Gyermekelhelyezés. S.O.S


hoppáréka # 2010.05.31. 12:05

szilvia 72

Soha ne kerüljön rá sor, de játszunk el a gondolattal, hogy mi történik akkor, ha egyszer te lépsz be a volt feleség szerepébe, maradsz egyedül és sodródsz nehéz anyagi körülményekbe, te is a gyermekednek szeretnéd a legjobbat, hogy normális élete legyen.
Te miképp vélekednél, hogy ha téged"hátba támadnának".
Az a párod gyermeke, nem a szomszédé, tehát nem idegen.
Elszomorító, hogy így vélekedsz, gondolj bele te is anya vagy!
Tudod ha kell a talicska,kelljen ami benne van,és úgy told.

szilvia72 # 2010.05.31. 11:56

Jogi kéréssel keresem meg a fórumot!
A kérésem az alábbi:
Élettársammal 2 éve( gyermekünk születésétől)élünk együtt az én lakásomban. A páromnak volt házasságából egy kiskorú gyermek után fizetünk gyerektartást. Párom volt felesége a kiskorú gyermekével önkormányzati lakásban él. Mostanra olyan nehéz anyagi körülményben sodródott (elvesztette munkahelyét), hogy a gyereket az apánál szeretné elhelyezni, mert nem tudja felnevelni. Én szeretnék az ő problémájukból kimaradni. A kérdésem hogy a bíróság kötelezhet -e engem arra, hogy idefogadjam a gyereket az apjához ( az én lakásomban), ha én ezt nem szeretném. Mi elég sokban segítünk anyagilag és a ruházkodásban, tanszerekben, utazásban is. Nem gondoltam, hogy így hátba támadhatnak.
Előre is köszönöm.

Marcsi8609 # 2010.05.31. 06:57

Köszönöm szépen a tanácsokat,mindenképp elindítom az elhelyezést ismét.A leírtak valósak!Még egyszer köszönöm!!!

ObudaFan # 2010.05.28. 14:11

Te nem indíthatsz apasági vélelem megdöntése iránt pert, csak a gyámhatóságot kérheted, hogy a gyermek részére eseti gondnokot rendeljen ki a perindításra. De ilyen tényállás mellet ez gyakorlatilag kizárt. Ha valós, amit írsz, akkor indíts pert az elhelyezés megváltoztatása iránt.

Marcsi8609 # 2010.05.28. 06:07

Elnézést a helyesírásért,sajnos gyorsan írok.A probléma az,hogy közel 2 héten belül 2 férfi fordult meg az életemben,és nagy a gyanúm,sőt,kezdek biztos lenni abban hogy nem az az apa aki jelenleg "neveli" a fiamat!

Marcsi8609 # 2010.05.27. 23:44

Kaptam egy tanácsot,miszerint ha nálam lesz a fiam bemehetünk egy anyaotthonba,ott kevésbé éri sérelem az apa részéről.Hogyan lehetséges ezt megvalósítani?

Marcsi8609 # 2010.05.27. 23:42

Hogyan tudnám ezt az ön tudtára hozni?
Tud abban tanácsot adni,hogy a fiam minél hamarabb nálam lehessen?

apalányai # 2010.05.27. 19:16

Akkor valószínűleg nem is az apa az igazi apa,de erről neked tudnod kéne.
Apasági vizsgálatot lehet kérni de ebbe neki is bele kell egyeznie,ha kiderülne hogy nem a sajátja lehet hogy lemondd róla.

Marcsi8609 # 2010.05.27. 17:34

Apalányai

Szia!Igen bíróság ítélte neki a fiamat,azért mert az igazságügyi szakértő szerit korlátozó tényezők vannak nálam a gyereknevelésre.Ez az ok a bíróság szerint.Az igazi ok,feltételezésem szerint az,hogy az apai nagypapa az önkormányzatnál elnök,nagy a befolyása,így a gyámügyes dolgokba bele tudott szólni,valamint akkoriban anyagi jobblétük miatt az orvosszakértő,és szerintem a bíró is kapott valamit a zsebébe.Most kiderült egy olyan dolog is,hogy az én vércsoportom 0RH-,az apáé 0RH+,a fiunk ARH+ lett.Ez lehetetlen,mert csak 0-s gyerekünk lehetne.A vérszerinti apa vércsoportja A vagy AB-s.Nem tudom hogyan kell elindítani egy apaságit,az mennyibe kerülne,és utána mit csinálnak a fiammal.Félek,hogy nem hozzám kerülne.Tud ebben valaki segíteni?

apalányai # 2010.05.27. 05:50

Marcsi8609

Szia.Apa kapta meg a gyermeket,bírósági döntés alapján?
Megkérdezhetem miért ő kapta,neked miért nem ítélték mi volt az ok nálad?
Ha megszűnt az ok kérheted ismét a megváltoztatást.
András

apalányai # 2010.05.27. 05:44

Sziasztok.
Két hét múlva lesz az első gyermekelhelyezési tárgyalásunk.Az anya már 2hónapja egy anyaotthonban él a kettő kislányommal.
Megvádolt mindennel,hogy magát védje,amelyek egyikét sem tudja igazán bizonyítani,mivel meg sem történtek.
Semmilyen papírja nincs hogy a gyermekeimet magánál tartsa,közös szülői felügyelet alatt vannak,és szülői jogom is van a gyerekeim.
Amióta elmentek megtiltott minden kapcsolatot a lányaimmal,még telefonon sem beszélhettem velük.

Kérdésem.
A tárgyalás napján,akkor fogok találkozni,beszélni anyával,elmegyek vele,vagy követni fogom ahogy a helyzet megköveteli majd,és elhozom a kislányaimat tőle-magamhoz.
Magyarán szólva visszarabolom.

Ezt elvileg meg is tehetem igaz?

Anyaotthonba én nem mehetek be,de az utcán találkozhatok lányaimmal.
Köszönöm,egy aggódó apa.

Marcsi8609 # 2010.05.26. 23:47

Olyan problémám van,hogy a 3 éves kisfiamat az apuka kapta meg az elhelyezés során,de nevelése nem megfelelő.Család barátja panaszkodott észrevételeiről,miszerint a kisfiamat az apuka élettársa testileg bántalmazza,kiabál és csúnyán beszél vele.Erre utaló nyomokat az apai nagyszülők is tapasztaltak a fiam estén.Valamint az apuka nem avatkozik közbe.A kisfiamnak felírt gyógyszereket nem váltják ki neki,és a védőnői tanácsadásra is a család barátja viszi el.Alakhatási körülményeik visszataszító,egy minimális alapterületű OSB lapból összeépített alsó épületben élnek 4-en,ahol kosz,rendetlenség van.A kétheti láthatásokkor nem engedi az apa,hogy magamhoz elvigyem a fiamat.Abban kérném a segítségét,hogy hogyan tudnám a fiamat az apa neveléséből hivatalosan elhozni,és a nevelését átvenni?Félek,hogy a fiam veszélyben van az apa családjában!
Válaszát köszönöm!

ObudaFan # 2010.05.26. 17:09

Nincs mit.

1965 # 2010.05.26. 12:03

Köszönöm!

ObudaFan # 2010.05.26. 11:53

Igen, ilyen jellegű adatokat is kérhetnek, bár a lényeg az ingatlan állapota és a bentlakók személyisége.

1965 # 2010.05.26. 09:34

Kérdésem környezettanulmánnyal kapcsolatos. Fiam élettársi kapcsolat megszűnése után hazaköltözött. (albérletben laktak, volt élettárs egy néhány hetes babával bejelentés nélkül távozott...)
Jelenleg gyermekelhelhelyezési per van folyamatban, a bíróság megkeresésére a gyámügy környezettanulmányt fog végezni, a mi otthonunkban.
Kérdésem, hogy milyen adatokat kérnek, kérhetnek, szükség van-e a nagyszülők jövedelmi adataira, stb...
Köszönöm!

ObudaFan # 2010.05.25. 20:33

Teresa

Amíg nem fejeződik be a per, addig is kérhetitek, hogy a bíróság ideiglenes intézkedésben rendezze ezt a kérdést. Amíg ez sem történik meg, addig csak az ököljog van.

mitya1973

A bíróság dönthet úgy, hogy az egyik felet feljogosítja arra, hogy a másik fél tulajdoni hányadát annak értékén megváltsa.

Teresa # 2010.05.25. 19:47

Azt szeretném megkérdezni, hogy amíg nem válunk el a férjemmel (anyagi oko miatt kb.: fél év), addig a gyerek kérdés, hogy oldható meg?
Jelenleg a férjemnél van hétköznap. Nálam péntek estétől vasárnap estig. 130 km -ert megyek érte minden hétvégén. A férjem meg azt mondta, hogy nem vihetem el sehova a gyereket. Csak abban a faluban lehetek vele, ahol jelenleg ők laknak (a szüleinm is ottt élnek ott szoktunk lenni hétvégén). De én szeretnék vele elmenni kikapcsolódni szórakozni stb...
Megtilthatja ezt? Mit mondjak neki, ha még egyszer ezt mondja, szerintem ehhez nincs joga, még akkor sem, ha már elváltunk volna és a gyerek nála lenne.
Kérem segítsen valaki.
Köszönöm
Teca

mitya1973 # 2010.05.25. 18:26

üdvözlet minden forumosnak.
azt szeretném megkérdezni,hogy éllettársi kapcsolatom tönkre ment,(elhagyta az ingatlant az élettársam)
tehát.
2006-ban vettünk lakást fele fele arányban én vagyok az adós ö az adóstárs.
természetesen részletre vettük.(7 milli­oért)
ebböl 1.200 000 a szoc.pol.2012-ig el sem szabad adni.
a banknál azt mondják hogy egymás nélkül semmit nem léphetünk.mindenhez kell a másik.
az lenne a kérdés hogy a biróság dönthet ugy hogy egyikönket kirakja a lakásból,ha mindketten igényt tartunk rá.(eddig én fizettem minden törlesztö részletet.)ö elment egy uj kapcsolatot kezdett ahol van lakás.nekem viszont ez a ház van csak.ha kiraknak nincs hova mennem.bocs az összevisszasá­gért.és köszi minden segitséget.
(azért irtam ebbe a topikba mert látjátok az elö részét a dolognak.)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.19. 10:26

Akkor most már azon legyél, hogy ne veszíts még többet. Gyere ki a romok közül!

mitya1973 # 2010.05.19. 10:20

hazudnák ha azt mondanám hogy nem fogadnám öt vissza.
17 - évet én keddröl szerdára nem tudok még akkor sem ha megcsalt.de a legfontosabbak a gyerekek.és ez lenne az egyik indok amiért én szeretném helyrehozni.
de az ö részéröl most valami olyasmi zajlik szerintem hogy az tetszik neki ami 17-évvel ezelött velem volt.
tehát a mindennapos együttlét becézgetés stb.
de 17 év után egyértelmü hogy már minden rezdülését ismeri a másiknak az ember.hát pl én multhonapban vettem neki uj telefont stb szoval,(bár amikor elment azt vissza kértem töle)neki inkább az uj kapcsolatban az érzelem dominál inkább.szerintem.
de hogy ezért most 4-embert hurcol meg.nem tudom.
én apa létemre mikor odadtam neki 5-órára szinte végigbögtem az idöt mig a gyerekek nem voltak velem.
lelkileg is anyagilag is lenullázott az biztos.

g.abelovszky # 2010.05.19. 09:22

Kedves KBS, köszönöm szépen a válaszát, arra lennék kíváncsi, hogy van -e valamilyen megoldás erre a problémára, mivel julius 23-án lejár az 1 éves legális kinttartózkodás ideje, viszont a gyermek kint Angliában kezdett új életet, ott jár iskolába, ott érzi jól magát. Az apuka az anyukával való szemétkedésből kifolyólag nem akarja aláírni a további kinttartózkodást és nem a gyerek érdekeit nézi.
Ha esetleg tud valami hasznos tanácsot (esetleg tippet, trükköt) amivel gyorsan rövidre lehetne zárni az ügyet, nagyon kérem ossza meg velünk.

Előre is köszönöm a válaszát

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.19. 09:10

Sehova.

g.abelovszky # 2010.05.19. 08:49

Kedves Jogászok,

olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet lecserélni a bírót egy gyermekelhelyezési perben.
Történet a következő: a 9 éves gyermek anyukával (mind2en magyar állampolgárok) él kint Angliában, nagyon jó körülmények között. Apuka (bukott rendőr) beadta a gyermekelhelyezési pert. Apukának se lakása, se kocsija, semmi olyan dolga nincs, amivel biztosítani tudná a gyermek jövőjét, csak a tetemes adóssága. Anyukának a tárgyalásokon mindent bizonygatni kellett (lakás, munkahely, fizetés), apukának semmit. Kb. 1 hónapja megkérték a pszichológiai szakvéleményt, amely szerint anyukával Angliában jobb helye van a gyereknek. A bíró 7 (4 bírósági + 3 gyámatósági) tárgyalásból sem tudja (akarja) lezárni az ügyet, ezzel (véleményünk szerint) szándékosan pocsékolva anyuka idejét és pénzét (szabadság, repülőjegyek).
Kérdezném a Tisztelt Jogászokat, hogy hova érdemes fordulni, hogy a helyzet megoldódjon, illetve, hogy a bíró lecserélésre kerüljön.

Előre is köszönöm megtisztelő válaszaikat.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.19. 08:17

én olyat is felajánlottam hogy jöjjön vissza a gyerekek miatt.ö az egyik szobában,én a másikban.
Annak elég nagy a kockázata: jelentősen rontanád az esélyeidet a gyerekelhelyezésben. Ezt inkább csak akkor kellene, ha van remény az életközösség helyreállítására.