Gyermekelhelyezés. S.O.S


sulcwap # 2008.10.06. 07:27

Köszi a hozzászólásokat..remélem így is lesz.
Üdv.:Krisz

kalamalyka # 2008.10.04. 14:43

Szerinten ha oda be van mindenki jelentkezve...........nem hiszem, hogy a szerződésnek lenne valamilyen jelentősége.....

sulcwap # 2008.10.04. 14:21

Akkor marad az albérlet.

Még egy utolsó kérdésem lenne.
Az albérletről a bíróságnak kell szerződés?Fontos a szerződés s az is fontos hogy a hölgy neve szerepeljen rajta?

kalamalyka # 2008.10.04. 13:53

Akkor valamennyire ott is kell lakni, hiszen a gyermekelhelyezési pernél sokat nyom a latban a családi/lakás körülmény.s ha esetleg szülőkhöz kimennek környezettanulmányra, ahol semmi nyoma gyerekeknek...............nos.......
Másik: a gyerekeket hogyan érintené ez az itt is-ott is lakom dolog???????,,
Szerintem is, bár most nehezebb lesz, de érdemesebb egy albérletbe költözni együtt....

sulcwap # 2008.10.04. 13:02

Hát igen többletkiadás az albérlet de ha nincs más választásunk sajnos akkor muszáj lesz.

A kapcsolatunk mélységével semmi baj.Remélhetőleg mindent jól el tudunk intézni az ügyben.

Én most ara gondoltam így hirtelen hogy talán az megoldás lenne ha bejelentkezne az édesanyjához mintha ott lakna...... (közben meg nálam)

Vélemény erről?????

Köszi szépen a tanácsokat.

monalisa1 # 2008.10.04. 12:39

A főkapitány álláspontja a lakást illetően bizonyos értelem érthető.

Csak hát nektek az albérlet többletkiadás, sajnálatosan.

Alaposan beszéljétek át a dolgokat- és a kapcsolatotok mélységét a barátnőddel.

Ezzel együtt kívánok minden jót.

sulcwap # 2008.10.04. 12:30

No hát itt lenne egy kis gond.A főkapitány "úr" elutasította a kérvényemet egyéb indoklással ezzel kapcsolatban.

Gondoltam titokban megoldható lenne de ezek szerint nem.

Akkor a legjobb megoldás az albérletbe költözése gondolom.

monalisa1 # 2008.10.04. 12:25

Oké, ha neked az úgy jobb, akkor nem kell a jelenlegi lakásod mivoltát "háttérben" tartani, igaz miért is történne ez így - meg nem is ezt írtam...

Jut eszembe: mível te is csak bérlő vagy abban a lakásban, vélem ahhoz hogy oda bárkit is befogadhass - és főleg egy gyermes nőt -, valószínűleg előbb a hivatalos engedélyt meg kell kapnod ehhez.

sulcwap # 2008.10.04. 12:18

Természetesen a gyereket is betudom fogadni ezzel nem is lenne baj csak az foglalkoztat hogy ha eljön a gyerekkel együtt remélhetőleg mert ez az elsődleges cél és ha hozzám jönnek akkor a per alatt kiderülhet hogy szolgálati lakás az enyém és félő hogy igy a gyereket is elveszítjük és a szolgálati lakást is vagy ez nem derülhet ki a per során?Teszem fel hogy gondolom be kell adnia valami iratot hogy hol lakik és megadja az én címem stb.

Nem szeretnék balhézni természetesen az "apával".

monalisa1 # 2008.10.04. 12:12

Nem azt írtam, hogy "igazándiból" maradj háttérben, vagyis ha a gyerekeket is be tudod fogadni, akkor nosza. A lakásod "szolgálati" jellegét nem kell előtérbe helyezni - ennyi.

Amikor a gyermekeket - és a cuccokat - elhozza a lakásból, akkor tényleg maradj háttérben - majd segít neki valaki más., hatósági ember magánjellegű balhéból lehetőleg ne keveredjen bele, több okból se.

Ha úgy gondoljátok, hogy elsőre inkább albérletbe költözik a gyermekekkel, akkor legyen az.

A lényeg: mint anya küzdjön az övéiért, ha kell tűzön-vizen át.

kalamalyka # 2008.10.04. 12:10

Vigyázat!!!!!!

Egy gyermek elhelyezése ügyében folytatott tárgyalás évekik is eltarthat.
Én nem javasolnám elkövetni azt a súlyos hibát, hogy gyermeke nélkül távozzon az anyuka bárhová is. A gyermek befolyáslható, ha hónapokig, évekig csak és csakis egyik szülő neveli, akkor jó esélye van arra, hogy nálla helyezzék el.
Másrész um. elítélendő dolog kissé, ha egy anya a gyermekéről lemond, és otthagyja............nagyon nehéz lesz később "visszaszerezni" így...........ne gondolja anyuka, hogy ugyan ez csak ideiglenes, és mindent a cél érdekében............... szerintem végzetes hiba a gyermek nélkül távozni...................amennyiben szándékéban áll hogy ő nevelje fel....

sulcwap # 2008.10.04. 11:57

A jövőhéten akarjuk az ügyeket intézni ez ügyben (bíróság stb.)Akkor az lenne a legjobb megoldás ha az ügy alatt albérletbe költözik a hölgy akár a gyerekkel akár nélküle?Szóval én a szolgálati lakással maradjak ki ebből.Az albérlet neki megoldható ere az időre ha ez megoldás lenne és ha ez segítené hogy nekünk ítéljék a gyereket azaz neki.Előre is köszi a választ.

monalisa1 # 2008.10.04. 11:47

Az ujdonsült barátnőd mielőbb forduljon bírósághoz és kérje a gyermekelhelyezés megállapítását, egyben a keresetlevélben mindjárt kérje is az erre vonatkozó ideiglenes intézkedés elrendelését. (Lesz vagy 1-2 két tárgyalás mire erre sor kerül/het/, tehát nem egyik napról a másikra való.) Természetesen meg kell indokolnia, hogy miért nála kéri elhelyezni a gyermeket.

Az nem jó ómen, hogy az anyának nincs biztos hajlék a feje fölött, vagyis félő, hogy az apánál fogják a gyermeket elhelyezni - inkább.

A ti párkapcsolatotok még nagyon is az elején jár...

Azt hogy szolgálati lakás a tiéd, az lehetőleg maradjon ki a történetből, egyben mint rendőr - vélhetően - maradj ki a kettőjük közti esetleges balhéból.

Monalisa
laikus hozzászóló

sulcwap # 2008.10.04. 09:52

És még azt szeretném megkérdezni hogy ha a per alatt az apánál marad a gyerek az nem lehet baj?

sulcwap # 2008.10.04. 07:44

Tisztelt fórumozók!
A segítségüket szeretném kérni.
Pár hónapja megismertem egy hölgyet s most szeretnénk összeköltözni (pontosabban a jövő héten),a hölgynek van egy 4 éves kisfia és egy élettársa.A kérdésem az lenne hogy a hölgy elhozhatja a gyereket? igaz a pasi nem engedi ki a lakásból és félő hogy balhézik ha elhozza.Megemlíteném hogy én egy rendőrségi szolgálati lakásban lakom és nem tudom hogy ez bajt jelent e a per során azaz hogy mennyiben befolyásolja ez a bíróság döntését a gyerekelhelyezésben.A jövő héten költöznénk össze.Segítségüket előre is köszönöm.Tisztelettel : Krisz

derill # 2004.07.13. 14:17

16 éves gyerek dönthet-e a sorsáról cimü résznél találja a választ. Viszont annál a résznél azt is kértem, hogy az indokolást másolja be, vagy legalább is tudassa valamilyen módon. Ez elmaradt, ezért egyre erősebb a gyanum (remélem csak gyanu marad:), hogy a biróságnak komoly indoka volt arra, hogy ne teljesitse a gyerek kivánságát. Ha ugyanis a gyerek azért akar a másik szülőhöz menni, mert az engedékenyebb, ez teljesen biztos, hogy nem áll a gyermek érdekében. Ez esetben pedig a biróság nem fogja figyelembe venni a gyermek óhaját.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

marfan # 2004.07.12. 06:50

Tisztelt fórumosok!

Két gyermekem van. A kisányom áprilisban múlt 16 éves, kisfiam szeptemberben lesz 12. A lányom hozzánk szeretne költözni az Édesanyjától. Tavaly nyáron első fokon a gyermek meghallgatása után nekem itélték. Ezt az édesanyja megtámadta. Másodfokon kijelöltek igazságügyi szakértőt, aki azt írta le a véleményében egy 45 perces (csak a gyermekkel folytatott beszélgetés alapján), hogy a gyermek mindkét szülőt szereti nem tud szerinte választani a szülők között. Ez alapján a másodfokú bíróság a gyermek meghallgatása nélkül ( pedig bejött a tárgyalásra, hogy halgassák meg de a bíró kiküldte, hogy nem hallgatják meg) megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és visszahelyezte lányomat az édesanyjához januárben. Ennek ellenére februárban kislányom hozzánk költözött és azóta is velünk lakiki. Júniusban az újabb peren (újra indítottam egy gyermekelhelyezés megválktoztatását) nem volt idő a lányom meghallgatására ezért szeptember 29-re halasztották a folytatást hoztak egy ideiglenes ítéletet szintén a gyermek meghallgatása nélkül, hogy vissza kell mennie az édesanyjához, mert ha nem akkor 5 napon belül végrehajtják a hazavitelét. A lányom beszét az édesanyjával hogy itt akar lakni, de semmi eredménye nem volt.

NEM TUD VALAKI VALAMILYEN SEGÍTSÉGET NYÚJTANI, HOGY MIT TEHETNÉK HOGY A LÁNYOM VELEM MARADHASSON?

Minden segítséget előre is köszönök.