Tisztelt Ügyvéd Úrak/Ügyvédnő!
Már többször kaptamjógi segitséget Őntöl melyet nagyon megköszönök.Leírnám a tényállást és ennek alapján kérek tanácsot a vagyonmegosztásban,.
1, Van egy Balatoni telek egy kiss faházzal melyet 6 M forintban egyeznénk meg .75% a férjemé 25% az egnyém,mivel az 50% volt közös szerzemény.
2, Bórospince ,vendéglátóegység,mely 50-50% tulajdoni arányban vagyunk.Ezt 10 M.ft
3, Közös lakás mely 50-50% ban vagyunk túlajdonosok ez a férjem szerint 14 M ft .Enek a vásárlásához adtak a szüleim 4 M ft 2 éve 2,5 M a felújitáshoz és 2009 ben 900000 ft a kölcsön kifizetéséhez igy lett tehermentes.Az ingóságok 1 mill ft
4, Van egy Kft 50-50% túlajdonosok a férjemmel 1,5-1,5 M üzletrésszel.
5, Van egy másik Kft 25-25 %-ban vagyunk tulajdonostársak a férjemmel50% egy ismerős.
Tartozásaink:
1, 14 mill.ft hitelt vett fel a férjem Én nem vagyok adótárs.,hanem zálogkötelezett a 1.-2 sz ingatlan van megterhelve.Ezt a hitelt a 5 sz kft alapitásakor vette fel és tagi hitelként tette be a kft-be.
2,A 4 sz kft nél van az Apeh felé 3 mill.ft tartózás .
A férjem az 1-2 4 sz ingatlant szeretné megtartani melyet 1,5+5+1,5 M.ft ban számolna,. A hitel meg 17 mill vagyis 8,5 mill ft ben itt kellene nekem adni 500000 ft.A lakásnál meg csak a 4 mill.ft hajlandó figyelembe venni .Igy a férjem 4 mill. ft kérne és gyerektartást számoljuk bele aami 2 mill.ft hogy ne keljen fizetnie.ezt a 4M felett gondolja igy 6 m ft.
Kérdésem ,Ön szerint hohy kellenne megoldani a vagyonmegosztást? milxen arányban? Egyedől a lakáshoz ragaszkodom.A 5 sz kft ről a férjem nem beszél azt akkarja hogy ott továbbra is maradjunk tagok ill csak én vagyok tag Ő ügyvezető .Úgy gondolom hogy itt valami átverés lenne a végén hisz itt is az Ő elmondása alapján kb 5-6 M tartózás vanés a 14 M ide tette be .Amennyiben nem tudunk peren kivűl megegyezni akkor a bankot is bevonják a perbe? Köteles vagyok a 14 M ft adóságba beszállni? A házaságunk is az miatt ment tönkre mert a 19 év alatt ez a 6. vállalkozás amit csödbe vitt. Ha perre kerül a sor milyen költségre számithatok? bírósági kts, ügyvédi kts Az illetéket a vesztes fél fizeti vagy amelyik nyeri és annak az értéknek a 6 %.Vagy a külömbözet 6% pld Ö 10mill adna én 16 M kérek akkor az illték a 6 mill ért kell fizetni vagy a 16 mill.után?És neke?Bizzom abban hogy érthetően tettem fel a kérdéseimet. köszönöm a válaszokat.