Van ahol leegyszerűsítik ezt a kérdést, mi is gyorsabban el tudnánk válni külföldön, mivel azonban gyerekünk is van, ezért jobb egyben rendezni az egészet.
Köszönöm szépen a segítségüket
Van ahol leegyszerűsítik ezt a kérdést, mi is gyorsabban el tudnánk válni külföldön, mivel azonban gyerekünk is van, ezért jobb egyben rendezni az egészet.
Köszönöm szépen a segítségüket
„Ezek szerint a férjem engem is megjelölhetne meghatalmazottként - attól függetlenül, hogy én vagyok a felperes?!”
Természetesen nem, a meghatalmazott nem lehet az ellenérdekű fél. Egy perben pedig az alperes és a felperes a törvény erejénél fogva ellenérdekűek, akkor is, ha mindenben megegyeznek.
"Kedves Attika,
Ezek szerint a férjem engem is megjelölhetne meghatalmazottként - attól függetlenül, hogy én vagyok a felperes?!
Mert ő ma felvetette ezt a megoldást, de én kétlem, hogy ez járható út lenne."
Jogos a felvetés. A jogtudomány már régen küzd azzal a kérdéssel, ha a házasfelek együtt kijelentik, hogy házasságukat fel akarják bontani, akkor ki a felperes és ki az alperes. Erre valamilyen olyan magyarázat született, hogy ebben az esetben is szükség van alperesre és felperesre. Véleményem szerint, ha az anyakönyvvezető előtt tett egybehangzó nyilatkozat házassági köteléket keletkeztet, akkor ugyanott egybehangzóan meg tett nyilatkozat azt fel is bonthatja.
Örül neki, hogy megszabadul tőlem :D
Viccen kívül, tényleg semmi gond ezzel kapcsolatban kettőnk között, legalább egy valami, amiben egyettértünk :D
Dehogy!
Viszont a bontást kimondják a távollétében is. Pláne, ha nyilatkozik legalább írásban, hogy nem ellenzi.
Kedves Attika,
Ezek szerint a férjem engem is megjelölhetne meghatalmazottként - attól függetlenül, hogy én vagyok a felperes?!
Mert ő ma felvetette ezt a megoldást, de én kétlem, hogy ez járható út lenne.
Köszönöm még egyszer a kedves segítségüket.
Kedves Kovács Béla,
A bíróság közölte a levelében, hogy helyettesítheti meghatalmazott az alperest - mivel nem tud személyesen megjelenni. Nem azért, mert beteg, vagy más ideiglenes ok miatt, hanem mert nem léphet be az országba. Így nehezen tudna személyesen megjelenni a tárgyaláson.
Kedves Burn Out,
Nem futottam neki, hogy megkapnám-e a költségmentességet, vagy sem. 120 ezer nettó a fizetésem, de jön még a családi pótlék, adókedvezmény, amivel már lehet hogy éppen túlléptük volna a határt - azt pedig nem veszik figyelembe, hogy ebből albérlete, rezsit fizetek és élnünk is kellene. Lehet meg kellett volna próbálni, most már ez mindegy. Fizetni nem tudunk, semmiképpen.
Bontó perben úgy se váltja ki a jogi képviselő megbízása a fél személyes meghallgatását.
Ha kapott költségmentességet a perben, akkor kérhet pártfogó ügyvédi képviseletet. Ha nincs magyarországi lakcíme, akkor valamelyik fővárosi járási hivatal engedélyezheti. Ha nem kapott költségmentességet, akkor valószínű, hogy a rászorultsági feltételeknek nem felelne meg.
Köszönöm szépen a segítséget, ezek szerint nincs megoldás, ugyanis a rokonai szintén nem tudnak az országba belépni, jogi meghatalmazottra pedig nincs pénzünk.
67. §137 (1) A perben meghatalmazottként eljárhat:
(2)37 Az (1) bekezdés alkalmazásában hozzátartozó az egyeneságbeli rokon és annak házastársa, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, a testvér, a házastárs a jegyes és az élettárs, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, valamint a testvér házastársa
De, polgári perben ha nem ügyvédet, ügyvédi irodát hatalmazol meg, akkor hozzátartozót lehet meghatalmazni.
Nincs ilyen kitétel, hogy hozzátartozó.
1./ Meghatalmazás
A meghatalmazás képviseleti jogot létesítő egyoldalú jognyilatkozat. A meghatalmazást a képviselőhöz, az érdekelt hatósághoz, bírósághoz vagy ahhoz a személyhez kell intézni, akihez a meghatalmazás alapján a képviselő jognyilatkozatot jogosult tenni. A meghatalmazáshoz olyan alakszerűségek szükségesek, amilyeneket jogszabály a meghatalmazás alapján megtehető jognyilatkozatra előír. A meghatalmazás visszavonásig érvényes. A meghatalmazás korlátozásának és visszavonásának jogáról való lemondás semmis. A meghatalmazás korlátozása és visszavonása harmadik személy irányában akkor hatályos, ha arról tudott vagy tudnia kellett. Meghatalmazás alapján cselekvőképes személyt korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképességében részlegesen korlátozott személy is képviselhet (6:15. §).
2./ Általános meghatalmazás
Ügyek egyedileg meg nem határozott körére adott meghatalmazás akkor érvényes, ha teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalták. A határozatlan vagy öt évnél hosszabb időre szóló általános meghatalmazás öt év elteltével hatályát veszti (6:16. §).
Hozzátartozót meghatalmazhat.
Kedves Tagok,
Az alábbi kérdéssel fordulnék Önökhöz:
Ha a külföldi alperes válási perben nem tud megjelenni személyesen és nincs pénz jogi meghatalmazottra - ebben az esetben meghatlmazhat a magyar konzul előtt természetes személyt is, hogy képviselje őt a perben?
Köszönöm a segítséget!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |