Köszi a tanácsot. De ez is időbe telik, a zár visszacserélésére pedig erre a hétre adott határidőt. Most nem tudom, hogy jogosan követeli-e ezt és eleget tegyek-e ennek. Ugyanis volt már néhány dolog, amiről állította hogy úgy van és mégsem volt igaza. Így egy sor kérdésben nem az ő javára billent a mérleg, ezért aztán fenyegetőzik mindennel, talán olyannal is, amihez joga sincs, de hátha elhiszem. Ezért nem tudom, hogy mi legyen a zárral.
Köszi
Válás előtti lakáshasználati jogok
- 1
- 2
Ne tegyél eleget, csak nem kér tán birtokvédelmet.
Nem lepődnék meg, ha kérne, de mire ott döntés születik, addigra meglehet az ideiglenes intézkedés.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Kedves Fórumozók!
Exfeleségemmel, áprilisban váltunk el, az ingóságokban bíró elött megegyeztünk, h nincs követelésünk egymással szemben, amit akart az exfeleségem elvitte magával!A lakásban én élek, hitel van rajt amit egyedül fizetek 2009 május óta, amikoris ő elköltözött a lakásból!Valamint a rezsit és a közös költséget is egyedül fizetem!A bírói papíron szerepel h a lakás használati joga engem illet, az exfeleségem lemondott róla és alá is írta a papírt, jogerőre emelkedett!Ezekután én lecseréltem a zárat a lakáson!Az exfeleségemnek nem adtam hozzá kulcsot!A lakás tulajdonjoga 50-50%!Viszont most azzal fenyegetőzik, h nekem nincsen jogom őt kizárni onnan és kulcsot kér a lakáshoz, mivel a fele az övé!Valóban kellene neki is kulcsot adnom?????Hisz lemondott a használati jogáról!És mindent én fizetek már tavaly május óta!erről a bírósági papíron is említést tesznek!
Nem kell. Ő viszont bármikor kérheti a közös tulajdon megszüntetését.
Tisztelt fórumozók!!!
Segítséget szeretnék kérni egy olyan ügyben, hogy édesapám több, mint egy éve elhagyta édesanyámat. Édesanyám nem is volt akkor otthon, nem is jelezte neki az elhagyási szándékát. Kijelentette távozásakor, hogy nem is jön többé vissza. Két hónapja felszólította anyukámat, hogy adja el a házat, amely 50-50 százalékban közös tulajdon. Ügyvéd által megszabott egy árat (értékbecslés nem történt) amiért anyukámnak az ingatlant árulnia kell. Már olyan árban is benne lenne, ami "áron aluli" eladást jelentene, de ez édesanyámnak nem felel meg, mivel egy élet munkája van a házban. Mit lehet tenni, hogyan tudja védeni magát???
Előre is köszönettel!
Ha nem sikerül megállapodni, kérni kell egy közjegyzőt, hogy rendeljen ki igazságügyi szakértőt az érték megállapítására.
Nem ertek egyet. Legjobb védekezés a támadás. Először is gyűjtsön pénzt akár hitelből is azután ő kérje a közös tulajdon megszüntetését. Ha nem tudja kifizetni a férjét, s ez lenne a jő. akkor a végeárverezés lesz ahol a forgalmi érték 70 % ért magához válthatja a férje tulajdon részét. Lendüljetek ellentámadásba.
Nem ertek egyet. Legjobb védekezés a támadás. Először is gyűjtsön pénzt akár hitelből is azután ő kérje a közös tulajdon megszüntetését. Ha nem tudja kifizetni a férjét, s ez lenne a jő. akkor a végeárverezés lesz ahol a forgalmi érték 70 % ért magához válthatja a férje tulajdon részét. Lendüljetek ellentámadásba.
A helyzet a következő:
Feleségem bejelentette, hogy szeretője van, majd egy órán belül elhagyta a közös házunkat (50-50%-os tulajdon jog), ahonnan én is elköltöztem, így a ház üresen áll. Beadta a válópert. Első tárgyalás megvolt, addig úgy volt, hogy közös megegyezés lesz. A házat áruljuk. Közben nekem lett egy kapcsolatom és néha a házban találkoztunk, ez 1-2 alaklom volt és azóta meg is szűnt ez a kapcsolat. Viszont feleségem ezt megtudta és kiverte nála a biztosítékot és azóta már nincs közös megegyezés.
jelen helyzet:
Azzal fenyeget, hogy megkéri a házra a kizárólagos használati jogot és engem kitiltat onnan. A gyerekek miatt ezt meg is kaphatja. Azt is állítja, hogy neki állítólag látlete van testi sértésről és bizonyítani fogja, hogy én erőszakos, durva, satöbbi vagyok. Kitelik tőle, de főleg az anyjáéktól, hogy csináltak rá néhány sérülést egy látlelet miatt, de az sem kizárt, hogy blöfföl. Sosem bántottam és sosem kiabáltam vele.
Kérdésem, hogy ilyenkor kinek hisz a bíró, nekem vagy a feleségemnek és, hogy tényleg megteheti-e, hogy kitiltasson a házból? Jelenleg nem lakom ott, de ha eladás előtt alakulna egy komolyabb kapcsolat, akkor vissza költöznék.
A fél tulajdonodat nem tudja elperelni, az a tiéd, te rendelkezel vele.
Az más kérdés: ha a gyermekekkel vissza akar költözni megteheti, elvégre a srácoknak az az otthona. (A szülő a gyermek nagykorúságáig köteles hajlékot biztosítani.) Ha a lakás megosztható kapsz egy szobát kizárólagos használattal, ha nem, ő lakhat ott - vélve a gyermekeket a bíróság nála helyezi el.
Szerintem a "cirkusz" erre is megy ki, az anyja rásegítésével...
A bíróság nem azért fogja kimondani a válást mert ki csalt meg kit, nem, hanem mert a házasság véglegesen és helyrehozhatatlanul megromlott. Tehát mondjuk a sárdonálás el is maradhatna...
A t.díj és a láthatás/kapcsolattartás rendezendő, ha nem tudtok egyezségre jutni dönt a bíróság.
Beszélj ügyvéddel.
---- laikus hozzászóló
Bocs, nem lakás hanem ház.
Üdvözlet!
A segítségüket szeretném kérni, mégpedig a következő esetben:
Beadtam a válópert, és a férjem elköltözött a közös házunkból a közös lakásunkba. A házba én vagyok állandóra bejelentve, a lakásunkba pedig Ő. Mindkét ingatlanunk fele -fele tulajdont képez.
Van egy nyaralónk is, amit közösen vettünk, de a férjem nevére. Én bemehetek e a közös nyaralónkba? Ha nincs is a nevemen? Bemehetek e a közös lakásunkba, aminek a fele az én tulajdonomat képezi?
Köszönettel: K.
Tisztelt Szakértők!
A következő helyzet tisztázásához kérném a segítségüket:
több évi házasság alatt a férje tulajdonát képező ingatlant felújítottuk, beruháztunk rá..., majd anyós jelenléte miatti feszültségtől szabadulván, valamint jövedelemszerzés céljából (kiadtuk albérletbe a házat) közös elhatározással albérletbe költöztünk (én, férjem, gyerekek). 1,5 év csend és nyugalom, majd az albérletünket felmondták, így ismét költöztünk, ekkor már az én külön vagyonomat képező lakásba. Innen férjem szó nélkül hazaköltözött az anyjához (ahol korábban laktunk), és beadta a válópert. Titokban pakolt össze, csak átadta a kulcsokat. A férjem ingatlanába vagyunk állandó lakcímre bejelentkezve, milliós értékben személyes (házasság előtt szerzett bútorok, festmények, iratok, stb) tárgyaim még jelenleg is ott vannak. Telefonon jeleztem férjemnek visszaköltözési szándékomat, sms-ben pedig kértem a lakás kulcsait. A válóper 1 éve folyamatban, semmiről sem született döntés, mert férjem 0 forinttal akar kiszállni.
Én mindvégig a házasság helyreállításáról beszéltem, férjem válni akar, de nem mondta eddig, hogy egyáltalán nem lehet helyrehozni..., idegösszeomlással indokolja a család elhagyását...
Mit célszerű tennem jelen helyzetben? Jól tudom, hogy a kulcsokat kötelessége ideadni? és bármikor visszaköltözhetek az állandó lakcímemre a gyerekekkel?
Jegyző által kilakoltathat?
(magánlaksértés - szabálysértési eljárás, önbíráskodás - büntető eljárás) Egyenlőre szeretném kérés útján érvényesíteni szándékomat, azonban ha nem kapok kulcsokat, folyamodhatok a rendőség segítségéhez?
Gyors válaszukat előre is köszönöm :-)
Tisztelt Fórumozók !
Az lennel a kérdésem , hogy feleségemmel megromlott a viszonyunk mindenféle okokból . Ő felszólított , hogy x határ ideig költözzek el az ő tulajdonában lévő lakásból . A megromlott légkör miatt eleget is kívánok tenni ennek a kérésnek . Viszont az együtt töltött idő alatt volt felújítás amit közösen végeztünk . Az itt olvasottak alapján viszont az önként elköltözés nem biztos hogy jó ötlet . Kérném szíves tanácsaikat . Előre is köszönöm .
kkakukk
Amíg a bíróság nem rendezi a kérdést, mindenki mindenhova bemehet.
Lexi73
A felújításnak ehhez nem sok köze van, annak a vagyonjogi kérdések tekintetében van jelentősége és független attól, hogy önként kiköltözöl-e. JElentősége annak, hogy kiköltözöl-e a lakáshasználati jog ellenértéke tekintetében van, és ebből a szempontból valóban nem célszerű addig kiköltözni, amíg eben meg nem állapodtok, vagy a bíróság nem dönt.
küzdelem1
Oda nem költözhetsz vissza, mert nem ott laktatok az életközösség megszakadásakor.
Tisztelt tagok!
Jelenleg feleségemmel válni fogunk, és a lakás amiben élünk az ő szülei tulajdonába van. Mi szóban kaptunk rá engedélyt a szülőktől, hogy itt lakhatunk. A feleségen azt szeretné, hogy 2 héten belül elköltözzek, de én csak egy-másfél hónap után tudok. Sajnos saját ingatlannal nem rendelkezem. Tarthatok attól, hogy kilakoltatnak amíg új lakás találok?
Ahhoz nagyon lassan kellene új lakhatást találnod.
(Az a vicc, hogy a feleséged tulajdonképpen hiába szólít fel - pláne szóban - annak semmi jogkövetkezménye nincs.)
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02