Szia!
Köszönöm a választ!Ha valaki 2006-os hagyatékátadó végzéssel örökölt egy 2004-ben elhunyt után akkor egyértelműen 2006. a tulajdonba kerülés dátuma?Akkor ugyebár vizsgálnák szerzéskori becsült értékét is illetve sokat nyomna a döntésnél latba?Ha akkorri becsült értéke mondjuk 500Ft/nm2 most pedig a városi főépítész szerint azoknak a telkeknek az ára 3000Ft/nm2 akkor jóval kevesebbet fognak ajánlani a mai forgalmi értékénél?Illetve ,hogy az első ajánlattételüknél elvileg még nem tudhatják mennyiért szereztem?
Kisajátítás vagy eladás
A kisajátítást közel reális piaci értéken tehetik meg, mert a feltűnő értékkülönbözet jogtalan lenne. Számít az érték meghatározásánál az is, ha 10 éven belül lett megvásárolva, hogy milyen áron, de ha ez az időpont a megvásárlástól a kisajátitásig távolibb, akkor ez csak egy tényező, a reális piaci ár mellett.(jó kapcsolatokkal, persze vannak kisajátítási csodák amit az érdekelt nem tesz szóvá ha jól járt) Kis eltérés már előfordult a történelem során, de az előző ár felmérője az eladásnál lehet, hogy valamivel többet kínált, akár az adott piaci értékénél is.
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok ,hogy egy 2004-es haláleset kapcsán 2006-os hagyatékátadó végzéssel örököltem egy telket!Na mármost a tudomásomra jutott ,hogy pont a telkemen fog húzódni egy autópálya lehajtója!Nem tudom mit tegyek ,mert a megbízó úgy tájékoztatott ,hogy még idén elkezdi felvásárolni a telkeket!Nem tudom ,ha simán az ajánlatukra eladom akkor kell-e adóznom?Azt tudom ,hogy ha nem adom szép szóval akkor kisajátítják amiért engem azonnali kártalanítás illet meg ami viszont adó és illetékmentes!Kisajátíthatják alacsonyabb áron a telket ,mint amennyit először megajánlottak érte?Mit csináljak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02