Elhiszem, nem figyeltél. Nyilvánvaló, hogy ha dolgozik 4 munkahelyen, ennek oka van. Lehet, hogy a munkája miatt, de lehet, hogy csak azért, mert a 4. munkahely után már fáradt ahhoz, hogy a gyerekkel foglalkozzon, vagy csak egyáltalán vele legyen. Próbáld meg a gyerek apja szemszögéből is nézni.
Nyilván Te másképp látod a helyzetet, mert Te nő vagy. A férfi meg ugy gondolja, hogy megmondta a gyereknek, hogy meddig mehet, tehát nem megy tovább. Egyébként az én fiam is ilyen volt, betartotta a szabályokat. Ettől még féltettem és felügyeltem, mert nő vagyok, de a férjem másképp gondolta, ugy gondolta tulféltem. De ettől ő még nagyon jó apa, csak a férfiak többet engednek a veszélyből mint a nők. A fiamnak pedig nem lett semmi baja, de lehetett volna, és lehetett volna akkor is, amikor épp felügyeltem, mert nem nézhetem egész nap, és nem élhetek helyette. Ha állandóan mindent megmondok hogy csináljon, akkor megszokja, és képtelen lesz önállóan bármire is odafigyelni. Megszokta, hogy oda megy ahova akar, anyu ugyis szól, ha veszélyben van. Ha pedig egy pillanatra nem figyelsz, kész a baj, és ráadásul Te leszel a hibás, hiszen Te nem szóltál. Ugye belátod, hogy ez igy nem mükszik?
Természetesen nem hivatalos álláspont, olyan nincs is. Van olyan volt osztálytársnőm, akit a szülei már 6 éves korától egyedül hagytak napokra, mivel külföldön dolgoztak. Igy tanitották, és soha nem volt probléma. Van olyan, akit 15 évesen, sőt 20 évesen sem lehet egyedül hagyni, mert drogbulit rendezne. Tehát nevelés kérdése.
Én mindig igy látom, és vallom, hogy mindent egyedileg kell értékelni. A férjed ugy itélte meg, hogy egyedül maradhatnak éjszakára. Ez az ő döntése és az ő felelőssége.
Mindazonáltal szoros felügyelet mellett is történhet baleset, ezt tudomásul kell venni.
Nem apaközpontu vagyok, hanem realista és jogegyenlőség központu. Tudomásul kell venni, hogy azonos jogaid vannak. Apa sem szól bele abba, hogy Te hogy neveled a gyerekeket amig nálad vannak, neked sincs jogod beleszólni, hogy ő hogy neveli, amikor nála vannak.
Nyilvánvaló, hogy akármennyit rá lehet költeni egy gyerekre, de az is nyilvánvaló, hogy mindenki a lehetőségeihez mérten iratja a gyermekeit különórákra, és nem más bőre (pénztárcája) terhére. Tehát ha egyszer ennyire telik, ennyit tudsz megtenni. Én is szerettem volna a gyermekemet pl. Japánban tanittatni és akkor nem kellene most görcsölnie a japán nyelvvel, azonban nem volt rá lehetőségem. Szerettem volna külön angolra járatni, de arra sem volt lehetőségem, igy kénytelen volt a fiam az internetről megtanulni angolul, mert az ADSL olcsóbb volt és amugy is szükség volt rá.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu