Én fizessem még az ügyvédjét is?

triki # 2009.09.29. 14:36

Köszönöm,már megnéztem,és holnap erre is rákérdezek illetve meg is keresem ,nálunk hol működik ez az iroda.

miss x # 2009.09.29. 14:33

Triki!

Betipegsz egy ilyen jogi segítséget nyújtó hivatalba,és elmondod,hogy pártfogói ügyvédre van szükséged.Kitöltitek ezt a nyomtatványt http://www.kih.gov.hu/…mtatvany.pdf közösen a hölggyel vagy úrral,mert segít neked,csak vigyél személyit,a papírt,amit most kaptál az exedtől,amin fel van tüntetve,hogy meg akarja szüntetni a gyerektartást és egy bankszámlakivonatot,mert ezeket lefénymásolják.
A nyomtatványnak,aminek itt a címe,csak az első,és a hatodik oldalt kell majd ott kitöltenetek.Legalábbis nekem ezt kellett.

triki # 2009.09.29. 14:25

Most már megvárom mi lesz holnap,aztán meglátom.Egyébként tud valaki valami támpontot adni,hogy mennyibe szokott kerülni egy ügyvéd?
Mindenki segítségét köszönöm.

monalisa1 # 2009.09.29. 14:05
Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.29. 13:37

Kedves Triki, ahol a rászorulók jogi segítséget kaphatnak, az egy másik intézmény, a minisztérium jogi segítségnyújtó szolgálata. (Bulvárul: "a nép ügyvédje".)

De ők is inkább csak illetékességi, hatásköri felvilágosítást adnak. Tanácsot csak egyszerűbb megítélésű ügyekben. A tiéd már nem az, bár úgy látom, ezt semmiképpen nem akarod elhinni nekünk.

Korábban már írtam, csal elnyelte a cibertér: ha laikusként odaállsz egy ilyen ügyben az ellenérdekelt fél ügyvédjével szembe, az hasonlatos ahhoz, mintha puszta kézzel, bandázs nélkül szállnál harcba egy párbajtőrrel felfegyverzett vívómesterrel.

_Wasp_ # 2009.09.29. 13:28

hmm.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

triki # 2009.09.29. 13:18

Ez holnap kiderül,ugyanis én direkt felhívtam a bíróságot,hogy miről szól ez a Panasznap,csak beadványokat csinálnak,vagy van jogi tanácsadás is,és azt mondták,hogy van jogi tanácsadás.
Már pedig úgy gondolom annak az a lényege,hogy akinek nincs pénze ügyvédre,valamiféle segítséghez jusson.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.29. 12:27

ol van ingyenes jogi tanácsadás
Ez tévedés. Jegyzőkönyvbe veszik a kérelmeket, a beadványokat, de tanácsot nem adnak - nem adhatnak.

triki # 2009.09.29. 12:06

Azt elfelejtettem írni,hogy havi 15 eft-ról van szó.
Az idei bevallott jövedelme alapján,ha a megállapított 16,6%-ot nézem 22eft járna.
A diákmunkát pedig nem tudom hogy lehet beszámolni,mert az nem egy fix havi jövedelem.Egyik hónapban ennyi a másikban annyi,de messze nem éri el soha a minimálbért.
Nekem ez az egész azért fura,mert ha két szülő együtt él,és a gyerek elmúlt 18 éves és tovább tanul,akkor sem mondják neki,hogy fizesd akkor fiam a rezsi rád eső részét,vedd meg a ruhát,élj meg ahogy tudsz..
Ha most a tartásdíjat teszem fel elutasítják ,akkor én megpótolom a lányom nevelését több 10eft-al(megjegyzem ez nekem természetes,hogy nem rakom ki az utcára)
apuka meg él mint Marci Hevesen..

triki # 2009.09.29. 11:57

Azt már sikerült megtudnom,hogy minden bíróságon van ún.Panasznap,ahol van ingyenes jogi tanácsadás,és elkészítik a szükséges papírokat,nálunk holnap lesz.
Oda feltétlen elmegyek.
A kapcsolattartással kapcsolatban:
Nehéz valakivel kapcsolatot tartani,akinek titkos a telefonszáma ,a mostani állás szerint amíg a tartásdíjat fizette a csekkre sem az aktuális címét írta,gondolom épp azért,hogy ne lehessen megtalálni...:(
Egyébként a lányom mindezek ellenére meghívta a szalagtűzőjére,úgy hogy lement az általános iskola elé ahová az egyik féltestvére jár,ott átadta a meghívót,és amikor a kislány kijött az iskolából,akivel még soha nem találkoztak,az apuka bemutatta,hogy :"egy ismerősöm"
Erről ennyit..

miss x # 2009.09.29. 10:55

Triki!

Pártfogó ügyvédet lehet, hogy tudnál intézni magadnak.Utána kéne járnod.

_Wasp_ # 2009.09.29. 10:22

Az apa továbbra is köteles a gyermek tartásáról gondoskodni – akár a saját kárára is -, ha a gyermeknek nincs szakmája.

először is saját tartásának rovására (nem kárára, az mást jelent), de ez sem igaz, csak kiskorú eltartottak esetén.

ugyanakkor én a kérdező helyében azt a levelet nagyon eltenném, amiben az apa leírja milyen törlesztései vannak, mivel tárgyaláson fel lehetne neki tenni a nagy kérdést, hogy miből telik ilyen sok törlesztésre.

A nagykorú gyermekektől ugyanakkor elvárható, hogy ne csak követeléseket támasszanak, hanem az eltartóval megfelelő kapcsolatot tartsanak, és lehetőségeikhez mérten csökkentsék az eltartók terheit

(pl. diákmunkával. A diákmunka bevétele mindkét oldalon jelentkezik, tehát az ítélkezési gyakorlat alapján a munkadíj 50%-ával csökkenthető a tartás.)

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

nandy # 2009.09.29. 08:51

.

nandy # 2009.09.29. 08:51

.

nandy # 2009.09.29. 08:50

Nem vagyok jogász, csak a fórumon összecsipegetett infókat tudom leírni neked. A lényeg az, hogy a lányod után már nem gyerektartást, hanem rokontartást kellene kérni.
Az apa továbbra is köteles a gyermek tartásáról gondoskodni - akár a saját kárára is -, ha a gyermeknek nincs szakmája.
A tartásdíj összegének megállapításánál több tényezőt is figyelembe vesznek, a gyermek szükségleteit éppúgy, mint az apa körülményeit. Ha van két másik tartásra szoruló gyermek, akkor az jelentősen befolyásolhatja a tartásdíj összegét. Az, hogy van egy háza, elmennek nyaralni, nem jelenti azt, hogy milliomos lenne.
Az is igaz, hogy a vállalkozók jövedelmét nehéz megbecsülni, mert papíron a legtöbb minimálbért keres...

De van egy aranyszabály: ha az ellenérdekelt fél ügyvéddel jön, akkor te sem mehetsz ügyvéd nélkül. Próbálj olyat találni, aki sikerdíjat kér, mely természetesen csak pernyertesség és behajtás után jár.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.29. 08:21

Míg el nem felejtem: a költségmentesség nem terjed ki a pernyertes fél költségeinek megtérítésére.

triki # 2009.09.29. 08:13

Az a problémám,hogy mint írtam kb 100eft-ból élünk ketten a lányommal,amiből majd 60eft a rezsi.
Én nem merek bevállalni egy ügyvédet,mert ha beadja a költségmentességet,és elfogadják,az ügyvédet nekem kell fizetni..Épp ez az ,hogy Ő mindennek ellenére,hogy állítólag alig tudnak megélni,mégis bevállalta,pedig gondolom rá ugyanez vonatkozik,és szerintem a költségmenetsséget én megkapom.Önkormányzati lakásban élünk stb.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.29. 08:09

Célszerű lenne, ha te is megbíznál egy ügyvédet. Aztán aki veszít, az tényleg fizeti a másik költségét is. Így megy ez.

triki # 2009.09.29. 08:06

Nem tud nekem senki segíteni?
Reméltem,hogy itt kapok néhány ötletet.

triki # 2009.09.29. 03:04

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni most folyó gyermektartási ügyben.
Lehet kicsit hosszú lesz,de hogy átlátható legyen a helyzetünk,próbálok tényszerűen leírni mindent.
Előzmény:
Lányomat 18 éve egyedül nevelem,most 19 éves.
"Édesapja" 9 éves koráig 3-4 havonta látogatta,kb egy fél órára felugrott.Ebben az időben 9 évig a 8 évvel azelőtt megszabott tartásdíjat fizette.Mivel nem akartam(a gyerek érdekében),hogy ezek a ritka találkozások is megszűnjenek,így nem bolygattam a tartásdíj összegét.Aztán eltelt 1 év,hogy egyáltalán nem jelentkezett,még ünnepek alkalmával sem.
Akkor úgy döntöttem,megemeltetem a tartásdíj összegét.
Ezután kb.2-3 évente a bírósághoz fordultam a tartás emelése miatt.Apuka továbbra sem jött a gyerekhez.
A tartásdíj mindig fix+%-os összegben volt meghatározva,de mivel Ő évek óta vállalkozó,így mindig a fix összeget kaptam,ami a minimálbér után volt kiszámolva.
Mindig voltak problémák a fizetés körül(nem jött időbe stb),de az igazi problémák tavaly kezdődtek.
Tavaly lányom leérettségizett,de mivel az érettségihez szakmai bizonyítvány nem társul,természetesen tovább tanul.(nappali tagozaton)
Az iskola mellett alkalmanként,ha hívják és ideje engedi diákmunkát is vállal.
Apuka,már tavaly nem akart fizetni,mondván a gyerek leérettségizett,elmúlt 18 éves,és diákmunkát is vállal(ezt egyébként egy véletlen találkozásból tudta meg),de végül is idén júniusig fizetett.Azóta viszont nem. Kénytelen voltam bírósághoz fordulni,mert hivatalos papírom amivel végrehajtást kérhetnék,jóval kevesebbről van ,mint amit az elmúlt 2 évben fizetett,hogy ne menjek bíróságra.
Jelzem,a kapcsolatot nem lehet felvenni vele,titkos a telefonszáma,nem ott lakik ahonnan nekem a csekket küldte stb.
Most kaptam egy papírt,hogy ügyvédet fogadott,ellen kérelmet adott be hogy szüntessék meg a fizetési kötelezettségét,és én fizessem ki az ügyvédje munkadíját:(
Az ellen kérelemben hivatkozik a megromlott anyagi helyzetére(lakástörlesztés,kocsitörlesztés)2 kiskorú gyermekére,valamint arra hogy a lányom soha nem tartotta vele a kapcsolatot(holott ezt talán neki kellett volna).Az iskola még 1 évig tart,ha minden igaz,mi nagyon kevés pénzből élünk,én most sem ,mint eddig még soha,nem tudok ügyvédet fogadni..:(
Az ellen kérelemben leírtak egyáltalán nem fedezik a valóságot,mint már írtam vállakozóként dolgozik,(de több 10 milliós háza van,minden évben külföldön nyaral a család stb..)Ráadásul azt írta,hogy a tartást a mai napig fizeti ami szintén nem igaz...
A kérdésem az lenne mire számíthatok,illetve mire hivatkozhatok a tartással illetve a perköltséggel kapcsolatban?
A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek.