Elmehetsz, de miért nem inkább vele egyezteted ezt le?
Gyerektartás és láthatás
Kedves Fórumozók!
Talán rossz helyre írom a kérdésemet, de biztosan tudtok segíteni. Gyermekelhelyezési és válási perem van folyamatban. Megvolt az első tárgyalás, mindketten ügyvédekkel természetesen. Ki is tűzték a második tárgyalást, mindenben megegyeztünk, közös a válás, közösen megírtuk a láthatási kérelmet is, stb. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy a második tárgyalásom időpontjában az ügyvédem nem lesz az országban sem. Elmehetek én a tárgyalásra nélküle, vagy emiatt el kell halasztatnunk az egészet? vagy keressek fel egy másik ügyvédet?
Köszönöm a segítségeteket!
Erika
Köszönöm a választ. A bíróság tudja mi a helyzet, de a gyermek kicsi, nincs még 2 éves és esélyem sem lenne elvenni. És nem is lenne célom.
Tehát büntethető akkor is, ha bemegyünk, ha nem adja oda? Szombati láthatásokkor megírja, "este 5-kor várunk", pedig reggel 10 órától lenne jogom el hozatalra. Mi persze oda megyünk 5-re, nem adja, bemegyünk.
Köszönettel,
Bodzza
A rendőrségre majd akkor, ha a gyámhatóság már bírságolta. A bíróságnak viszont jelents be minden ilyen esetet és kérd, hogy a gyereket nálad helyezzék el.
monalisa1
Mi a különbség az "az anya mindenkori lakóhelye"és az "anya lakóhelye" között.Ugy tudtam az apa beleegyezése csak akkor kell,ha külföldre vinném a kisfiút.
Ha elviszi tőlem láthatáskor,/bár nem vagyok köteles odaadni/és nem hozza vissza a láthatás idejének a végén?mit tehetek?Vagy ha nem a megbeszélt helyre viszi?jelen esetben ez a testvére lakása lenne ,ahol ő ideiglenesen be is van jelentve.Azt hiszem ezt nem tudom kivédeni.ki felel érte,ha történik vele valami?Én?Mert odaadtam annak ellenére,hogy nem lehetett volna?Vagy pedig ő?
Tisztelt Fórumozók!
Válok, 2010.dec.01 óta elvitel jogával tarthatnám a kapcsolatot gyermekünkkel. Nyolc esetre végzés született a Gyámon. Összesen egy figyelmeztetéssel és 770 Ft benzinfizetési kötelezettséggel megúszta, mert a bírósági végzések (I. és II-fok is) végrehajthatatlanok voltak. A legutóbbi már végrehajtható ( Azóta újabb 11 darab végrehajtás van ellene beadva). Nagyobbik lányommal bemegyünk ha nem adja, hogy kapcsolatunk ne sérüljön és beadom a végrehajtási kérelmeket. Félek, ezek sem lesznek végrehajthatóak, mert hogy szerinte biztosította a láthatást, igaz el nem engedte vinni . Mindenesetre magabiztos a család, legutóbbi pofátlan levele Húsvét hétfői időszakos kapcsolattartás (elvitel reggel 10-19-ig) lemondására:
Kedves XXX!
Húsvétra elutazunk, így a 2011.04.25-i láthatás sajnos nem alkalmas.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Üdv,
Mit tegyek, a pofátlanságnak mi a határa? Mehetek és érdemes már a rendőrségre mennem? Bemenjünk nagyobbik lányommal? Ha nem tesszük, én vagyok megint csak gonosz, érdektelen apa.
Köszönettel,
pinkoci
Ahogy a gyermek cserepedik, a most megkötésre kerülő láthatás / kapcsolattartás uj szabályozást kíván majd. (Pl. egy 3 év körüli gyermek már gond nélkül az apánál aludhat a minden második "apás" hétvégén - a megfelelő szoktatást követően, valamint hétközben is egy fél délutánra jogot tarthat az apa.) Amikor iskolás lesz majd a kisfiu, ujra le kell ülni a dolgokat ujraszabályozni.
De már addig is, a gyermek születésnapja, a névnapja, - és az apa azonos jeles napjai, aztán a húsvét- a karácsony másnapok stb. A tavaszi/nyári szabadságok...
Szóval ha a láthatás / kapcsolattartás nincs a létező legrészletesebben leszabályozva - és kölcsönösen írásba foglalva, akkor sok probléma adódhat a későbbiekben, és emiatt az "ügyféljárás" a gyámhatósághoz...
monaLuis
laikus hozzászóló
Igen.
monalisa1
Köszönöm a válaszokat,az apa jelenleg Budapesten tartózkodik,és ott is marad a gyermek is azonos lakcímre lesz az anyával bejelentve.Ha sikerül megegyezni az apával,/a pesti láthatásról mert az lenne kedvezőbb mindkettőnknek/érdemes -e ezt papírra fektetni amit mindketten aláírunk?Köszönöm a választ
Olyan nincs, hogy az anya Pestre jelentkezik be, a gondozására bízott gyermek meg valahol vidéken "felejtődik" - legalább is lakhely szerint, papíron.
Rossz esetben még az is előfordulhat, hogy nem költözöl sehová...
Mert a gyermek lakhelyét - ahová születésétől állandóra be van jelentve -, az apa hozzájárulása nélkül önkényesen nem változtathatod meg.
Tehát előszőr ezt kell tisztázni, egymásközt, a láthatás / kapcsolattartás kérdése ezt követően ujra szabályzandó.
(Az apa nem kötelezhető, hogy az egyes láthatás oda-vissza utiköltségét ő állja - elvégre te akarsz menni, hát álld a kapcsolattartás ezen jelentkező költségeit.)
Arról, hogy a gyermekkel máshová költözhess, megegyezés hiányában a bíróság dönt majd, és ha szükséges a láthatás / kapcsolattartás kérdéseit is ujra leszabályozzák.
Tehát, az egyéni elképzelések és a csjt. nem mindig vannak azonos hullámhosszon.
monaLuis
laikus hozzászóló
Üdv Mindenkinek!
A következőkben szeretnénk segítséget kérni:A bírósági ítélet a következő:A láthatás az anyánál/nálam/minden páros héten szombaton ,az anya mindenkori lakóhelyén.május közepétől Budapestre költöznénk albérletbe,megtehetem-e?Jelentenem kell?Ha igen kinek?nem akarjuk,hogy a láthatás a lakáson történjen,kinek kell ilyenkor biztosítani a láthatás helyét,és hol?Budapesten csak az anya lenne bejelentve ideiglenesen.14.hónapos a kisfiam.Mi a teendőm?Köszönöm a válaszokat!
Nincs mit.
Köszönöm szépen a válaszát további szép napot:D
Üdv: Tina
Lesz, Önnek viszont a kapcsolattartást a megszokott rend szerint kell biztosítani, ha ezt nem tudja, a módosítást előzetesen kell kérni.
Tisztelt Szakértő!
Az Ön véleményét szeretném kérni, abból az okbók kifolyólag, hogy ha én fél évre külföldre szeretnék menni a gyermekeimmel, akkor az apjuknak továbbra is lesz-e gyerektartás fizetési kötelezettsége, vagy megszűnik amíg mi külföldön tartózkodunk?! Továbbá, hogy nekem milyen kötelezettségem lenne az apa felé?Várom válaszát!
Tisztelettel:
Tina
bokriszta: megteheted, de abból, amit leírtál, nem úgy néz ki, mintha az apa is szeretne cserélni, márpedig csak közös megegyezéssel megy. Végrehajtási eljárást kezdeményezhet, amiben ilyen tényállásra biztosan elmarasztalnának Téged.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Érdeklődni szeretnék, hogy megtehetem-e azt, hogy elcseréljek egy hétvégét az apával. Az a problémám, hogy meghívtak minket egy ballagásra, ami sajnos pont az apa hétvégéjére esik. megkértem, hogy cseréljünk. Nem nem akarom elvenni tőle, hanem cseréljünk. Erre kaptam tőle egy fenyegető sms-t, hogy tartsam tiszteletben a bíróság ítéletét mert minden páratlan hétvége az övé. Akkor most mi a teendőm? Nyugodt szívvel cserélhetek, vagy lehetnek következményei? A gyerekek nagyon szeretnének jönni a ballagásra.
Várom szíves válaszát!
Nálunk úgy van a láthatás, hogy vasárnaponként viheti el a kisfiút (másfél éves), én engedtem ezt a bíróság előtt. És persze kettős ünnepek másnapján. Na már most: ezek szerint húsvétkor nem lehet velem egyik napon sem a gyermekem?
Ha a gyh. határozatot hoz erről és a jövőben biztosítod is a kapcsolattartást, az más. Az jelentős enyhítő körülmény lehet.
Köszönöm, T. ObudaFan!
Ez annyira komoly, hogy már holnap a gyh. határozatot hoz. Nem kell bizonyítani a komolyságot. Egyébként miért tűnik komolytalannak?
A másik kérdésem: bíróságon ez enyhítő körülmény lenne?
Köszönettel:
Erika
Elég nehéz lesz bizonyítani a felajánlásod komolyságát szerintem. De azért mondd el.
Tisztelt Szakértők!
Gyermekláthatás miatt pénzbírság, és már rendőrségi bűnügy is van a nyakamban.
Én már régebben javasoltam, hogy a lakásunkon legyen a láthatás, mert eddig a családsegítőben volt. A volt férjem nem fogadta el. A kicsi elment, de 15éves gykeket nem erőszakolhattam meg, hogy elráncigáljam őket.
Az lenne a kérdésem, hogy ha lesz a bűnügyi tárgyalásom, akkor az a bíróságon ez enyhítő körülmény számomra, ha látják hogy ezt is felajánlottam.
Vagy pedig semleges.
Köszönettel: Erika
Akkor hétfőn, plusz, ha ez az ő hétvégéje, akkor szombaton is.
Üdvözlet Mindenkinek.
Egy olyan kérdésemre szeretnék választ kapni,hogy a birósági döntés értelmében,az anyuka kéthetente viheti el a kicsiket,szombaton reggel 9-től,szombat este 18-ig.plusz a minden ünnep második napján viheti a lurkokat.a kérdés,húsvét.és ugye a fő része ennek az ünnepnek a locsólkodás. namármost.az az ünnep második napjára esik.az "anya" ilyenkor melyik nap viheti jogszerűen?(sajnos megegyezés kizárva.)
a segitségeket előre is köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02