Válóper előtt!

marika1 # 2012.10.18. 19:53

Szeretném kérni a segítségeteket!Szeptember elején a férjemmel közös megegyezéssel beadtuk a válókeresetet.Pontosabban én adtam be a bíróságon a keresetlevelet.Jól tudom,hogy akkor én vagyok a felperes vagy közös egyezésnél ez mindegy?A lényeg,hogy mostanra elég jó irányba mozdult a kapcsolatunk(együtt lakunk még),vagyis főleg az én részemről felmerült,hogy mégsem kéne elválni.A férjem még nem biztos benne igazán.Mi történik,ha nem megyünk el a tárgyalásra(aminek még időpontja sincs kitűzve).Jelezhető e esetleg előre,mielőtt kitűznék a tárgyalás napját,hogy nem válnánk el.Ha én érzem úgy,hogy nem válnék el és nem megyek el(mint felperes)mi történik?

köszi a segítséget
Marika1,aki még megmentené a házasságát

ObudaFan # 2012.10.18. 20:08

Ha a bíróságon visszavonod a keresetet, vagy ha nem mész el a tárgyalásra, a bíróság a pert megszünteti.

marika1 # 2012.10.18. 20:18

Nagyon köszi a választ!Ha a férjem mégis elmenne,mert ő mégis válna és én nem akkor mi van?

ObudaFan # 2012.10.18. 21:11

Akkor is megszüntetik. De ha így döntesz, akkor inkább írásban jelentsd be, hogy visszavonod a keresetet, hogy ne kelljen a bíróságnak se feleslegesen várni rád, se a férjednek.

marika1 # 2012.10.19. 06:01

Nagyon köszönöm,hogy válaszoltál!

sargavirag # 2012.11.03. 19:53

Kedves SEGÍTŐK!

Nem tudok kihez fordulni...Veszprémbe kellene keresnem egy JÓ VÁLÓPERES ügyvédet!

Mielőbb várnék, nevet neveket!

Köszönöm, SÜRGŐS!

Bossco # 2012.11.04. 08:02

Kedves fórumozók!Sajnos odáig jutottam,hogy beadom a válókeresetet.Pontosan mit kell vinnem magammal a bíróságra? Két kiskorú gyermekünk van, jövedelmem annyi,amit utánuk kapok (gyed+családi kb 65 e. ft) számíthatok illetékmentességre,ha megigénylem?
Köszönöm a válaszokat.

lajcsó # 2012.11.04. 09:04

Feltételezem, hogy pansznapra mégy a bíróságra.
A házasság felbontásához:személyes okmányok, házassági anykönyvi kivonat, születési anyakönyvi kivonatok. A költségmentesség megállapításhoz külön nyomtatványt (ezt majd ott kapol) kell kitöltened és visszajuttatni a bírósághoz.

sargavirag # 2012.11.09. 09:43

Kedves SEGÍTŐK!

Hallott valaki Bálint Ferenc ügyvéd Úrról Veszprémbe? Mert továbbra is KERESEK EGY AGILIS -JÓ VÁLÓPERES ügyvédet, és ŐT illetve a Guda Lászlót ajánlották többen Veszprémbe!

A Bálint ügyvédről annyit tudok, hogy a Veszprémi kamara elnökhelyettese, pl.: nem tudom ez SZÁMÍT-e egy vagyonmegosztási-válási ügyben! Vagy a BÍRÓ-miatt igen? Kérem világosítson fel aki jártas ebben, mert DÖNTENEM kell, hogy a fiatal, agilis vagy az idős-"befolyásos" ügyvédet válasszam!

Köszönöm a gyors reagálásokat!

JogiBear # 2012.11.09. 11:21

Nem ismerem egyik ügyvéd urat sem, sőt, még csak Veszprémben sem jártam soha. Ugyanakkor normális esetben egy bíróság előtt nem lenne szabad, hogy számítson, hogy az egyik ügyvéd a kamara elnökhelyettese-e, vagy sem.
Én azt az ügyvédet választanám, akiről úgy ítélem meg, hogy ténylegesen foglalkozik az üggyel, és nem lepasszolja egy jelöltnek, hogy készítse elő, ő maga pedig csak tessék-lássék készül fel a tárgyalásra, esetleg maga helyett egy kollégáját küldi, aki meg fél órával a tárgyalás előtt kapta meg az anyagot.

sargavirag # 2012.11.09. 12:09

Köszönöm a segítséget...

Rexor # 2012.11.09. 13:13

A mondás szerint a jó ügyvéd ismeri a jogszabályt, a sztárügyvéd pedig a bírót...

sargavirag # 2012.11.09. 13:23

:-) mivel ilyen körökben NEM mozgok és nem vagyok VESZPRÉMI, így pont ezért tudakozódom a SOK INFÓ közül, a szeretném megtalálni a legjobbat....

wers # 2012.11.09. 13:34

még csak Veszprémben sem jártam
pedig szép város, az egyik kedvencem

Zizzz # 2012.11.09. 14:28

Sárgavirág, sajnos csak olyat tudok sorolni, akihez véletlen sem szabad menni, mert a munkadíj kifizetése után elfelejti az ügyfelet/ügyet, vagy összecsapja. De jó hír, hogy én még nem találkoztam az összessel.

sargavirag # 2012.11.09. 14:32

Köszi ZIZZZ! Ez biztató :-) akkor reménykedem, ebben a 2 névben.... ha nem ismerős neked :-) akkor jó :-)

Zizzz # 2012.11.09. 14:42

Nem, ezekhez az ügyvédekhez még nem volt szerencsém.. Eszembe jutott viszont egy fiatal hölgy, akivel a párom meg volt elégedve, tartásdíj-témában képviselte.

jucus.no1 # 2012.11.29. 15:12

Ismét jelentkezem, talán segít valaki.
Október 18-án már kértem és kaptam itt segítséget.
Azután még októberben beadtam a keresetet, a házastársi közös vagyon megosztását is kértem, de csak 30ezer Ft illetéket fizettem meg. A bíróság tegnap felszólított, hogy a 4millió 750ezres perérték (korábban 9,5 millióra értékelték fel a lakást, ezért annak a felét jelöltem meg) után fizessek meg további 255ezer forint illetéket, vagy elutasítja a keresetet. Nekem ennyi pénzem nincs, most mit tudok csinálni?

1. Változtassam meg a keresetet? A polg. perrendtart. 146. §-ban írtakat hogyan kell értelmezni? Lehet úgy, hogy még most, az illetékkieg-re adott határidőn belül keresetváltoztatást nyújtok be és csak a házasság felbontását kérem, arra meg utalok, hogy a vagyonmegosztást új perben kívánom rendezni?
  2. Vagy mi a helyzet akkor, ha a férjem hajlandó mindjárt az első tárgyaláson egyezséget kötni, s abban nyilatkozik, hogy részletekben megfizeti nekem a kért 6mill. 250e forintot, én meg elfogadom azt? Ebben az esetben érvényes az, hogy csak a perérték 10%-át kell megfizetni? Ha a hiánypótló végzésre adott határidőn belül beadványban jelzem a bíróság felé ezt az egyezségi szándékot, akkor is meg kell fizetnem 15 napon belül a 255ezret, vagy elég ekkor további 25500 ft megfizetése? Esetleg lehetséges-e valamiféle egyéb kedvezményt kérni, úgy tudom illetékfeljegyzési jog bontóperben nincs. Vagy tévedek?

Ismét várom segítő válaszaitokat!
juci

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.29. 17:22

A leszállítás már nem csökkenti a pertárgy értékét, így az illetéket sem. Kértj költségmentességet, másodlagosan iletékfeljegyzési jogot.

jucus.no1 # 2012.11.29. 17:36

Most, utólag lehet kérni költségmentességet erre a 255ezerre (úgy, hogy a 30ezret már rányaltam a keresetlevélre)?
Illetékfeljegyzés kérésére ilyen (bontóper vagyonmegosztás kérésével) perben van lehetőség?

Dr.Attika # 2012.11.29. 17:39

A pertárgyérték után tényleg 255 ezret kell fizetni. Mire alapozta a 30 ezret? A költségmentesség vagy illeték feljegyzés kérése jó ötlet. Van olyan bíróság , amelyik alapból megadja az utóbbit. Viszont amíg el nem bírálják addig áll az ügy érdemében.

jucus.no1 # 2012.11.29. 18:45

Arra, hogy a bontóper tételes illetéke 30 ezer, több pénzem meg nem volt, illetve bíztam abban, hogy peren kívül megegyezünk. Nem reszkíroztam meg az illetékmentesség kérését. Hiba volt. Azt meg úgy olvastam valahol (polg. perrendtart.?), hogy bontóperben nincs illetékfeljegyzés.
Szóval most utólag is lehet még kérni akár ezt, akár azt?
(bocsánat az értetlenkedésért)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.29. 19:07

hogy bontóperben nincs illetékfeljegyzés.
De az a 200 ezer nem is a bontóper illetéke.

Bea0903 # 2012.12.11. 10:39

Szép napot ,érdeklődni szeretnék,(lehet hogy nem jó helyen szólok hozzá vagy kérdezek ) szóval érdeklődni szeretnék,hogy beadtam a bontóperre való kérelmet és az összes hozzá tartozó iratokat. A mai napon kaptam egy végzést,hogy jelöljem meg a jogszabályhelyet melyre tekintettel a Pesti Központi Kerületi Bíróság megállapítását kérem ( ugyanis levélben ide közel hozzám igényeltem,hogy küldjenek át minden iratomat mert ez lehetséges!) Ezzel a mondattal nem vagyok tisztában ,kérem írják meg a jelentését. Köszönettel Bea

Kovács_Béla_Sándor # 2012.12.11. 10:44

Az, hogy melyik bíróság tárgyalja az ügyet, nem szabad választás kérdése. Az jár el, amelyik illetékes. Tőled most azt kérdezik, mire alapozod a konkrét bíróság illetékességét. Rossz jel, mert azt jelenti, hogy szerintük nem az az illetékes.