Nagyon szívesen.
Válás külföldi állampolgártól
Köszönöm szépen a kedves segítségüket
Keresse meg ezt a kairoi ügyvédi irodát. Biztosat ők tudnak mondani.
Nem fogjátok tudni honosítani, itthon mindenképpen végig kell csinálni a pert.
Köszönöm szépen, de ezek közül egyik sem áll fenn.
Ha ő adja be a válást és azt honosítjuk, az hátrányos lenne rám nézve bármilyen formában?
Mint korábban írtam teljes az egyetértés köztünk a gyerekkel kapcsolatban is, a probléma csak annyi, hogy ő nem tud idejönni, hogy jelen legyen a tárgyalásokon.
Feleség is kezdeményezheti a házasság felbontását,ha a férj:
- impotens,
- Hitehagyott lett,
- szabadságvesztését, tölti,
- gyógyíthatatlan bőrbeteg.
Köszönöm a válaszod,
Egyiptomban az ottani törvények szerint csak ő indíthatja el a válást - ezt meg tudjuk tenni, de az ottani válás nem terjed ki a gyerek kérdésére, ott ez a válás után egy másik, független per szokott lenni.
Akkor eleve csak akkor fogja elismerni a magyar bíróság a külföldi ítéletet, ha
- az alperes házastárs szokásos tartózkodási helyén,
- a házastársak utolsó közös szokásos tartózkodási helyén, vagy
- a házastársak közös állampolgárságán alapult.
Tehát ha te indítod a pert Egyiptomban, és neki az a tartózkodási helye, akkor éppen lehet kint olyan ítélet, amit itthon is elismernek majd.
Egyiptom
Melyik másik országról van szó?
Az utolsó közös lakóhely szerinti ország Magyarország. Én tudok utazni, de különböző a két ország jogrendszere - azt meg tudnánk csinálni, hogy elválunk ott és itthon honosítom, de a gyerekről az ottani válás nem szól. Ezért nem tudom ilyen esetben például kellene-e itthon egy újabb per a gyerek miatt? Bonyolult
Te sem tudsz utazni? Utolsó közös lakóhely szerinti állam?
Azért általában a közös megegyezés nem húzódik évekig :)
Nekem a leggyorsabb verzió lenne a jó, ha jól tudom ez pedig évekig is eltarthat, ezért szeretném tudni, hogy mit tudnánk tenni.
„ Adjam be itthon és majd ha nem tud megjelenni idővel elválasztanak”
Ez az opció miért nem jó neked ?
Kedves Fórumozók,
Az alábbi ügyben szeretném a segítségüket kérni, hogy milyen módon tudnánk a leggyorsabban lerendezni a válásunkat.
Férjem külföldi állampolgár, házasságunkat külföldön kötöttük, amit itthon honosítottunk. Van egy közös gyerekünk, de vagyonunk semmi. Közös megegyezéssel szeretnénk elválni úgy, hogy a gyerekről is megállapodtunk, de a probléma az, hogy a férjem nem tud Magyarországra utazni a válás miatt, tehát a tárgyalásokra se tud eljönni.
hogy tudjuk ilyen esetben is véghezvinni a válást? Adjam be itthon és majd ha nem tud megjelenni idővel elválasztanak, vagy adjuk be külföldön és itthon honosítsuk, ahogy a házasságot is? Ez utóbbi esetben viszont, hogy rendezzük a gyerekkel kapcsolatos dolgokat?
Köszönöm szépen a segítséget
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02