Tisztelt Szakértők!
A helyzet a következő.
2008-an az akkori párom teherbe esett és meg is született a gyermek. Bizonyos okok miatt kérte, hogy írjak alá egy gyermekről lemondó nyilatkozatot, de az apaságot viszont elismertem. Ezután közel 7 évig éltünk együtt az exem lakásában, melybe nem akart bejelenteni. Most fél éve szétváltunk. Korábban többször is közölte, hogy én mehetek, de a gyerek marad. Mivel úgy éreztem hogy, eljövetelemkor a fiunkat nagyon megviselné ha elvinném magammal így megbeszéltük az exemmel hogy mikor és hogy láthatnám, lehet velem a fiam. Még a pénzügyi részét is meg tudtuk beszélni. Írásban is megegyeztünk.
Ezek után előfordult hogy egyértelmű bosszúból nem láthattam a fiam. Ezt arra fogták, hogy beteg és nem mehet sehova. Persze látni se láthattam, de mint normális felnőtt nem is akartam volna lázasan kirángatni az ágyából, csak hogy akkor is velem legyen, de ettől még szerettem volna vele lenni.
Továbbá minimális információt kapok, azt is kérésre, valamint mindenért én vagyok a hibás. A jelenlegi párom ellen próbálják hangolni a fiam. Mikor gyógyszeres kezelésre szorul egy betegség miatt akkor úgy kell külön kérni hogy mondják meg mi a baja és hogy pontosan mit hogy kell beadni neki, mit mondott az orvos.
Jelenleg ott tartunk hogy még a személyi igazolványát sem akarja odaadni, mikor velem van a fiam, ezzel is korlátozva a szabad helymegválasztásnak a jogát.
A fiam fejét azzal tömi, hogy belehal ha elvinnék tőle, és erre a fiam elég érzékeny, ami szerintem erős érzelmi zsarolás. Szegényke látszik hogy vívódik, mert szereti mindkettőnket, az új páromat, azt a körülményt amit biztosítani tudok neki. Nem keresek rosszul, az anyagi részről nem volna probléma akár egyedül is felnevelni.
Nem akarom elvenni az anyától, de az hogy a heti 7 nap 168 órájából nekem 29 óra jut az is megosztva és ezt is úgy kellett kikönyörögni ez nem tartható. Szerintem a fiamnak ez cseppet sem jó, inkább káros.
Jelenleg az exemmel él, de a többnyire a mama van vele. Az exem többször megpróbált már olyan helyzetbe hozni, hogy alkalmatlannak, erőszakosnak és felelőtlennek állítson be. Igyekszik tanút (mama) is biztosítani mikor beszélünk. Én erre hangfelvételt csinálok, amit próbálna tiltani, de nincs más lehetőségem a védekezésre.
Ilyen helyzetben mire lehetek jogosult? Van rá esély, hogy velem élhessen a fiam?
Lemondani biztos nem fogok róla! Az exemmel a közös megállapodásunk 1 éven belül lejár, utána mit tehetek? Megteheti hogy nem engedi el velem sehova? Nem is aludhat nálam?
Előre is köszönöm a segítséget.
Amennyiben van szegeden olyan ügyvéd, aki ilyen esetben vállalna egy esetleges bírósági eljárást annak az elérhetőségét megköszönném.