Mit jelent a közös szülői felügyelet?


Kovács_Béla_Sándor # 2015.12.04. 16:42

És ez sehol nem működik másként, mert nem is működhet.

noilar # 2015.12.04. 18:27

Ha a két szülő meg tudná oldani akkor nem a bíróságon verekednének. Ha ez megtörténik attól a bíróság működése nem lesz jobb, csak megúsznak pár ügyet.

Az alapvető jogok megsértéséért az állam az intézményein keresztül felelős, a straszburgolás pont a magyar állam ellen folyik.

Érdekes gondolat hogy a bíróságokat is lehet perelni.
Mégis mire fel? Minden teljesen törvényes amit csinálnak nem?
Megaztán egyik bíró fog a másik ellen ítélni? Olyan lesz mint a kizárási kérelmek elbírálása vagy nem?


noilar

Kovács_Béla_Sándor # 2015.12.04. 19:01

Nocsak. Kivételesen nagyon egyetértek SzemeZsokával. Tudtam én, hogy van valami, amihez tényleg értesz. ;)

wers # 2015.12.04. 20:13

én azért még mindíg annak örülnék, ha a gyermek és a kicsi lelke is benne maradna a fontossági sorrendben.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.12.04. 21:02

Respect. :)

wers # 2015.12.05. 06:58

korrelál
Pedig a magyar nyelv kifejezetten választékos és árnyalt, kifejezhető vele sokféle gondolat. És még szebb is.

Egyszer egy kedves ismerősömet azzal fenyegettem (inkább ígéret volt), hogy vagy megharapom, vagy száz éves idegen nyelvű népi bölcseletekkel szórakoztatom, ha nem hajlandó velem magyarul társalogni. Ha jól emlékszem a harapást választotta :))

Rapunzel # 2015.12.06. 18:01

Kedves SzemeZsoka!

Köszönöm a válaszodat!
Én nem akartam semmit peres útra vinni, ezt (és naivságomat) bizonyítja, hogy első körön belementem, hogy azt mondjuk, mindent megosztottunk 50-50% alapon, pedig nagyon nem. Ő azt mondja, mindent ő vett a házasságunk alatt, a rezsi is az ő számlájáról lett fizetve. Ergo semmi nem illet engem. Vitt minden bútort, gépeket, az autót (amit az én végkielégítésemből vettünk), én meg mondtam, hogy OK, csak legyen vége. Lehet, hogy én nem tettem el a blokkokat az évek alatt, hogy mit fizettem, és nem hangoztattam, hogy nekem mennyi a fizetésem, de az én fizetésem is teljes egészében a közös életünkre ment. Nem tettem el több raklap pelenkát, a kinőtt gyerekholmikat, a különórákról a bizonylatokat, a leveshúsról a blokkot, hogy legyen nyoma én mire költöttem. De úgy tudom, nem is kell, mert a házasság alatti szerzemények közösek. Van a nevemen egy hitel, amit azért vettünk fel, hogy a házra az előleget befizessük. Azóta én fizetem, segítség nélkül. Ennek nem kérte a felét. A gyerekekre nem ad egy forintot se hónapok óta, de ő elég nagy lábon él. Közben azt mondja, neki kiadásai vannak, ezért nem fizet.
Én szabadulni szerettem volna, elfelejteni ezt a rémálmot, gyors tárgyalást, ellenvetés nélkül. Vigyen mindent, nem érdekelt. Mindenre bólogattam. De ma megint előjött belőle a vadállat, megfenyegetett, hogy hosszú pernek nézünk elébe. Mindezt azért, mert volt egy nézetkülönbség közöttünk, mert nem indultam el az 500m-re lévő lakásához a két gyerekkel, esőben, gyalog, hogy odaadhassa a Mikuláscsomagokat. Az nem volt opció, hogy kijön a meleg lakásból, beül az autóba és átgurul értük.
A lényeg, hogy nagyon meg fogom bánni. Kérdezem: lemondtam mindenről, mi lehet ennél rosszabb? Most akkor harcolni fogok a fele-fele összegért, legfeljebb elérem, hogy a semminél több jut. Úgy látom, neki van félteni valója, mert minden nála van, de ezt hiába mondtam, nem érdekli, szerinte most aztán elintéztem magam és ha harcolni akarok, akkor ő áll elébe.
Teljesen kiborultam a végére, és minden beszélgetésünk így végződik.
Ügyvédje van, és mégis akkora marhaságokat mond nekem, hogy elképesztő. Tudom, hogy kemény harc lesz, mert mindent be fog vetni, hazudni is - nem áll messze tőle, sajnos. Szóval nekem meg kell találnom az emberemet, aki jogilag képvisel a második tárgyaláson. Én hiszem, hogy nem úgy lesz, ahogy ő mondja, és, hogy jobban járhatok, mert megkapom, amiről egyébként lemondtam. De nekem nem is a pénz kell, hanem a nyugalom. Ha lemond a közös felügyeletről, és innentől nyugodtan hátat fordíthatok neki, kinevethetem a fenyegetéseit, akkor nem kell semmi tőle, mindent vihet, véglegesen lemondok mindenről. Csak a maihoz hasonló beszélgetéseket ne kelljen soha az életben többet végigszenvedem.

Rapunzel # 2016.01.07. 21:40

Üdvözletem!

Szeretnék ismét kérdezni: amikor a férjem ügyvédet fogadott és elindította a válást, hozott egy levelet, amiben leírta, hogy mit szeretnénk, én ezt akkor aláírtam, a válás megindult. Az első tárgyalás megvolt, már ki van tűzve a második nap is, és szeretném tudni, hogy a levélben általam aláírtakat megváltoztathatom-e (jogi következmény nélkül).
Pl le volt írva benne, hogy a kapcsolattartást nem kívánjuk szabályozni, de időközben úgy gondoltam, hogy kívánnám. Ő ez alól ki akar térni, én viszont mindenképp szeretném, ha vállalna valamit a gyerekek terén. Illetve Önök szerint ha ez járható út, mondhatom azt, hogy amennyiben nem kíván részt vállalni, akkor mondjon le a közös szülői felügyeletről? Úgy értem esélyes, hogy ilyen indokkal a bíró mellettem dönt és a felügyeleti jogokat megkapom a közös helyett (az együttdöntési jog persze megmarad)?

Köszönettel:
Rapunzel