Gyerektartás és láthatás

Ilus08 # 2011.05.01. 08:08

Másrészt, a szülő a gyermekeit a saját szükségletei terhére is köteles eltartani,

Ez azt jelenti hogy hajléktalanná is válhat egy apa ?-mert ennyi pénzből 61.844 Ft/hó nettó,kifizeti a tartásdíjat,megmaradó 39.600 Ft/hó-ból meg kell fizetnie az albérletet,a többi marad arra hogy alapvető létfentartását biztosítsa.Bizony ha levonódik az albérletdíj(12000Ft)- melybe kényszerűségből költözött az apa (mivel a közös lakás eladásra került ugyan de a rajta lévő jelzálog miatt semmi sem maradt)-A létfentartás nem biztosítható.Egy évig nem talált munkát és nincs lehetőség pluszmunkára, szerintem igenis szégyenletes dolog hogy ennyi pénzből kénytelenek sokan élni.
A segítségem nélkül rég az utcán élne nem tudná megizetni a lakhatási díját.

Ilus08 # 2011.05.01. 07:50

Köszönöm hogy válaszoltak!
A törvény és a jogszabályok nem teljesen veszik figyelembe a gyermekek érdeket.Az egészséges fejlődés a testi lelki jóllétet jelenti.A törvény szerint megfelelő ellátás az hogy a gyermekek enni kapnak,tiszta ruhában járnak és megvannak a tanszereik,az erkölcsi feltételek hiánya amelyek súlyos, és maradandó károsodást okoznak egy gyermek lelkében és végig kíséri az élete folyamán,ez legalább olyannyira elhanyagolásnak számít szerintem mint a fizikai ellátatlanság ,de az előbbi nem látványos.Egy nő nem attól lesz anya hogy gyereket szül hanem attól hogy testi és lelki támaszt nyújt ameddig szükséges gyermeke számára.Biztos pontnak kell lennie egy életen át ami erőt ad.Ezt egyetlen szervezet sem kontrollálja senkit nem érdekel ha egy gyerek nem érzik jól magát anyja mellett és szenved lelkileg.
Hol van itt a törvény előtti egyenlőség?
Ez fáj egy rendes apának nem a tartásdíj emelés.

Marcsi-bukta (törölt felhasználó) # 2011.04.30. 00:00

Vizsgáljuk meg dr. Regász Mária fenomenális adatvédelmi tájékozottságát, az az adatvédelem iránti jogtiszteletét:
http://krokotanarur.hu/…v-Marcsi.jpg, majd ha már itt tartunk, talán nézzük meg Mária sajátosnak mondható elképzeléseit olyan alapvető jogi fogalmakról, mint a határozatok KIJAVÍTÁSA, illetve érdemi KIEGÉSZÍTÉSE. Érdemes megfigyelni Mária szintén sajátosnak mondható fogalomértelmezését, és a hatályos büntető eljárási törvény kivételesnek mondható szintű ismeretét, ami eklatánsan kidomborodik a következő végzésből:
http://krokotanarur.hu/…utasitva.jpg Végezetül nézzük meg, mire is számíthat Máriánk a közeli jövőben adatvédelmi ismereteinek köszönhetően: http://krokotanarur.hu/…kserelem.jpg

De talán kérdezzük meg Máriát a következőről is: tud-e még olyan ügyvédről Magyarországon, aki rajta kívül leírná, hogy becsületsértés, illetve rágalmazás miatt előzetes letartóztatást, és számítógépes rendszerek elkobzását tartja indokoltnak és követel?! (Ráadásul még a sokadik elutasítást követően is újra és újra, mára már tizenharmadszorra!) Aki bűnismétlésre hivatkozik úgy, hogy éppen csak a jogerősen megállapított bűn az, ami hiányzik... Ha tud, kérjük, nevezze meg az illetőt! Esetleg jelöljön meg olyan esetet, amikor valakit rágalmazás, illetve becsületsértés miatt letartóztattak a Rákosi érát követően Magyarországon... A tanárúrral szembeni feljelentéseiből egy csokorra való van, a teljesség igénye nélkül, megtekinthető itt:
http://krokotanarur.hu/…/teboly.html , illetve csokorban letölthető az egész innen:
http://krokotanarur.hu/…paranoia.zip A csokorban 18 jellemzően regászi feljelentés szerepel. Jellemző Máriára, hogy példának okán 2010. november 2-án - egyetlen napon!!! - 3 feljelentést tett a tanár úr ellen, majd nyilván elfáradhatott, mert november 3-án és 4-én már csak 1-1 további feljelentésre futotta az erejéből... (Ha a rendőrségi feljelentéseket is figyelembe vesszük, meg az ügyfele nevében írtakat is, nagyjából 60 feljelentésnél tartunk!)

De ha már itt tartunk: Máriánk nyilván összetévesztette a bíróságot a levelező tagozattal… (Az előbbi olyan hely, ahol a magánvádlónak bizony meg kell jelenni személyesen, nem írhatja be senki a nevét a jelenléti ívre. Az utóbbi pedig az, amin ő végezte a jogot – a fentiekből jól látható eredményességgel -, és ahol nyilván volt rá lehetőség, hogy a jelenléti ívet bárki aláírhassa Mária helyett, amikor éppen a fentieket tanították…) Máriánk nem mert eljönni személyesen április 22-én a bíróságra, hiába vártuk, mert vádlottként kellett volna felelnie egy hazugságért, amit még az Elvált Apák Fórumára írt ki. Így aztán faxon követelte – tizenharmadszorra!!! – a letartóztatását a tanár úrnak.

A legutóbbi hivatalos elutasítást viszont láthatjuk itt: http://krokotanarur.hu/…tart-uj1.jpg, és itt: http://krokotanarur.hu/…tart-uj2.jpg
Mondja Mária! Magát nem zavarja, hogy mi a vélemény magáról lassan már az ország összes bíróságán?! Nem kellemetlen, amikor a bírók hol szikrázó szemekkel parancsolják vissza a helyére, hol kiabálva zavarják ki a teremből, hol az eget nézik, hogy mikor szakad már rájuk, hol meg csendesen szemlélik magát, amint éppen a letartóztatás indokoltságát bizonygatja ezeregyszáztizenegyedszerre, tekintetük megenyhül - mintha megértettek volna valamit -, és azon gondolkoznak, hogy vajon nem kellene-e segítséget hívniuk…

Mi lesz magával, ha kiveszik majd szépen a kezéből a ceruzát, és nem lesz több feljelentés, sőt más sem?! Félő, hogy amikor már második napja nem írhat majd szerkesztőnk ellen feljelentést, elvonási tünetek fognak jelentkezni magánál, ami esetleg dühkitörésekben nyilvánul majd meg, és jön a muszálydzseki!

Mondja Mária! Maga véletlenül nem szerelmes a tanár úrba? Nagyon gyanús a dolog. A beadványai erősen emlékeztetnek a szerelmi téboly azon sajátos megnyilvánulására, amikor valaki vágyainak elérhetetlen tárgyát jobb híján megpróbálja elpusztítani, hogy ha már nem lehet az övé, akkor legalább másé se lehessen…

2fiúanyukája # 2011.04.29. 12:42

Tiszteletem!

Rég jártam erre.
kimifan007!
monalisa jól írta.Kérhetsz végrehajtást az elmaradásra a végrehajtónál.Akár ingatlanra is.A végrehajtás folyamatosra kérd.
Tapasztalatom szerint sok türelmed legyen.:)
Mi 8 hónapja indítottunk eljárást ingatlanra és még az árverés sem tűzték ki.
Sem a hátralékot sem az aktuális gyermektartásdíjat nem fizeti a gyermekek apja.
Kitartás.

Heroldxxx # 2011.04.28. 19:11

Ha kétségbe vonom hogy én vagyok az apja és nem tudom ez ilyenkor hogy működik...a bíróság elrendeli a vizsgálatot vagy nem tudom. Ezeknek a költsége engem terhel?

A másik dolog hogy nekem az is bőven elegendő lenne ha el tudnám húzni a gyerektartást ameddig csak lehet. Ha van erre irányuló ötlet szívesen fogadom.

Köszönöm!

marcika # 2011.04.28. 08:00

Nyuszicsibe,

Mivel te aláírtad a bíróság előtt, hogy ne fizessen gyerektartást, amíg a tartozás le nem jár, esélytelen a végrehajtás. Ezért is utasított vissza a bíróság.
Láthatás: Próbálj meg egyszer úgy beszélni vele, hogy ne legyen jelen sem az élettársa, sem a gyerekek. Ilyenkor csak a láthatásról beszélj és az anyagiakról ne essen szó. Senki nem szeret odamenni valakihez, ahol az egyetlen téma az, hogy éppen mi kell vagy a lecseszés, hogy éppen mit csinál rosszul. Hagyd, hogy az apa és a gyerekek újra találjanak egymásra. Ez mindenkinek (neked is) jobb lesz.

monalisa1 # 2011.04.28. 07:58

kamifon007

Sajnos, egynémely "apa" játszik az idegekkel. És ameddig mindig "lök" valamennyit, nem lehet ellene érdemlegesen eljárni.

Kérdezem, nincs-e a nevén részben vagy egészben ingatlan, mert arra a t.díj elmaradás miatt végrehajtást lehet kérni. Az esetleges autót is lefoglalják, elveszik., az különösen tud fájni mert közvetlenűl is érinti...

monalisa1 # 2011.04.28. 07:52

nyuszicsebe

Semmi másra nem kell koncentrálni minthogy havonta pénzt láss, és lehetőleg annyit amennyi járna.

Te is küld el ama levelet a munkáltatójának és kérd, hogy a továbbiakban a fizetéséből tiltsák le a t.díjat.

Az egymásközti elszámolást teljesíteni kell - muszáj, különben végrehajtást kérhet ellened.

Mivel jön náluk a baba, azt követően bírósághoz fordulhat és kérheti az eddigi t.díj kötelezés mérséklését, lévén a harmadik gyermekéről is gondoskodnia kell. (A továbbiakban 2x16,6% fog majd járni a fizetése 50%-ból.)

Külön: számtalan a hasonló beírás/panasz ezen topicban és a címben hasonlóakban, azokat visszaolvasva sokat lehet tanulni, hasznosítani.

monaLuis
laikus hozzászóló

kimifan007 # 2011.04.28. 07:49

Kedves monalisa1

Köszönöm hogy próbálsz segíteni,de sajnos apuka azóta már ismét munkanélküli.Amikor ez aktuális volt felvettem a kapcsolatot a munkáltatóval,sőt mi több én közvetítettem a végrehajtó és közte...mégsem mentem semmire.Egyszerűen teljesen tehetetlennek érzem magam.

monalisa1 # 2011.04.28. 07:41

Valamint, mivel most már legális munkahellyel rendelkezik, fordulhatsz bírósághoz és kérheted a t.díj ujra megállapítását.

monalisa1 # 2011.04.28. 07:40

kamifon007

Jogod van a jogerős bírósági végzéssel közvetlenül a munkahelyét megkeresni tértis levélben és kérni, hogy a t.díjat ők vonják le a fizetéséből, valamint a különbözeti összeget arányosan havi 50%-ig - egálig.
A munkáltató mint készfizető kezes köteles eleget tenni a bírósági végzésben foglaltaknak, különben ővele szemben lehet letiltást eszközölni.

Tehát a bírósági végzés fénymásolata és pár mondatos levél, és megadva, hogy postán kéred a teljesítést vagy bankszámlára.

Nem mindig kell a végrehajtóval "kinlódni"...

monaLuis
laikus hozzászóló

kimifan007 # 2011.04.28. 06:28

Üdvözlök Mindenkit!

A következő üggyel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
2009 októberében váltam el,férjemnek már akkor 160 e Ft-os gyermektartásdíj hátraléka volt.2 kiskorú gyermekem van,a bíróság a férjem munkanélküliségét figyelembe véve 10000-10000 Ft gyermektartásdíjat állapított meg,valamint gyermekeim édesapja vállalta a bíróság előtt hogy a az elmaradt tartásdíjat 10 hónap alatt törleszti.Tartásdíjat azóta is rendszertelenül kapok ,a 160 e Ft-ból egyetlen forintot nem törlesztett.
Az ügyet végrehajtásra adtam,mely folyamán a letiltás annak ellenére eredménytelen maradt,hogy az apa hivatalos munkahellyel rendelkezett ,melyről a végrehajtót értesítettem.
Idén 4 hónap alatt nem kaptam meg egy havi tartásdíj összegét összesen,de annyit azért mindig átutal mely
lehetetlenné teszi hogy az állatól kérjem a tartásdíj megelőlegezését.
Jelenleg én egy baleset miatt több hónapja táppénzre szorulok,egyedül kellene gondoskodnom két gyermekről,48000 Ft-ból.Szép lassan már az önkormányzat által biztosított bérelt lakás is veszélybe kerül mert nem tudom fizetni a rezsijét,önhibámon kívül.
Mit tehetek hogy vállalnia kelljen a kötelezettségét?
Előre is köszönöm a választ.

Heroldxxx # 2011.04.27. 21:21

Üdv mindenkinek!

Nos az én helyzetem a következő. Megismertem egy nőt még tavaly év elején, jóban lettünk mondhatni barátok, de soha nem jártunk. Lefeküdtünk néhányszor egymással és olyan 3 hónap után megszakítottuk a kapcsolatot úgymond. 3 hónapra rá jelentkezik hogy terhes és a gyerek az enyém (sajnos ebben én is eléggé biztos vagyok). Megpróbáltam mindent megtenni hogy ne szülje meg nyilván nem rúgtam hasba és hasonlók de ugyebár 3 hónapos volt már...persze ez az egész nagy valószínűséggel előre ki volt találva mert elég hihetetlen meséket adott elő, és mint utólag kiderült a hölgy híre is ezt támasztaná alá. Dióhéjban a nő átvert és talált egy balekot. A gyerek megszületett év végén és mi még tavaly valamikor olyan tájt összevesztünk hogy ő pénzt akar én meg mondtam hogy ezt nagy ívben elfelejtheti. Azt mondta nem is érdekli a pénz csak hagyjuk egymást. Mondom rendben, örömmel. Erre most ilyet mondd nekem hogy megy az ügyvédhez ha magamtól nem vagyok hajlandó fizetni.

Most igazából a kérdésem az, hogy ilyen helyzetben hogy tudok kijönni a legjobban? Házasok nem voltunk, kapcsolatban sem, természetesen a hölgy szeretett volna és gyanítom ez is erre ment ki. Ráadásul drogozott még közvetlenül terhessége előtt éveken keresztül. Megegyezni legvégső esetben szeretnék, mert alapjáraton neki nem vagyok hajlandó semennyi pénzt fizetni. Beszéltem ügyvéddel lényegében azt vettem ki a szavaiból, hogy onnantól hogy a gyerek megszületett esélyem sincs... ez nekem viszont nem elfogadható

Köszönöm a válaszokat előre is!

Mafffia # 2011.04.27. 18:07

Üdvözletem!

Segitséget szeretnék kérni a következő ügyben:

Van egy 2 éves kislányom. Születése óta egyedül nevelem, az apuka tavaly augusztus óta nem látta, nem is érdeklődik felőle.
Határozat van róla, hogy a gyermek nálam van elhelyezve, és a tartásdijról is megállapodtunk, szintén a határozatban van.

8 hónap tartásdijjal van elmaradva az exem, ezért feljelentettem a rendőrségen, ahol nyomozást inditottak ellene. Kiderült, hogy bejelentett állással rendelkezik.
Pár hete kaptam az ügyészségről levelet, hogy 1 évre felfüggesztették az apa ellen az eljárást, ennyi időt kapott, hogy rendezze a tartozását, ami önhibájából következett be.

A kérdésem az lenne, hogy mi történik, ha addig nem érkezik tőle pénz, vagy csak egy részét fizeti ki.
Van rá esély, hogy meggyorsitsam az eljárást vagy a törvény ennyire védi a lúzer apukákat??

Hozzáteszem, nincs örült szükségünk a pénzre, de mikor elhagyott terhesen felajánlottam neki, hogy nevelem egyedül a gyereket, ha lemond róla, nem kell pénz sem, a neve sem, csak hagyjon minket nyugodtan élni.
Akkor ő volt az , aki két kézzel kapálózott a gyerekért, fenyegetett, hogy elveszi tőlem (munkahelye sem volt)
Emiatt nem akarom annyiban hagyni a dolgot!

Válaszukat előre is köszönöm.

Üdv:
Kata

monalisa1 # 2011.04.27. 17:21

koméleon, köszönöm, elkerülte figyelmemet az a fránya adótétel...

Ilus08!
Korrigálva: 80.000 Ft bruttó = 61.844 Ft/hó nettó, ennek 40%-a 24.735 Ft :2 = 12.369 Ft/fő/hó t.díj gyermekenként.

Az apa jelenleg 11.000 Ft-ot fizet, nos hát a t.díj felemelési perrel az anya "nyeresége" 1.369 Ft többlet bevétel, gyermekenként.

Bocs, de ennyiért nem éri meg "a" rugózás...
Igaz, nem tudhatta előre.

kaméleon # 2011.04.27. 16:58

Most egyszerre két választ is kaptál. :)
(Monalisa, az apa fizetésénél a két gyermekre járó adókedvezményt nem érvényesíthetik, így az kevesebb nettó lesz.)

kaméleon # 2011.04.27. 16:55

Kedves Ilus08!
Nem mindenki kap választ. A rövid, jól megfogalmazott kérdésekre könnyebben reagálnak. Hosszú levelet írtál, sok kérdéssel. Ha valóban „tök süket” vagy a jogban, akkor az ilyen távvezérlés nem nagyon jönne be egyébként sem. Ha az idődet rászánod, és a gyermektartásdíjakról szóló témakörben írott rengeteg eddigi kérdést átnézed, a megoldás is meglesz.
Egyébként, annyit tudok tanácsolni, hogy akár igazad van, akár nem, ha jót akarsz, az anya szapulását teljesen el kell felejtened. Sajnos, havi 11-11 ezer ft-os tartásdíjnál értelmetlen azon a nyomon elindulni, hogy mire költi, magára költi, el kell számoltatni. Ennél jóval magasabb a gyermekek igénye, ezt a részét felejtsd el. Az anya életvitelét se hozd fel, csak magadnak ártasz vele.
Másrészt, a szülő a gyermekeit a saját szükségletei terhére is köteles eltartani, tehát, az sem egy jó út, ha arra hivatkoznátok, hogy az apának is meg kell élnie, újra kell kezdenie. Így van, de a gyermek az első, na meg a jogszabály.
Amit tenni tudtok az, hogy szépen benyújtjátok a kért jövedelemigazolást, és kéritek, hogy annak alapján állapítsa meg a bíróság a szokásos 20-20%-ot. A 40% a 80 ezres bruttó bérből kb. 25.000 Ft lesz. Beadhatjátok az apa költségeinek a listáját, de oda kell figyelni, ha a költség magasabb, mint a bevétel, abból könnyen arra a következtetésre lehet jutni, hogy nem a bejelentett bér az egyetlen jövedelem. (Gondolok itt pl. arra, hogy valamilyen hihető, logikus magyarázattal szolgálni kell arra is, hogyan fizetett eddig 28.500-ból 22 ezret az apa. Ezt nem árt előre átgondolni.)

monalisa1 # 2011.04.27. 16:38

Ilus08

A feleséget a gyámhatóság jogosult elszámoltatni a t.díj felhasználásáról, elköltéséről, DE csak nagyon nyomós ok esetén teszik ezt meg. Pl. ha a gyermekek teljesen elhanyagoltak, nem járatják őket iskolába, nem biztosított az étkezésük, a megfelelő ruházatuk, tanszereik, stb.

Szóval ha az apa úgy érzi az ex neje inkább magára költ mint a gyermekekre, észrevételével keresse meg a gyámhatóságot., a felvett jegyzőkönyvet hivatalból átküldik a gyermekek lakhelye szerinti társhatósághoz, aztán ők majd eldöntik: indul-e vizsgálat vagy sem.

Az igazolt 80.000 Ft bruttó fizetés, két gyermek esetében 66.000 Ft nettó jelent, és ha ennek 40%-a a kötelezés, akkor 26.400 Ft : 2 = 13.200 Ft/fő/hó, vagyis ennél nagyobb összeget a bíróság nem fog tudni megállapítani - az anya keresete alapján.

Az hogy az apának a fizetéséből megmaradó 39.600 Ft/hó mire elég vagy mire nem, azt itt megválaszolni nem lehet, BÁR azt tudni kell, hogy a kötelezett akár a saját kárára is kötelezes a gyerkekeiről gondoskodni, ha nem is tovább mind a megitélt t.díj összege.

Külön: a 300 km távolság miatti oda-vissza utiköltségre tekintettel, az apa kérheti a bíróságot, hogy tekintsenek el a személyesen megjelenéstől, azaz távollétében is folytassák le a tárgyalást.

De ehhez az kell, hogy a jövedeleigazolást kellően előre - legalább a tárgyalási nap előtt 10 nappal - tértivevényes levélben küldje el a bíróságnak, és dr. xy bírónak címezve, valamint a pontos ügyszámot megjelölve.

Mert hát a fenti számadatok alapján feleslegesnek tűnik 3-4 ezer forint utiköltséget fizetni, amikor a jövedelemigazolás magától beszél.

Az hogy a nő már áprilistól kéri a t.díj felemelését, nos jogosnak mondható, DE csak a fenti 26.400 Ft erejéig.

A szeptemberi iskolakezdéskor sem lesz több pénze az apának, valószínűséggel...

monaLuis
laikus hozzászóló

ObudaFan # 2011.04.27. 15:34

Azt is kétlem, hogy egy iskolás kamaszgyerek költségei kisebbek lennének, mint egy csecsemőé, de még inkább irreálisnak érzek egy 5000 Ft-os tartásdíjat. Ilyen csekély összeg legfeljebb a különélő szülő rendkívül nyomorúságos életkörülményei mellett lehet reális.

erika8033 # 2011.04.27. 15:28

Tisztelt Fórumozók!

Szeretném megkérdezni, hogy a gytdíj leszállítási perben az elfogadható, hogy egy újszülött baba 1 hónapos sincs még havi tápszerszükséglete 6-7 ezer forint, ezért az ő szükségletei magasabbak mint a régebbi házasságból született kamaszgyerekeké?
Mindent újat kellett venni mert első gyerek.
Nekünk meg mindent használtan kellett venni mert nincs újra pénz: 3 bicikli, ifjúsági ágy, íróasztal,görkorcsolya, ruhaneműk..
Reális a kamaszgyerekeknek 5 ezer/Ft/fő tartásdíj? Mondván, hogy most már ott a kicsi.
A nagyobb kiadásokhoz nem kell legalább iskolakezdéskor belepótolni a felét:

Köszönettel
Erika

Ilus08 # 2011.04.27. 15:08

Kedves Fórumozók!
Segítséget kértem itt de sajnos még csak válaszra sem méltattak, még annyira sem hogy merre induljon el az ember ha tök süket a jogban.
Azt gondoltam ez komoly oldal ahol mindenki embernek számít, tévedtem:( hm a tévedés is emberi vagy nem?
Kösz ...

Ilus08 # 2011.04.27. 15:08

Kedves Fórumozók!
Segítséget kértem itt de sajnos még csak válaszra sem méltattak, még annyira sem hogy merre induljon el az ember ha tök süket a jogban.
Azt gondoltam ez komoly oldal ahol mindenki embernek számít, tévedtem:( hm a tévedés is emberi vagy nem?
Kösz ...

egermereg # 2011.04.27. 14:13

1 éve váltam el a feleségemtől, aki neveli a 2 gyermekünket, amiért én tartásdíjat fizetek. A vagyonmegosztást is rendeztük akkoriban, és a ház maradt az exnejemnél, míg én különköltöztem. Pár hónapja élettársat szerzett be az exnejem, aki oda is költözött hozzá.
Kérdés, hogy ilyenkor is kell-e fizetnem gyerektartási díjat, ha bizonyíthatóan élettársi kapcsolatba került az exnejem egy másik férfival?

erika8033 # 2011.04.27. 11:34

Tisztelt Fórumozók!

Szeretném megkérdezni, hogy a gytdíj leszállítási perben az elfogadható, hogy egy újszülött baba 1 hónapos sincs még havi tápszerszükséglete 6-7 ezer forint, ezért az ő szükségletei magasabbak mint a régebbi házasságból született kamaszgyerekeké?
Mindent újat kellett venni mert első gyerek.
Nekünk meg mindent használtan kellett venni mert nincs újra pénz: 3 bicikli, ifjúsági ágy, íróasztal,görkorcsolya, ruhaneműk..
Reális a kamaszgyerekeknek 5 ezer/Ft/fő tartásdíj? Mondván, hogy most már ott a kicsi.
A nagyobb kiadásokhoz nem kell legalább iskolakezdéskor belepótolni a felét:

Köszönettel
Erika

ObudaFan # 2011.04.27. 08:03

Bodzza

Akkor lesz büntethető, ha gyámhatósági bírság után is ilyen magatartást folytat.