Néhány tízezer forint.
A bátyád lehet meghatalmazott.
gondnokság alá helyezési per
Tehát ha jól értem akkor ha gondnokság alá helyezik akkor anyukám fizet ha pedig nem akkor én.Arról lehet vmit tudni hogy mekkora költsége van egy ilyen ügynek?Úgy néz ki hogy egy orvosszakértőt rendelnek ki hozzá.
Egyébként a bátyám lenne a meghatalmazott aki eljár az ügyben,ugyanis ő szerette volna az egészet csak nem tudott bemenni a biróságra igy én inditottam el...de kezdem megbánni főleg ha még költségem is lesz belőle.
A meghatalmazás két tanúval is hatályos, de arra figyelni kell, hogy a perrendtartási szabályok szerint akárki azért nem hatalmazható meg.
A gondnokság alá helyezési perek régebben tárgyi költségmentesek voltak, erre emlékezhet az orvos, de ez változott, most már költségfeljegyzésesek, így a pervezstes valóban fizet perköltséget.
Ezügyben jártas hozzászólók segítségét szeretném kérni.Anyukámat szeretnénk gondnokság alá helyezni alkohol problémái miatt...én inditottam el az ügyet a biróságon,mert a testvérem nem ért rá ,viszont nem fogok tudni elmenni a tárgyalásra,2 tanúval aláiratott meghatalmazást elfogad a bíróság vagy mindenképpen közjegyző által hitelesitett okirat kell??
Valamint az idézésen az van hogy pervesztesség-pernyertesség arányában kell kifizetni a költségeket,nekünk a háziorvos javasolta a gondnokság alá helyeztetést és ő azt mondta hogy nem kell érte fizetni...ilyenkor mi a helyzet?
előre is köszönöm a válaszokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02