkor sem.

_Wasp_

és felesleges megoldása

gyémánt # 2009.05.23. 12:37

Hát sajnos sok időbe telt a férjemnek,hogy leszakadjon roluk,de már én nem bírtam és türtem tovább és választás elé állítottam vagy ők vagy mi mert ez nem normális,hogy mi semmit nem tudtunk előre betervezni mert ha szólt az ex ő szaladt.Elmentünk a balatonra is pénteken és vasárnap hajnalba már jöttünk haza mert folyamatosan hívogatta az ex hogy menjen a gyerekhez mert beteg,szombat éjszaka meg már írta az sms-t,hogy korházba van a gyerek.Na jó nyaralást érezzük jól magunkat.Így összepakoltunk és jöttünk haza ithon kiderült,hogy a gyereknek semmi baja.Szerintem az ex beteg.Nem bírja elfogadni,hogy már nem ő kell.A gyerek 10 hónapos volt amikor a férjem ott hagyta őket.Azután már csak híbe hóba adta ami 2 év alatt kb 10-15 alkalom az elmult 2 évben meg már egyáltalán nem,most lesz még csak ősszel 5 éves ezért nincs valami nagy kötődés apa és fia között.A gyerek szerintem meg sem ismerné a férjemet.Ezért nem is értem miért nem megy bele az anya abba hogy lemondjon a férjem a gyerekről.Pár éve pedig ő maga kérte és amikor a férjem rábólintott akkor meg leordibálta,hogy lemondanál a fiadról?!Már sokszor nem tudom mi miatt ragaszkodik az ex a volt férjemhez azért-e,hogy még mindig abban reménykedik hogy visszamegy hozzájuk vagy csak anyagilag van szüksége rá.De ha neki vannak jogai akkor a férjemnek is lenne amiért fizet.Valaki abban segítsen,hogy hogyan lehet lemondani a gyerekről mert a láthatás se jogi se más úton nem járható.És az igazság az,hogy már nagyon sok bonyodalmat okozott és még fog is az ex ebben a családban.Mert mi hiába megpróbálunk új életet élni,de ő nem hagy a zsarolásaival és a bosszu állásaival tönkretesz minket és csődbe visz.Legutóbb pl amikor ment volna a gyerekért a férjem akkor az ex öccse kromofággal öntötték le az autót,az egész gumi a szélvédő körül szétment és a festéket lemarta.És a rendörség mivel nem tudtuk bizonyítani lezárta az ügyet.Nincs igazság sehol!!!!!

kisokos # 2009.05.22. 07:31

gyémánt,

a te problémád csak részben jogi természetű, nagyobb részt pszichés. Ha a volt férjet éjnek évadján lehet ugráltatni azzal, hogy elment az áram és ő szalad, akkor ott elkelne egy gyakorló pszichológus. Meg nálad is, ha ezt eltűröd. Ideje lenne leszakadni az exről és rendbe tenni a határokat. Kifejezetten jó kapcsolat esetén talán belefér, ha vki beugrik megjavítani az ex háztartásában ezt-azt, amikor ráér, de hogy füttyre ugorjon, az már nem. Szépen le kellene választani magatokról minden olyan dolgot, amellyel zsarol és amely elronthatja az új életeteket. Végül is minek az új élet, ha vki nem tudja maga mögött hagyni a régit. Legfeljebb a forma változott, a tartalom nem.
Nem szabad beugrani annak, hogy akkor nem láthatja a gyermeket. Erre megvannak a megfelelő (bár nem mindig hatékony) jogi eszközök hasonlóan ahhoz, ahogy a tdíjat végrehajtották rajtatok.

gyémánt # 2009.05.22. 06:54

Sajnos az anya még mindig nem unt bele semmibe,mert mióta elköltöztünk a közelből és 70km-rel távolabb vagyunk azóta meg pont ezért nem adja ide a férjemnek a gyereket mert hétközben már nem ugrál úgy ahogy ő fütyül.És sajnos nem tudja felfogni azzal a kis agyával,hogy azt nem tudjuk finanszírozni,hogy ha ő egyet gondol a férjem ugrik.Ő megcsinált olyanokat amikor még egy városban laktunk,hogy kilenc hónapos terhes voltam és éjszaka fél tizenegykor telefonált a férjemnek,hogy elment az áram menjem már csináljon valamit.A férjem ott hagyott engem és ment oda,ott pedig kiderült,hogy csak lekapcsolta az ex az autómatát.Ugyhogy vannak dolgok már nagyon sok amibe mi untunk bele.Arról meg nem is beszélve milyen pénzéhes az ex.Ha a férjem nevén lenne itt bármi is az utolsó bőrt lehúzná rola.Sajnálom a férjemet mert nagyon sokat dolgozik ezen a házon és a ház körül,megérdemelné,hogy valamennyi rész legyen rajta,de ami a saját gyerekeimé lehetne majd miért osztozzanak egy idegennel.Ha a férjem hozott volna valamit is ebbe a házasságba én sem kérnék belőle.Nem is zavart,hogy ott hagy mindent az exnek,de a sajátommal meg én rendelkezek.

monalisa1 # 2009.05.21. 15:35

Javítva: "... megörökli a házat utánad."

monalisa1 # 2009.05.21. 15:32

Gyermekről lemondani nem lehet, legfeljebb ahhoz lehet hozzájárulni, hogy valaki örökbe fogadja - ha lenne ilyen jelentkező...

A láthatásnak és a t.díj fizetési kötelezettségnek semmi köze egymáshoz, továbbá a t.díjat akkor is fizetni kell - legalább is alacsonyabb összegben - amikor a kötelezett átmenetileg munka nélkül van - de bizonyára kap valamilyen ellátást ilyenkor, hát ebből, akár saját kárára is.

Azt hogy a gyermek anyja nem(igen) biztosította a rendszeres láthatást, a gyámhatóságnak kellett volna őt egyre másra bírságolnia - nagyon hamar "beleunt" volna ugráltatni az apát.

A ház a te kizárólagos különvagyonod és javasolnám maradjon is az. (Ennek okán a férjed csak mint szívességi lakáshasználó, de ennyi baj legyen - ha nincs köztetek semmi probléma.)

Ha netán tulajdonrészt ajándékoznál a férjednek, egyrészt az értéknek megfelelően szerzési illetéket kellene fizetnie, másrészt egy esetleges válásnál vita témadhat a "visszajuttatás" okán.

Ha majd meghalsz (...) a 2+1 = 3 gyermeked közösen megöröklik a hátat utánad.

Zárójelben: nagyon szép tőletek, ahogy a férjed gyermekéről mindenkor gondoskodtatok, és tudnám javasolni, hogy ez a továbbiakban is maradjon így.

Ne az anyával foglalkozzatok (...) hanem a gyermekkel! Vagyis a három gyermek igazi testvérként nevelődjön, és a "külső" is sokat lehessen nálatok, köztetek.

További minden jót!

"Lisa"
laikus hozzászóló

gyémánt # 2009.05.21. 13:52

Segítséget szeretnék kérni.A férjemnek előttem volt egy élettársi kapcsolata amiből született egy gyerek.Amikor ők szétmentek akkor mi összeházasodtunk és ő rendesen fizette a gyerektartást,mi ruháztuk a gyereket,gyógyszert és mindent mi fizettünk,de a bíróság által megszabott láthatási napon soha nem adta ide az anya a gyereket,ha látni akarta a férjem akkor ott kellett töltenie az időt velük mialatt mindent bevetett az ex hogy visszakapja a férjemet,arról nem is beszélve hogy láthatási időben nem de amikor menőkéje volt hétköznap akkor állandóan azzal zsarolta a férjemet,hogy vagy megy azonnal és vigyáz a gyerekre vagy nem kapja meg hétvégén.Sokszor,hogy a férjem tudjon dolgozni én vigyáztam a gyerekre,de hétvégén nem adta.Eltelt így másfél év jártunk a gyámhatóságra összeszedtünk minden iratot amit kértek és mégsem intézett semmit a gyámügy.Kérdem én mire kell az apa?Arra csak hogy fizessen?Másfél év mulva elköltöztünk onnét egy kicsit messzire és azóta a férjem nem is látta a gyereket.Kb fél éve nem fizette a gyerektartást sem mivel nem is dolgozott meg ha nem láthatja a gyereket akkor miért fizessen.Erre jött a végre hajtás és egyik napról a másikra kivonták az autonkat a forgalomból.Nincs igazság a földön!Ekkor mi kifizettük visszamenőleg a tartásdíjat és kértük a végrehajtót,hogy kérje el a láthatási címet és elérhetőséget az anyától,ő el is küldte de amikor hívta a férjem,hogy elhozza hétvégén a gyereket a válasz nem volt.A férjem úgy döntött,hogy lemondana a gyerekről,de nem tudjuk,hogy ezt lehet-e.És ha igen akkor hogyan?És a másik kérdésem az,hogy a ház amiben élünk az én nevemen van mivel azt az örökségemből vettem,de a férjem szeretné ha lenne része benne.De nem merek rá íratni semmit mert félek,hogy bármi történik vele akkor az a gyerek örökli majd ami jogosan az enyém.Ez ellen mit lehet tenni? Nekem van 3 gyermekem ebből egy közös.