Apai jogfosztás ??
Sziasztok !
1.) Elvált apa vagyok aki rendszeresen és törvényesen fizeti a gyerektartást, ellenben a gyerek láthatása sokszor nem valósul meg. Részben azért mert egyszerűen nem adja ide az exnejem a gyereket (programot szerevez a gyerekkel), sokszor viszont a gyereknek sincs kedve eljönni. Ez utóbbinak részben az az oka hogy ,,manipulálja\" a gyereket.
Többször előfordult már ez az eset. Mivel többször úgymond ,,lepattantam\" az ajtajukról. Utóljára karácsony előtt láttam a gyerekemet !!!!!!
Szeretném tudni hogy melyik törvény melyik paragrafusa mondja ki hogy a gyereket át kell adni kéthetente.
(Az ide vonatkozó törvényrendeleteket pontosan kell ismernem, elegendő nekem csak a törvény száma illetve melyik paragarfus hanyadik bekezdése)
Magyarul, a törvényes lehetőségeim ismeretében szeretném megtenni a feljelentésemet az illetékes gyámhivatalnál. A meghiusúlt láthatásról hangfelvétellel is rendelkezem !
2.) Még egy utólsó kérdés.
Van e joga a volt feleségemnek ugymond teljes hírzárlatot elrendelni aminek pl. olyan következménye van hogy pl csak utólag tudtam meg hogy a gyerekünket kiiratta az egyik iskolából majd beiratta egy másikba. Az én beleeggyezésem nélkül van ehhez joga ?
Sürgős válasz kérek
Viktor
viktor