Sőt, előre sem lapoztam.
Hagyaték
Te nem olvastad el az egészet, sőt az utolsó mondat után nem lapoztál tovább!
alfateam,
gugli masodik talalta se rossz, de azert neha olvass bele, hatha megse az amit kerdeznek.
Már-era
a hagyatékot intéző közjegyző lekéri a nyilvántartásból, hogy volt-e az elhaltnak bejegyzett végrendelete. Ha nem volt bejegyezve, akkor magától a közjegyző szerintem nem fog rátalálni.
Szeretném megkérdezni, hogy a közjegyzőnél letétben elhelyezett végrendelet hogyan kerül elő?
Semmit.
Semmit.
Az a kérdésem, hogy mit jelent a hagyaték megterhelése, ha a temetési költséget és a köujegyzői költségeket a túlélő házastárs kifizette. 3 gyermek örökös van.
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Azért fordultam a fórumhoz, mert tényleg alulinformált vagyok. Lehet nem volt a kérdésem sem egyértelmű, ezért elnézést kérek. Megköszönöm megtisztelő figyelmét és válaszát.
Üdvözlettel:Gréta
Egyenesági rokonok közötti öröklés illetékmentes. De ha megvárjátok, amíg az unokaöcsnek vagy az unokahúgnak kell ajándékoznia, az már 9% lesz. Esetleg 18.
Ne bosszantsatok már! Egyrészt mitől lenne nehéz két tanút találni (még a Déli-Sarkon is menne), másrészt nem is kellenek tanúk.
Ekkora alulinformáltságot.
Tud írni még-de problémás 2 tanút találni. Kell illetéket fizetni vagy nem? a hagyaték után.
Milyen illetéket?
Nem tud írni?
Tisztelt Szakértő!
A konkrét ügy :az Anya meghalt 2 gyermek az örökös. A fiú átruházná a lány testvérre az örökséget./ennek biztos megvan az oka/ De nagyon beteg -a hagyatéki eljárást nem biztos megéli.Ha meghal a fiú- gyermeke is átruházhatja a nagynénire??Hányszor kell illetéket fizetni?
köszönöm a választ:Gréta
Ha az a kérdés, akkor először megnézi a közjegyző, ki örökölt volna az első örökhagyó után. Aki az örökösök között elhalálozott, az már nyilván nem tudja visszautasítani az öröklést, ilyenkor amit ő örökölt volna, annak az örökösei öröklik az ő részét, ők döntenek a visszautasításról, átruházásról, stb.
Olyankor egyben lefolytatják a két hagyatéki eljárást. Épp a napokban láttam egy ilyennek a papírjait.
De aligha ezek az eljárási érdekességek izgatnak. MI a konkrét problémád?
Tisztelt fórum !
Az lenne a kérdésem : a hagyatéki tárgyalás előtt meghal az örökös -lezajlik a hagyaték -megtörténik az örökösödés?Vagy az A meghalt örökös hagyatéka elmarad -és az Ő örökösével zajlik a hagyatéki eljárás?Az örökös szeretett volna átruházni a testvérére-de lehet már nem tud a betegsége miatt. ilyenkor mi a az eljárás?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02