Gyermekelhelyezés. S.O.S


Tündér4 # 2010.11.15. 12:02

Nem az anyákra kell mutogatni,hogy elidegeniti a gyermeket,mert egy jó apa-gyermek kapcsolatba senki nem tud rosszindulatuan belekavarni!

Sajnos ez így nem igaz - tapasztalat...

Dr.Attika # 2010.11.15. 11:15

Tiszteletem 2fiúanyukája!
A gyermekek elhelyezését közös megegyezés hiányában csak perben lehet megváltoztatni. A per kimenetele szerencsére a vonatkozó bírósági határozatokból és a Legfelsőbb Bíróság 17. sz. Irányelvéből nagy valószínűséggel megállapítható. Szerezze be ezeket és tanulmányozza át. Mindenképpen várja meg az ex-e ezirányú kereseti kérelmét és az abban leírtak alapján lépjen tovább.

melindaanyu # 2010.11.15. 10:49

"A nő azonkívül hogy kihordja a gyereket, és megszoptatja, nem nyújt többet mint egy jól szocializált férfi!..."

Már ne is haragudj Sió, de azért ez a kijelentésed túlzás és enyhén szólva bántó.

2fiúanyukája # 2010.11.14. 09:52

Tiszteletem mindenkinek!
Nem tudom merjek e írni,mert kapom majd a nem túl konzekvens véleményt.
Én saját példáimat írtam és írom ide.Nem hazudozok,hisz nincs értelme.
2 évet gondolkodtam a váláson mire apuka elköltözött otthonról.A kisebb fiam nem volt 3 éves!Nem éreztem,hogy már megmenthető ez a kapcsolat.Fél év múlva beadtam a válópert és 3 hónap alatt elváltunk.Azóta egyedül neveltem a fiaimat,míg betoppan egy férfi és új kapcsolatot kezdtem 3 évvel a válás után.
A váláskor exem kijelentette Neki nem kellenek a fiúk,még túl kicsik,majd ha nagyobbak lesznek elveszi őket,mert akkor már nem akkora kötötség egy gyermek,Most ezen dolgozik:)
2 éve van kapcsolatom exem meg 2 hónapnak állítja be a bíróságon,mert ciki,hogy neki mindig új és újabb barátnőt kellett bemutatni a gyerekeinek.
Folyamat rasszista kijelentésekkel illette a párom még a gyerekek elött is!Szép nevelési példát mutat:)
Az mikor a fiam a párom apának hívta elbeszélgetés volt itthon Mi négyen.Nekik van apukájuk aki vérszerinti szülő,Ő pedig nem az Én párom.Ezt értették is.
Elgondolkodtató,hogy ezt érzi a gyermek,mert egy új embertől kapja meg mind azt,amit apától illenék ezért érzi úgy,hogy Neki az Én párom az apukája.
Fontos tudni,hogy nem a párom nem jött el a gyerekeiért 4 hónapig apás hétvégére!!Tehát aki APÁNAK gondolja magát,cselekedjen is úgy!!4Nem az anyákra kell mutogatni,hogy elidegeniti a gyermeket,mert egy jó apa-gyermek kapcsolatba senki nem tud rosszindulatuan belekavarni!

Vivi81 # 2010.11.14. 08:22

Kedves Sió!

Igaz én nevelem a gyerekeimet, de nem azért, mert jobb szülő vagyok, hanem apuka ezekben a dolgokban soha nem vett részt. És váláskor is azért volt egyértelmű, hogy kinél lesznek a gyerekek, mert ő mindenkinek el is mondta, szereti őket , de a nevelésüket nem tudja bevállalni, mert eddig sem vett részt benne, ez volt az egyik oka a válásunknak. Most is csak a kétheti láthatásokra viszi őket pedig számtalanszor üzenek neki, hogy jöjjön értük sűrűbben, de viszont ha azt kérem, hogy vasárnap érjenek haza időben 5-6 óra körül, mert tanulniuk kell, meg nem tanul velük, de direkt nem hozza őket, bár azt is mondtam neki, hogy ha megtanul velük, hozhatja őket este is ,de azt mondta, hogy már csak azért sem!!! Hát ezzel a viselkedéssel kinek árt, ha nem a gyereknek. És még a te helyzetedre visszatérve csak annyit, hogy nálunk ugyazt csinálta az exem, mint te csak jellemtelebb módon , nem szemtől szembe, hanem a gyrereken keresztül. Bár csak a nagyobbik lányra tudott hatni, mert idegesítette, hogy az új párom többet foglalkozott velük pár hónap alatt, mint ő egész életében, és hát ez így már nagyon zavarta, és azt magyarázta be a gyereknek , hogy kell kikészíteni, mit kell rá mondani az iskolában, hogy itthagyjon engem, és hát akkor majd újra együtt lesz a család...??? Hát annyit sikerült elérnie, hogy a lányom és az új párom között kialakult kapcsolat tönkrement, meg hát ezáltal azért sok a feszültség a családban, mert én meg két tűz között vagyok, de nem fogok visszarohanni a karjaiba, sőt most már kezdem útálni. Meg azért nem értem , mert közben hetente váltogatja a barátnőit. És ezzel megint kinek árt?,nekünk is , de a kislány sem érzi így jól magát!!! Neki is jobb volt ,míg jól kijött a párommal, mert ment vele mindenhova, elfogadta , talán kedvelte is, de hogy jól érezte magát vele az apuka akciójáig, az biztos .

sió # 2010.11.13. 20:42

Kedves nandy!

Nem tudom ki mondta hogy gyermekvédelmis vagyok, én nem.
Ezzel talán le is írtam hogy nem vagyok gyermekvédelmis. Azt hogy mivel foglalkozom valószínűleg sosem fogod megtudni, legyen annyi elég hogy nagyon közel vagyok a tűzhöz.

Tény hogy az elvált apákat a hozzád hasonló okosnak látszó megnyilvánulásokkal teletűzdelt gondozó szülői beleszólásoktól, próbálom megvédeni.

Ne próbálj az objektivitás álarca mögé bújni, amikor valójában te is érintett vagy mint nevelő szülő. Tehát nem vagy kívülálló te sem, ha úgy tetszik!

Valójában konzekvens megnyilatkozást egy szerepcsere után tudnál tenni, azonban ez felett eddig nagyvonalúan elsiklottál, és fontosabbnak láttatod kiélezni, pl. kettőnk fórumos kapcsolatát, mint válaszolni arra, hogy te mit tennél különélő szülőként!

Felesleges engem antikrisztusi szerepben felvázolnod, mindössze van egy elidegenítő volt feleségem, aki sz*rik a gyerekre, és nem nézi annak lelki tusáját. Önös érdekből a gyerek érdekeire hivatkozva úgy érzi, bármit megtehet.

Sajnos ez az általános tévhit a gyermeket nevelő nők körében.
Azt gondolják, hogy nélkülözhetetlenek, és csak és kizárólag ők tudják a frankót.
Pedig ez korántsem helyes álláspont. A nő azonkívül hogy kihordja a gyereket, és megszoptatja, nem nyújt többet mint egy jól szocializált férfi!
Azonban a jól szocializáltsághoz hozzá tartozik, hogy ne anya nevelje fel egyedül a fiú gyermekét, mert ez más eleve sérelmes állapot, amiben a valódi apaminta hiánya garancia arra, hogy a fiúgyermek később nagy valószínűséggel a saját gyermekével sem fog tudni jól működő kapcsolatot kialakítani. (kivételek persze mindig vannak)

Azt is el kell hogy mondjam belefáradok lassan abba, hogy egymással csatározunk, ahelyett hogy a tudásunknak megfelelő módon segítenénk annak aki ezt igényli.
Neked is ezerszer leírtam már mindezt, és csodálkozok rajta, amikor újra és újra előhozod a témát. Kérlek, olvasd már el többször, és ne kelljen leírnom mindig ugyanazt.
Kérlek, ne támadj be, és ne próbálj manipulálni, kicsinyes játszmát, (szájkarate,) folytatni velem, jókat mosolygok a próbálkozásaidon, de értelmet nemigen látok benne.-

nandy # 2010.11.13. 19:40

És mielőtt félreértenéd, nem bántásként mondtam az eddigieket. Megértem az indulatodat, lehet, hogy a te helyedben én sem mosolyognék. De ezt a keserűséget te folyamatosan ontod magadból itt a fórumon, ami azért baj, mert közben objektíven gondolkodó szakembernek próbálsz látszani. A hitelességedet veszítetted el azzal, hogy kiderült: te magad is érintett (sőt, sértett!) fél vagy. És ha a gyermekvédelem területén dolgozol, te ugyanolyan veszélyt jelentesz az anyukákra nézve, mint az elfogult női gyámügyisek az apukákra.

nandy # 2010.11.13. 19:07

Sió kedves, ezek után még mindig azt gondolod, hogy ennyi indulattal és előítélettel alkalmas vagy a jelenlegi beosztásod ellátására?
Miközben te magad szidod a begyepesedett gyámügyis kollegaNŐket?

Tündér4 # 2010.11.12. 18:23

Kedves Sió és Nandy!

A lentebb leírtak is csak intelligencia kérdése, mivel:

abban nandynek van igaza, hogy az új partnerek és a gyerekek között normális esetben szeretetteljes kapcsolat alakul ki és az új partner is felelős lesz a gyerekek neveléséért, jól létéért, stb.

abban pedig siónak van igaza, ha az új partner az ex segítségével, jóváhagyásával kitúrja a szülőt szerepéből, az iszonyú fájó, bántó, szemét dolog.

Tehát, ha mindhárom, esetleg 4 felnőtt ezt a kérdést intelligensen tudja kezelni, akkor az új partnerek jó kapcsolatot alakítanak ki a gyerekekkel, de mondjuk az őket érintő kérdéseket nem a külön élő szülővel, hanem otthon a gondozó szülővel vitatják meg. S majd a szülőpár megbeszéli azt egymás között, és mondjuk megegyeznek pl egy láthatás lebonyolításáról, stb.
Ha valaki tapló, akkor ennek lőttek, és jön a kiszorítósdi, meg a féltékenykedés. És ha már ez a helyzet, szerintem kevés, ha valaki az erőfölényét fitogtatva látszólag meghátrálásra kényszeríti az új partnert, mert az új p. van otthon a gyerekekkel négy fal között, és amit esetleg ott művel, az még károsabb a gyerekek lelkének.

sió # 2010.11.12. 17:31

Erre annyit írok echte meredekség nélkül, hogy kezeld bele magad az alábbi helyzetbe:
Nem te neveled a gyerekeidet, hanem apa. Apa élettársa egy idő múlva anyának képzeli magát, és te szépen kiszorulsz a saját gyereked életéből, esetleg azt a másikat fogja anyának hívni helyetted. Jogaid nem lesznek, csak fizess…

Nosza gondolkozz, hogy ekkor milyen smiley-t, idéznél ide…

Ja-.. Gondolom mosolyogva tűrnéd mindezt, egy rossz szavad sem volna senkihez, sőt bratyiznál a mostohával. Átengednéd az anyaságodat neki ugye???
Na ne röhögtess már!

De megjegyzem, könnyen osztod az észt( ha azt osztod!) mivel nem te vagy a különélő szülő, így csak tévképzeteid vannak arról hogy mi a helyes út.
Valódi helyzetértékelés, és helyzetmegoldásod nincsen, csak szítod a hangulatot, és provokálsz immár te is sziszihez hasonlóan minden különélő férfit.
Lépj be a nane tagjai közé. Szeretettel várnak.

nandy # 2010.11.12. 16:48

Kedves sió, az is érdekes, amit te írsz az új társról és a te hozzáállásodról. Raknék most smiley-t, de nem igazán illik ide.

Az exed pasijának is van köze a ti gyermekeitekhez, az ő felelőssége is az, hogy jó legyenek tartva, nevelve, szeretve.
Az olyan szövegek az apuka részéről, hogy "az én gyerekeimhez neked semmi közöd"... holott velük együtt egy háztartásban él, és sokszor óhatatlanul is érzelmi kötelék jön létre az anyuka-barát-gyermekek között...hát, kicsit meredek.

sió # 2010.11.11. 16:44

Tündér4

Érdekes, amit az új társról írsz:

A másik oldalon a feleség új barátja nem hat pozitívan a gyerekekkel, láthatással kapcsolatban a csajra, annak ellenére sem, hogy az új pasinak is gondjai vannak a saját kapcsolattartásával.

Személyes élmény. Akármilyen galamblelkű is vagyok, van amit nem nézek tétlenül.
Először belebeszélt az exem új barátja a dolgokba.
Erre bemutatkoztam neki. (szó szerint, kéznyújtás, és teljes név, nyirkos volt a keze, és erőtlen,))
Aztán eltelt fél év, nem szólt semmit, aztán megint dumált.
Intettem neki hogy hallom, és nem tolerálom. (esetleg beindítom a vállról indítható scud rakétát,)
Megint csend, és két hete megint dumált. Pár nappal később egy reggel megvártam az autója mellet, és szépen elmagyaráztam neki, hogy semmi, de semmi köze az én gyerekemhez. Ezt vagy az eszébe vési, vagy én vésem be. Azt is elmagyaráztam neki, hogy egyszer, de csak egyszer haljam meg hogy akár csúnyán nézet a gyerekemre, vagy kezet emelt rá, vagy kiabált vele, vagy bármi hasonlót követett el.
Itt azért leizzadt, pedig mínusz volt.
Felajánlottam neki hogy meghívom egy traubira délután, és beszéljük meg a továbbiakat, mint férfi a férfivel.
Szabadkozott, de nem jött.
Megint csend van.

Nem a fellépés számít, hanem az hogy az apa fellép a gyerekéért. Még ha külön is él tőle.
Mondjuk, köztünk van 35 kiló a javamra…

sió # 2010.11.11. 16:44

Tündér4

Érdekes, amit az új társról írsz:

A másik oldalon a feleség új barátja nem hat pozitívan a gyerekekkel, láthatással kapcsolatban a csajra, annak ellenére sem, hogy az új pasinak is gondjai vannak a saját kapcsolattartásával.

Személyes élmény. Akármilyen galamblelkű is vagyok, van amit nem nézek tétlenül.
Először belebeszélt az exem új barátja a dolgokba.
Erre bemutatkoztam neki. (szó szerint, kéznyújtás, és teljes név, nyirkos volt a keze, és erőtlen,))
Aztán eltelt fél év, nem szólt semmit, aztán megint dumált.
Intettem neki hogy hallom, és nem tolerálom. (esetleg beindítom a vállról indítható scud rakétát,)
Megint csend, és két hete megint dumált. Pár nappal később egy reggel megvártam az autója mellet, és szépen elmagyaráztam neki, hogy semmi, de semmi köze az én gyerekemhez. Ezt vagy az eszébe vési, vagy én vésem be. Azt is elmagyaráztam neki, hogy egyszer, de csak egyszer haljam meg hogy akár csúnyán nézet a gyerekemre, vagy kezet emelt rá, vagy kiabált vele, vagy bármi hasonlót követett el.
Itt azért leizzadt, pedig mínusz volt.
Felajánlottam neki hogy meghívom egy traubira délután, és beszéljük meg a továbbiakat, mint férfi a férfivel.
Szabadkozott, de nem jött.
Megint csend van.

Nem a fellépés számít, hanem az hogy az apa fellép a gyerekéért. Még ha külön is él tőle.
Mondjuk, köztünk van 35 kiló a javamra…

2fiúanyukája # 2010.11.10. 15:36

sziszi68!
mint írtam,nem általánosítás a saját véleményem,tapasztalatom.:)
Magamból indulok ki.megismerkedtem egy elvált 4 gyermekes anyával elég nehéz helyzetben vannak,voltak.A fiaink játszótéren barátkoztak össze.Sokszor aludt itt a legkisebb fiú és neki is ugyan úgy jutott mindig puding,csoki,mint a sajátjaimnak.Nekem ez a természetes!!Pedig mi sem dúskálunk.
Az Én fiaim elmentek exhez apás hétvégére és láttak egy csomag sós mogyorót,kérték.Válasz "Az nem a tiétek,nem ehettek belöle az Katikáé".nevezzük Katikának az új asszony kislányát.:)
Talán ez elmond mindent:)

Tündér4 # 2010.11.10. 12:59

Abban igazatok van, hogy az új partner komoly hatást tud gyakorolni az exekre, hogyan bánjon az előző kapcsolatból született gyerekekkel, viszont továbbra is úgy gondolom, hogy a felelősséget nem ő viseli, hanem az ex, hiszen az ő gyerekeiről van szó.

Saját példa: mindig igyekeztem a páromat biztatni, a lelket tartani benne, hogy tartsa a kapcsolatot a gyerekeivel. Sokszor volt mélyponton, végül 3 év kudarca után döntött úgy, feladja. Ebbe viszont nem nagyon szóltam bele, ne én legyek- esetleg sok év után - akit a döntés miatt hibáztathat.
A másik oldalon a feleség új barátja nem hat pozitívan a gyerekekkel, láthatással kapcsolatban a csajra, annak ellenére sem, hogy az új pasinak is gondjai vannak a saját kapcsolattartásával.

2fiúanyukája # 2010.11.10. 11:31

nandy!
Nem akartam ennyire sarkosítani a megfogalmazást.
Elég ha néha "csak oda hat" az új partner és nem jó irányba.Hát....Nem írok semmit,mert kapok:)

nandy # 2010.11.10. 11:20

Ha az új partner végignézi,hogy a párja miképpen bánik az elöző kapcsolatából származó gyerekeivel

Rosszabb esetben nem csak végignézi, hanem ő maga is tevékenyen résztvevő benne...

2fiúanyukája # 2010.11.10. 11:08

Tündér4!
Nem általánosításra gondoltam,mikor leírom a véleményem.Minden helyzet egyedi,más és más.
Én is elvált vagyok és ember tudtam maradni:)
Majd mindjárt megcáfolja "kedves" fórumózó Ügyintéző Úr.:)
Nem éjól értelmezted amit írtam,vagy nem jól fogalmaztam.
Nem kell hibáztatni senkit sem!Nem ez a cél.De egy új életközösségben együtt élő emberpárnak tudatosan-egyformán-helyesen kell cselekednie!Ha az új partner végignézi,hogy a párja miképpen bánik az elöző kapcsolatából származó gyerekeivel-értem ez alatt a náluk eltöltött időben illetve azon felül-és nem csak az anyagiakra gondolok és szerinte az helytelen tegyen ellene!

Tündér4 # 2010.11.10. 10:25

Kedves Mindenki!

Véleményem szerint nem kellene ennyire általánosítani!
Nem csak a férfiak semmire valók, mert nem fizetnek gyerektartást, és nem csak a nők lehetnek elidegenítő gondozó szülők.
Viszont az tény, hogy az esetek minimum 80 %-ában az anyánál maradnak a gyerekek, így ugyan ilyen arányban férfi, aki külön élő szülő lesz és gyerektartást fizet. Ebből következően a nagy számok törvénye szerint sokkal több férfi nem fizet gyerektartást, mint nő, és sokkal több nő áll bosszút az exen a gyerekeken keresztül.
DE: van olyan férfi is, aki rendesen fizet, és van olyan anya is, aki mindent megpróbál a gyereke érdekében, még sem megy a kapcsolattartás.
Az is tény, hogy ezek a házasságok nem véletlenül mentek tönkre.

Az meg egy hülyeség, hogy"neki nem jött össze más, csak egy elvált férfi". Ezek után akkor jelentsük ki ugyan ezt az elvált nőkre is, aztán a fogyatékosokra, munkanélküliekre, szemüvegesekre, mit tudom én kikre...
Az elvált férfi/nő is lehet jó ember, és ne fosszuk már őket meg egy új élet lehetőségétől. Az új kapcsolatot hibáztatni azért, mert az ex nem fizet, ugyancsak hülyeség, az az ex felelőssége.

T.

MajorDomus # 2010.11.09. 20:19

Haaat?
En a holgy védelmében mondanám hogy ha neki sem jott össze más,csak egy elvált apa azért neki is joga van gyereket szülni.
Nem mindenki olyan bombázó mint en és Nandy.

2fiúanyukája # 2010.11.09. 16:49

Duplázott.Bocsánat.
MajorDomus!
Az a hölgy aki megismerkedik egy férfival,akinek már van gyermeke eleve tudja,hogy ez kötelezettséggel jár!
Ha meg nem,az már baj.De az a "hölgy" aki szüli a gyermekeket egymás után egy olyan férfinak,aki nem gondoskodik az első házasságából született gyermekeiről és végignézi ezt szótlanul,mert a sajátjának van mindig mit adnia!

2fiúanyukája # 2010.11.09. 16:43

Tiszteletem!
sziszi68.
Nem Neked célzott a "kedves sio" tisztelt ügyintéző Úr,hanem nekem szánta szerintem.Mert a tisztelet legkevesebb leje nélkül "ez" vagyok szerinte és nem Ő!:)
sagit!
Értettem amit írtál.Én nem keresek már magyarázatot arra,hogy az Én két fiamnak miért nincs joga,de nincs!!
Joga van tartania a kapcsolatot az apukájával,aki 2 hetente 2 napra nem ért rá velük lenni,mert a haverok,buli,kocsma fontosabb volt,majd a mama vigyázz a fiainkra.Aki "kicsit mindig ideges"-ezt a fiaink mondák-és folyamat pofonokat osztja.
Kértem apukától annyi segítséget,nem többet,hogy amíg az új munkahelyemen rendeződik a beosztásom,menjen el a fiainkért az iskolába-persze,ha neki ez nem gond-és napi 3/4 órát töltsön el velük.Így tud beszélni a tanárokkal,látja a házi feledatokat,osztályzatokat stb.Mondta nem náluk vigyázna a fiankra,mondtam megértem,adtam kulcsot a lákásomhoz Neki.Sajnos 1 hét után közölte apuka neki erre nincs ideje ezek után,oldjam meg.Megoldottam.
De Én vagyok a kirekesztő anya!:)
4 hónapig a gyerekei eszébe sem jutottak most megjelent és csodálkozik,hogy nem mennek el vele a fiaink!?Bár kijelentette nem is akarja Őket elvinni!!Ez is jó esett gondolom a fiuknak:)

2fiúanyukája # 2010.11.09. 16:43

Tiszteletem!
sziszi68.
Nem Neked célzott a "kedves sio" tisztelt ügyintéző Úr,hanem nekem szánta szerintem.Mert a tisztelet legkevesebb leje nélkül "ez" vagyok szerinte és nem Ő!:)
sagit!
Értettem amit írtál.Én nem keresek már magyarázatot arra,hogy az Én két fiamnak miért nincs joga,de nincs!!
Joga van tartania a kapcsolatot az apukájával,aki 2 hetente 2 napra nem ért rá velük lenni,mert a haverok,buli,kocsma fontosabb volt,majd a mama vigyázz a fiainkra.Aki "kicsit mindig ideges"-ezt a fiaink mondák-és folyamat pofonokat osztja.
Kértem apukától annyi segítséget,nem többet,hogy amíg az új munkahelyemen rendeződik a beosztásom,menjen el a fiainkért az iskolába-persze,ha neki ez nem gond-és napi 3/4 órát töltsön el velük.Így tud beszélni a tanárokkal,látja a házi feledatokat,osztályzatokat stb.Mondta nem náluk vigyázna a fiankra,mondtam megértem,adtam kulcsot a lákásomhoz Neki.Sajnos 1 hét után közölte apuka neki erre nincs ideje ezek után,oldjam meg.Megoldottam.
De Én vagyok a kirekesztő anya!:)
4 hónapig a gyerekei eszébe sem jutottak most megjelent és csodálkozik,hogy nem mennek el vele a fiaink!?Bár kijelentette nem is akarja Őket elvinni!!Ez is jó esett gondolom a fiuknak:)

nandy # 2010.11.09. 08:57

MD, igen, komolyan gondolom.
Annyi gyermeket kell vállalni, amennyit el is tud tartani.
Ha a hölgy helyébe képzelném magam, már eleve nem jönnék össze olyan pasival, akinek két gyermekről kell gondoskodnia, hiszen egyértelmű, hogy a közös már nehezen férne bele...

MajorDomus # 2010.11.08. 21:31

Vagyis az uj feleseg nem szülhet gyereket,mert a férjének mar van kettő ?
Te ezt komolyan gondolod?
Képzeld magad a hölgy helyebe !